1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM12.1 Unofficial Beta

Discussion in 'Android Devices' started by Bad_MOFO_33, Feb 24, 2015.

  1. Bad_MOFO_33

    Bad_MOFO_33 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    419
    Joined:
    Jul 11, 2014

    Jul 11, 2014
    419
    968
    148
    Male
    Hudson Valley, NY

    Advertisement

    #1551 Bad_MOFO_33, Jun 9, 2015
    Last edited: Jun 9, 2015
  2. geekhandstrong

    geekhandstrong Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    143
    Joined:
    Jul 2, 2011

    Jul 2, 2011
    143
    49
    43
    Male
    bad_mofo: is this dirty flash approved? just got everything settled back into the groove.
     
  3. Bad_MOFO_33

    Bad_MOFO_33 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    419
    Joined:
    Jul 11, 2014

    Jul 11, 2014
    419
    968
    148
    Male
    Hudson Valley, NY
    I always recommend clean flashing, less things to go wrong. No harm in trying though, just have a good backup.
    Or just wait a day or so, I'm sure someone will try a dirty flash.
     
    CrimsonToker likes this.
  4. geekhandstrong

    geekhandstrong Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    143
    Joined:
    Jul 2, 2011

    Jul 2, 2011
    143
    49
    43
    Male
    backup intact and loaded in the chamber. downloading now.
     
    aguba and Bad_MOFO_33 like this.
  5. whoshotjr2006

    whoshotjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
     #64
    Points:
    283
    Posts:
    680
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    680
    1,252
    283
    Male
    electrical/computer engineer
    Ohio
    D/NF_JPlayer( 7334): start video pipe
    D/NF_JPlayer( 7334): Play called
    D/NF_JPlayer( 7334): mVideoPipe1 is idle
    I/OMXClient( 7334): Using client-side OMX mux.
    E/OMXMaster( 7334): A component of name 'OMX.qcom.audio.decoder.aac' already exists, ignoring this one.
    W/OMXNodeInstance( 7334): [1:google.h264.decoder] component does not support metadata mode; using fallback
    E/ACodec ( 7334): [OMX.google.h264.decoder] storeMetaDataInBuffers failed w/ err -1010
    I/ACodec ( 7334): [OMX.google.h264.decoder] prepareForAdaptivePlayback(720x480)
    I/ACodec ( 7334): [OMX.google.h264.decoder] DRC Mode: Adaptive Mode
    E/SoftAVC ( 7334): Decoder failed: -2
    E/ACodec ( 7334): [OMX.google.h264.decoder] ERROR(0x80001001)
    E/ACodec ( 7334): signalError(omxError 0x80001001, internalError -2147483648)
    E/MediaCodec( 7334): Codec reported err 0x80001001, actionCode 0, while in state 6

    netflix unfortunately not working, and i think the above is part of it. its something with the h264 decoder not working, most likely a stagefright plugin configured incorrectly. this is whats causing youtube to not play in 480 also, and is affecting the cm11 caf rom too.

    as to what to do to fix it? still scratching my head lol. but awesome work, this rom has really come a long way from where it started. it feels pretty polished to me.
     
  6. whoshotjr2006

    whoshotjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
     #64
    Points:
    283
    Posts:
    680
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    680
    1,252
    283
    Male
    electrical/computer engineer
    Ohio
    Also, HOLY LTE BATMAN!

    I don't know what you did with this new build, but you fixed the broken LTE on my virgin mobile volt after 3 months without it. Excellent work sir, bravo. I think we need to have some of the other guys with broken LTE flash this and see if it fixes anything for them too.

    All I did was flashed the newest cm12 zip, flashed gapps, and flashed the virgin APN fix. Then after it booted, I went into APN settings and selected ehrpd, and it auto switched to LTE for the first time in 3 months.
     
  7. lopez1981

    lopez1981 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    15
    Joined:
    Feb 17, 2015

    Feb 17, 2015
    15
    4
    26
    Male
    i have no volume after this new build.. no ringtones no alarm no music will play..

    edit:: rebooted and volume came back.. no harm no foul :).. thanks for update!!
     
  8. whoshotjr2006

    whoshotjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
     #64
    Points:
    283
    Posts:
    680
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    680
    1,252
    283
    Male
    electrical/computer engineer
    Ohio
    Did you dirty flash it or clean flash it? All the sounds seemed to be working for me after a clean flash.
     
    lopez1981 likes this.
  9. lopez1981

    lopez1981 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    15
    Joined:
    Feb 17, 2015

    Feb 17, 2015
    15
    4
    26
    Male
    its fine now, i always clean flash.. but the rom seems to running a bit off kinda laggy.. just notice under processor settings its on 998mhz and i can't change it to 1593mhz.. is this intentional as i see added kexec to kernel in the op. any ideas?

    edit: nevermind after a few minutes i tried to change it again and it was already on 1593mhz.. kinda weird cuz that never happened or the volume thing never happened either.. oh well i'll clean flash again in the morning to see if that clear things up.. just to be clear all is working fine, thanks again for update!
     
