1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM12.1 Unofficial Beta

Discussion in 'Android Devices' started by Bad_MOFO_33, Feb 24, 2015.

  1. aethervagrant

    aethervagrant Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Mar 14, 2013

    Mar 14, 2013
    92
    19
    18
    Male
    Health Care
    California
    I installed the one from http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811
    It has to be flashed from recovery, but I cant get any of the modules to install for it so far, just the framework saying its up and running. No crashes, just an "app not installed" error
     

    Advertisement

  2. IT_Man101

    IT_Man101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Feb 2, 2015

    Feb 2, 2015
    6
    3
    6
    Has anyone found a way to get the rear camera working?
     
  3. adamhos1234

    adamhos1234 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    860
    Joined:
    Aug 9, 2012

    Aug 9, 2012
    860
    336
    113
    Flash the latest build
    Rear camera works for me.
     

    Attached Files:

  4. IT_Man101

    IT_Man101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Feb 2, 2015

    Feb 2, 2015
    6
    3
    6
    Is the build from 2/25/2015 the latest build?
    nvm
     
    #79 IT_Man101, Feb 26, 2015
    Last edited: Feb 26, 2015
  5. kuduku

    kuduku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Dec 29, 2014

    Dec 29, 2014
    25
    5
    16
    Male
    thanks that did it
    but home button is configured to menu select button . Any pointers to how to correct it ?
     
  6. adamhos1234

    adamhos1234 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    860
    Joined:
    Aug 9, 2012

    Aug 9, 2012
    860
    336
    113
    Think so...i know its at the bottom of the first post.
    I did not wipe anything when flashing the new zip over the first build where the rear camera did not work.
    Now rear camera and charging work
     
  7. totalrecarl

    totalrecarl Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 29, 2012

    Feb 29, 2012
    183
    39
    43
    Can anyone confirm if BT is working?
     
  8. Garner 27529

    Garner 27529 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    45
    Joined:
    Aug 5, 2014

    Aug 5, 2014
    45
    30
    23
    Anyone else lose root? I tried using titanium backup to restore apps, and it said no rot. Tried to update Su, no dice. Anyone else?
     
  9. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,519
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,519
    729
    253
    Go to Settings > Developer Options and enable root for Adb and Apps
     
  10. kwknott

    kwknott Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    253
    Posts:
    1,519
    Joined:
    Mar 19, 2012

    Mar 19, 2012
    1,519
    729
    253
    Interesting issue after flashing back to stock from this. Phone has no network connection and is showing a GSM connection.

    uploadfromtaptalk1424994052557.png

    Edit.. Issue fixed by reflashing backup again..
     
    #85 kwknott, Feb 26, 2015
    Last edited: Feb 26, 2015
  11. WastedBurrito

    WastedBurrito Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 27, 2015

    Jan 27, 2015
    11
    2
    26
    Male
    Student
    Puerto Rico
    Anybody having low phone volumes. For example, YouTube videos are very low in sound and max volume still doesn't work. Just a thought. Anyway this ROM seriously kickass. Keep up the good work.
     
  12. adamhos1234

    adamhos1234 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    860
    Joined:
    Aug 9, 2012

    Aug 9, 2012
    860
    336
    113
    Bluetooth does work
     
  13. totalrecarl

    totalrecarl Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 29, 2012

    Feb 29, 2012
    183
    39
    43
    Thank you!
     
  14. totalrecarl

    totalrecarl Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    183
    Joined:
    Feb 29, 2012

    Feb 29, 2012
    183
    39
    43
    Have you tried installing Viper?
     
