1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Closing Apps?

Discussion in 'Android Devices' started by PhilS, Jul 30, 2009.

  1. PhilS

    PhilS Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    16
    Joined:
    Jul 21, 2009

    Jul 21, 2009
    16
    0
    35
    Hi,
    Is it possible to terminate an Application? I downloaded Advanced Task Manager, as i could not find a normal way of doing it!? :eek:
    Thanks
    Phil
     

    Advertisement

  2. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    go into settings ... Applications | manage apps | scroll and find the app you are wanting to stop ... long press it then release and the apps options will appear ...

    Scroll down to Controls .. if the app is running you will be able to press the button to do a Force Close ...
     
  3. Quboid

    Quboid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    565
    Joined:
    Jun 30, 2009

    Jun 30, 2009
    565
    120
    93
    Male
    Londonderry, UK
    Can you set a widget as a shortcut to load the settings and go to the app list? Is this what AnyCut (Cyrket - Any Cut) can do?
     
  4. Bunjiweb

    Bunjiweb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    258
    Joined:
    Jul 9, 2009

    Jul 9, 2009
    258
    40
    43
    Gloucestershire, ENG
    I use Task Manager 1.7, its simple & lightweight and easily closes apps without issue.
     
  5. zbrinski

    zbrinski Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 8, 2009

    Jul 8, 2009
    6
    0
    5
    Hi all. I've tryed to close apps from the application manager pressing "Force Close" button, but none of the apps closes, and I have Advanced Task Killer installed but it also doesen't closes any of the apps that I choose, and Advanced Task Killer doesen't show all the apps that are running. I see the apps that are running by long pressing Home button.
    This happens to you?
     
  6. hondaguy

    hondaguy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    59
    Joined:
    Jun 28, 2009

    Jun 28, 2009
    59
    1
    16
    wholesale
    pickering, ontario
    Long press of the home button shows the last 6 apps that were used , not what is currently open
     
  7. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member
    Rank:
    None
    Points:
    663
    Posts:
    10,543
    Joined:
    Nov 3, 2008

    Nov 3, 2008
    10,543
    210
    663
    Washington DC, USA
    Long-Pressing the HOME button DOES NOT show apps that are running...

    It just shows the last few apps that you have started ... They may are may not still be running ... so it is like a mini short-cut popup for recent apps ...
     
  8. zbrinski

    zbrinski Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jul 8, 2009

    Jul 8, 2009
    6
    0
    5

    Ok, dindn't know that. Thanks for the tip.
     
  9. paul.scott

    paul.scott Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Mar 22, 2010

    Mar 22, 2010
    7
    0
    5
    i use Advanced Task Killer by Apollo Software, it do help me a lot
     
Tags:

Share This Page

Loading...