1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM 7.0 Nightlies

Discussion in 'Android Devices' started by tfleming23, Jan 18, 2011.

  1. Gunner

    Gunner Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    660
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    660
    90
    78
    Been running #18 for most of today. It's working well enough for me to stick w/ it. I can live without the camcorder for now.

    #18 doesn't seem to like live WP's. Seemed to bog down.

    Been getting good battery life. But it seems to take a very long time to charge.
     

    Advertisement

  2. Bunsen Honeydew

    Bunsen Honeydew Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    275
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    275
    33
    43
    Professional Student
    Minneapolis, MN
    I noticed this as well. I finally found a good live wallpaper too.
     
  3. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,132
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,132
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    Installed Nightly Build 20 ... loving it so far.
     
  4. zach.schenfisch

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    58
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    58
    4
    36
    Minneapolis, MN
    How do you install this ROM? Just wipe and flash the latest build?
     
  5. Jeffery

    Jeffery Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    526
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    526
    61
    78
    Marco Island, Florida
    Yes
     
  6. Android_LIFE

    Android_LIFE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    710
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    710
    89
    88
    Male
    DJ/VJ/Video Remixer/Producer/Computer Programming
    OC California
    Is it necessary to wipe data & cache before updating to newest nightlies?
    I currently have Build #20 on my D1.
     
  7. smacky

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,844
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    2,844
    299
    163
    Build 21 ****ed my phone over something awful. Kept going back to the Android on the skateboard every time I tried to touch the robot to sign in. Older version of GApps, maybe? It was the 12-25 one, I think. Last time I don't use ROM Manager to update.
     
  8. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,132
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,132
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    No problem here. But even so, that's the great thing about nandroid backups, right?

    I just flashed 21 without wiping any partitions. No problems.
     
  9. AutoShadow

    AutoShadow Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    68
    Joined:
    Aug 11, 2010

    Aug 11, 2010
    68
    0
    15
    Mechanical Engineering Student @ Penn State
    State College, PA
    No problems here either. The builds just seem to get better and better...quickly too.
     
  10. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    Well, i was going to update to v20, then 21, but for some fancy reason, Rom Mgr will NOT load them (and I cannot even reboot into recovery when trying to upload them either). Really wanted to try v21, but no go. Had to perform 3 battery pulls just to get it to reboot on v18.

    Any thoughts? (I've tired re-flashing Rom Mgr, SP Recovery doesn't jive with my sd card for some reason either.)
     
  11. Liebensaft

    Liebensaft Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    61
    8
    16
    The Dirty T
    I haven't been wiping after I did initially when I first switched over. And I only have one backup, since they take up a ton of space on my SD card and the ROM seems very stable. I honestly can't tell this is an experimental build unless I try the camcorder.
     
  12. katoom400

    katoom400 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    146
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    146
    7
    36
    just wiped and installed 21, no gmail or market app to even go out and get gmail, ti backup...ect...am I missing something?
     
  13. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    Had the same issue. Did full wipe and made sure to get market when downloading, yet, no market.
     
  14. eeraider

    eeraider Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    27
    3
    16
    I used Rom Manager and made sure to check the google Addon's box, but it is working perfectly for me.
     
  15. Android_LIFE

    Android_LIFE Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    710
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    710
    89
    88
    Male
    DJ/VJ/Video Remixer/Producer/Computer Programming
    OC California
    MMS still not sending for me.
    Anyone know of a fix?
     
  16. underd86

    underd86 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    64
    1
    16
    ran cm7 nightlies before then tried LF g-bread wanted to go back to cm7 nightlies downloaded 21 and booted to recovery wipe and format and loaded but booted straight to desktop and i cant add gmail under accounts and setting tried the same with 20. any idea what i am missing?
     
  17. Liebensaft

    Liebensaft Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    61
    8
    16
    The Dirty T
    You're missing the Google apps, from what it sounds like. Here's a link. Just boot to recovery and install it like any other .zip.

    gapps-gb-20110120-signed.zip
     
    underd86 likes this.
  18. Crazy_J

    Crazy_J Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    137
    Joined:
    Feb 2, 2010

    Feb 2, 2010
    137
    9
    56
    pc repair
    southern Nebraska, US
    I used rom manager and had no issues. I did however flash Chevy's 1.25 medium voltage kernel and omg talk about fast. The widget resize options are beyond useful. I have to also say no issues with loss of 3G or any other of the known issues. Everything and I do mean everything seems to be working great. build 21 btw
     
  19. smacky

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,844
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    2,844
    299
    163
    I think that's what my issue was earlier. Nothing wrong with #21 and instead I used an old GApps pack.

    Best way, IMO, is still through ROM Manager where you select the nightly, then select GApps, and it will restart the phone for you, in to recovery, flash both the ROM and GApps, and a kernel of your choice too, if you add it to the cue. That way you're not sitting there maneuvering through the menus manually. Saves some time and headache.
     
  20. messenger13

    messenger13 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    3,132
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    3,132
    381
    163
    Director of IT
    Cleveland, OH
    You mean, it was end-user error?!?!?! Que my shocked face!!! :eek: :D
     
  21. lbaxter

    lbaxter Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Jan 10, 2011

    Jan 10, 2011
    127
    3
    36
    Mobile, AL
    Checked it upon d/l from Rom Mgr. However, I've noticed I have to re-flash Rom Mgr (and permissions for some reason) whenever I want to d/l or install a new rom. That could be where the lack of gapps came into play.
     
  22. underd86

    underd86 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    64
    Joined:
    Jan 4, 2010

    Jan 4, 2010
    64
    1
    16
    Thanks for all the replies, I had thought that i read that if you wipe in recovery that you keep some setting or something that you loose if you do it in rom manager.
     
  23. smacky

    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,844
    Joined:
    Jan 11, 2010

    Jan 11, 2010
    2,844
    299
    163
    A wipe is a wipe. I think the ROM Manager wipe includes Dalvik cache and all the partitions and such. In recovery, you do those manually, so yeah, you can choose what to wipe if you want to, but I like a complete wipe.

    I have not had to wipe when upgrading from nightly to nightly. I've been through three so far. Am I alone on this?
     
  24. Liebensaft

    Liebensaft Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    61
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    61
    8
    16
    The Dirty T
    No, I haven't wiped since I installed the first one either, back around #17. No reboot issues or anything either.
     
  25. publicanimal

    publicanimal Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    545
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    545
    88
    98
    Santa Cruz, CA
    You guys are still talking about build# 21? #22 is out, get with the times!

    LOL, they're really coming out with these fast and furious. Good thing you don't need to wipe between builds.

    :D
     

Share This Page

Loading...