  15. THAT ON3 GUY 90

    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 25, 2015

    Feb 25, 2015
    3
    0
    15
    Male
    Wondering if people have the same problem of not being able to move apps to external SD card
     
  16. jacob dj

    jacob dj Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    19
    Joined:
    Aug 17, 2014

    Aug 17, 2014
    19
    2
    26
    Male
    Is anyone else getting a no sin card-no service message in the top left of the lock screen?
    Can this be fixed right now?
     
    master odysues likes this.
  17. IT_Man101

    IT_Man101 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    6
    Joined:
    Feb 2, 2015

    Feb 2, 2015
    6
    3
    6
    When I downloaded the update from 2/25/2015 it gives me a zip named the right name, however when I flashed it it stated under about phone that it was the version from 2/24/2015. Any suggestions?
     
    master odysues likes this.
  18. kuduku

    kuduku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Dec 29, 2014

    Dec 29, 2014
    25
    5
    16
    Male
    Guys any help for correcting HOME hardware button to go to home, presently its MENU SELECT
    And rear camera not working fro me also .
    I am on latest build clean flash
     
    #93 kuduku, Feb 26, 2015
    Last edited: Feb 26, 2015
  19. cocheese101

    cocheese101 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    33
    Joined:
    Sep 30, 2011

    Sep 30, 2011
    33
    19
    18
    Using a root file manager, goto system/usr/keylayout/Generic.kl Open with a text editor. Find key 102 and delete "MOVE_" from the line. Save and reboot. To remove the navbar find "qemu.hw.mainkeys=0" in build.prop and change to " qemu.hw.mainkeys=1" save and reboot.
     
  20. kuduku

    kuduku Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    25
    Joined:
    Dec 29, 2014

    Dec 29, 2014
    25
    5
    16
    Male
    Any trick to get rear camera working . Some have it working and some not .
     
    master odysues likes this.
  21. elisam98

    elisam98 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    107
    Joined:
    Dec 11, 2014

    Dec 11, 2014
    107
    136
    88
    Male
    NYC, NY
    I made some interesting discoveries about my radio issues. Thought I might share them.

    Like I said before, although I receive incoming texts, outbound texting and calling isn't working.
    I do not have LTE service, so I don't normally use a sim card in the phone. During my initial testing, this caused a "No SIM card / Roaming Indicator Off" error which resulted in no signal. The dialer app would just drop the calls before even attempting to connect.
    I then borrowed a friend's (AT&T) sim and put it in the Volt. The phone picked up a signal and when I then placed a call, the phone was actually still using my account (via the NV programming) to place the call (Not the SIM's GSM programming - encouraging!)
    This leads me to believe that although the phone is programmed correctly, there is some build.prop setting that needs to be changed to allow calls/texts when there is no sim inserted.
    I didn't use a sim on LG's stock ROM either, and I still had full service, so that reinforces my feelings that it a software issue.

    My next step is to restore my stock backup, extract the build.prop file from there, and then compare it to the CM12 build.prop included in this build. Maybe there is something there that has to be tweaked in order to allow calls without a sim...

    If I missed something, please let me know! :)
     
    aguba likes this.
  22. whoshotjr2006

    whoshotjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    283
    Posts:
    680
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    680
    1,252
    283
    Male
    electrical/computer engineer
    Ohio
    bad_mofo:

    https://github.com/touchpro/omni_device_lge_x5/commit/7bb0b5df5fe61b85122a642b051273540a405bdc

    disregard the sepolicy and boardconfig.mk stuff. check out the overlay edits, the system.prop edits and the init edits. i have sms and mms working with the stock app on omnirom, and 3g seems to work just fine. lte is still buggered, but im close, just a matter of apns-conf.xml stuff.

    gonna follow what the desire 510 guys did with multi variants in the init.x5.c file in /init in the device tree to try to work it so boost and virgin are differentiated correctly on install.
     
    Bad_MOFO_33 and aguba like this.
  23. jothe 1

    jothe 1 Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    62
    Joined:
    Jan 14, 2013

    Jan 14, 2013
    62
    25
    23
    I did flash it but now it says memory running low but it installed correctly
     
  24. CrimsonToker

    CrimsonToker Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    173
    Posts:
    1,103
    Joined:
    Jul 4, 2014

    Jul 4, 2014
    1,103
    306
    173
    Male
    Cashier
    Humboldt County, U.S.A.
    What's your internal storage space? 4 gig?
     
  25. Sands207

    Sands207 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    98
    Posts:
    459
    Joined:
    Jun 14, 2014

    Jun 14, 2014
    459
    302
    98
    Male
    Android Developer
    Portland,Maine
    I did the same thing to me with the low storage warning so I abandoned ship for the night
     
Tags:

Share This Page

Loading...