  10. aguba

    aguba Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    110
    Joined:
    Jul 16, 2012

    Jul 16, 2012
    110
    56
    53
    Was this a clean flash? Also, are you having any issues with your data signal completely cutting out, like after phone calls or just randomly out of nowhere?
     
  11. whoshotjr2006

    whoshotjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
     #64
    Points:
    283
    Posts:
    680
    Joined:
    Jul 31, 2012

    Jul 31, 2012
    680
    1,252
    283
    Male
    electrical/computer engineer
    Ohio
    yep complete clean flash, i didnt just factory reset and let the updater script wipe it, i wiped everything but internal sdcard in twrp. also, my virgin volt is inactive right now so i cant test thoroughly, but i made a test call to hear virgin's low balance recording and i didnt notice my signal drop out like it used to when lte wasnt working. signal dropouts were every few minutes when lte was borked, now it seems pretty consistent.

    edit: also bad_mofo, have you checked out the d405 stock lollipop kernel from lg open source code distribution? http://opensource.lge.com/osSch/list?types=ALL&search=d405

    our x5 defconfig is still there, and it seems to have a couple edits from the kitkat version that came with our device. might be worth it to see what changed from your cm12 kernel to that with meld. also would be cool if someone built that kernel and tried to port the d405 stock rom to our device since their so similar if anyone wants to take on the challenge.
     
    #1561 whoshotjr2006, Jun 10, 2015
    Last edited: Jun 10, 2015
    EzReFlazhin and aguba like this.
  12. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26
    tell me how the dirty flash goes.
     
  13. Darren Rutherford

    Darren Rutherford Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    140
    Joined:
    Jan 18, 2015

    Jan 18, 2015
    140
    117
    78
    I'll flash it sometime today, I've had broken LTE for a long time now, and nothing has worked to fix it.
     
  14. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26
    i was having the same problem.....i was drunk the other night...i started messing around with it...and got it to work..and stick on LTE. ...i can remember porting the apnconf.xml file from my prevaile LTE on boost to the lg volt after flashing the fix. went into radio secret menu with radio switcher app..and set it to LTE CDMA.....set apn to the lte one....did a reboot and BAAAAAMMMMMM!!!! worked like a charm
     
    aguba and Bad_MOFO_33 like this.
  15. Bad_MOFO_33

    Bad_MOFO_33 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    419
    Joined:
    Jul 11, 2014

    Jul 11, 2014
    419
    968
    148
    Male
    Hudson Valley, NY
    Can you send me that XML file, I'd like to check it out
     
    aguba likes this.
  16. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26
    YES RIGHT AWAY SIR!

    EDIT: ITS in your inbox.
     
    #1566 ThaAdvocate, Jun 10, 2015
    Last edited: Jun 10, 2015
    EzReFlazhin, aguba and Bad_MOFO_33 like this.
  17. geekhandstrong

    geekhandstrong Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    143
    Joined:
    Jul 2, 2011

    Jul 2, 2011
    143
    49
    43
    Male
    Speakerphone volume is still low. But other than that ridiculously minute issue, I'm absolutely happy with everything.
     
    aguba and ThaAdvocate like this.
  18. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26
    perfect...ill be sure to do the same as you did w/the dirty flash.......question.....how is your internal memory?....is it pretty shitty as far amount out have...it says 5gb to use but only 2.5 available....i even wiped internal and still about the same...i know the os doesnt need 3GB to run.
     
  19. geekhandstrong

    geekhandstrong Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    143
    Joined:
    Jul 2, 2011

    Jul 2, 2011
    143
    49
    43
    Male
    [​IMG]
    I've got a ton of apps on already and performance hadn't suffered too much.
     
    ThaAdvocate likes this.
  20. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26

    i think ima get a 64 GB sd and try to do the internal2external for storage swap.....it works well on prevail LTE so i will go ahead and try it on the volt as well....
     
    rayandroid and geekhandstrong like this.
  21. Darren Rutherford

    Darren Rutherford Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    140
    Joined:
    Jan 18, 2015

    Jan 18, 2015
    140
    117
    78
    I'm downloading everything now and I'm gonna test if the LTE will fix for me. What version of Lollipop is the latest build running?
     
    ThaAdvocate likes this.
  22. geekhandstrong

    geekhandstrong Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    143
    Joined:
    Jul 2, 2011

    Jul 2, 2011
    143
    49
    43
    Male
    5.1.1
     
  23. Darren Rutherford

    Darren Rutherford Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    140
    Joined:
    Jan 18, 2015

    Jan 18, 2015
    140
    117
    78
    No LTE for me on the latest build :'( I'm on Sprint BTW
     
  24. ThaAdvocate

    ThaAdvocate Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    29
    8
    26
    Try downloading radio switcher and make sure its set to LTE/CDMA.
     
  25. aguba

    aguba Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    110
    Joined:
    Jul 16, 2012

    Jul 16, 2012
    110
    56
    53
    Did you use the Sprint APN fix from the OP?
     
Tags:

Share This Page

Loading...