1. Download our Official Android App: Forums for Android!
  2. We apologize for the disruption in email services! They are sending out now, but there is a backlog, so it may take a little time to catch up.

Root ClockworkMod backup very small

Discussion in 'Android Devices' started by rdefino, Nov 25, 2012.

  1. rdefino

    rdefino Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    229
    Joined:
    Oct 4, 2011

    Oct 4, 2011
    229
    2
    36
    I'm backup up my nexus using CWM 6.0.1.9 and the backups take some time to do, but when I look at the backups from my pc they are about 20mb total.

    doesn't seem right?

    Any thoughts?

    Thanks
     

    Advertisement

  2. mrhomiec

    mrhomiec Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    528
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    528
    60
    78
    Male
    Developer
    Arizona
    this changed ever since the CWM hit version 6.

    there's now a 'blobs' folder that holds a bunch of data. after you make your first backup, supposedly, future backups go faster, because CWM uses that 'blobs' folder to know what's changed and what's stayed the same. or something like that.
     
  3. rdefino

    rdefino Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    229
    Joined:
    Oct 4, 2011

    Oct 4, 2011
    229
    2
    36
    ahhhh, thanks.

    Is there a way to start over and just create a full backup then?

    can I delete these blobs?
     
  4. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    If you delete the blobs the backup will not restore.

    If you want a more 'traditional' backup... switch to twrp
     
  5. mrhomiec

    mrhomiec Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    528
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    528
    60
    78
    Male
    Developer
    Arizona
    or find a CWM that is in the version 5 range.
     
  6. rootbrain

    rootbrain Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    354
    Joined:
    Dec 7, 2011

    Dec 7, 2011
    354
    50
    53
    Colorado, USA
    CWM 6.0.1.5 and up allows you to choose your backup format. If you go to backup and restore, you will see the option. Selecting "tar" format will give you the backup format you are familiar with.

    I suggest you delete the entire clockworkmod directory, then go into recovery, select the default format you want, then rerun your nandroid backup. Once you select your preferred nandroid format, stick with it.

    If you use CWM 6.0.1.9, it should now be compatible with JB 4.2
     
    Lordvincent 90 likes this.
  7. mrhomiec

    mrhomiec Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    528
    Joined:
    May 16, 2010

    May 16, 2010
    528
    60
    78
    Male
    Developer
    Arizona
    on an off-topic question- how does the in-app purchase work? is it tied to my google account?

    what happens when i flash a new ROM and re-install ROM Manager?

    will i be able to use it on different devices? (i have this tablet and the Galaxy S3)
     
  8. h4x0rj3ff

    h4x0rj3ff Chemist
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,565
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    2,565
    874
    323
    Male
    Prototype Precision Machinist
    Tri-Cities, Michigan
    ok so if i was to move the clockworkmod folder to my desktop pc and wipe my device clean and then move it back to my sdcard would i be able to restore? im having an issue with it being so small. its a little unsettling.
     
  9. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    You would have to make sure you copy the blobs folder as well...(if you copy the whole clockwork folder it will be included) BUT I recommend zipping it up first. Windows doesn't differentiate between capitals and lower case letters the way Linux (android) does. If you just copy the files over it may end up overwriting some of them. (Happened to me) and your backups will be useless :(
     
  10. h4x0rj3ff

    h4x0rj3ff Chemist
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,565
    Joined:
    Jan 20, 2011

    Jan 20, 2011
    2,565
    874
    323
    Male
    Prototype Precision Machinist
    Tri-Cities, Michigan
    im transferring it to ubuntu over the air :) i should be fine right? the blobs folder is in the clockworkmod folder right?
     
  11. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
    Rank:
    None
    Points:
    583
    Posts:
    5,559
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    5,559
    4,444
    583
    Male
    entertainer
    grand rapids,mi
    Yep. You should be fine :)
     

Share This Page

Loading...