1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM12.1 UNOFFICIAL RC5

Discussion in 'Android Devices' started by hroark13, May 21, 2015.

  1. NycityANDROID

    NycityANDROID Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    114
    Joined:
    Jun 15, 2012

    Jun 15, 2012
    114
    21
    38
    Male
    New York City
    Loving this ROM finally had enough nerve to flash it.. Thank you!!
    Question: How do I update Su binaries?..
     

    Advertisement

  2. valve_timing

    valve_timing Member
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    58
    Joined:
    May 23, 2015

    May 23, 2015
    58
    15
    28
    Male
    Military
    Fairborn ohio
    Just wanna say thanks hroark13 your hard work is Mich appreciated and I will drf buy you a beer or two
     
    hroark13 and CYCONUMNUM like this.
  3. Epico

    Epico Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    113
    Joined:
    May 27, 2013

    May 27, 2013
    113
    45
    53
    Male
    Houston
    Thanks for pointing that out and I have generated some md5 for the files on the original post. I have tested them by checking the files from my computer and downloading them using other devices, I can confirm that these files work good ONLY FOR CM12.1 BETA 1. I choose Google because I feel it is more reliable during the downloading process, I have experienced corrupted downloads in many other download services meant for android files. please do check the MD5.
     
    FateZero likes this.
  4. SeemsLegit

    SeemsLegit Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 9, 2013

    Feb 9, 2013
    60
    10
    38
    Male
    None
    Somewhere, Michigan.
    I flashed the krill zip and it said I had LTE my first time however it didnt work, and now its not saying I have it at all.
     
    EshVel likes this.
  5. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
    can someone point me to a tutorial on apn settings?...if that'll fix data...I will utilize the information with a vengeance not seen by blah blah blah....
    I'd dig it...a lot
     
  6. psvita501weop

    psvita501weop Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    58
    Joined:
    May 29, 2015

    May 29, 2015
    58
    12
    18
    Just add IPv6 to both protocols of your APN...
     
    CYCONUMNUM likes this.
  7. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
    Will that fix the data issue?
    or is that something still to be ironed out?
     
  8. valve_timing

    valve_timing Member
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    58
    Joined:
    May 23, 2015

    May 23, 2015
    58
    15
    28
    Male
    Military
    Fairborn ohio
    *disregard*
     
    #308 valve_timing, Jun 5, 2015
    Last edited: Jun 5, 2015
    CYCONUMNUM likes this.
  9. psvita501weop

    psvita501weop Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    58
    Joined:
    May 29, 2015

    May 29, 2015
    58
    12
    18
    Yes...
     
    CYCONUMNUM likes this.
  10. auburn2eugene

    auburn2eugene Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    164
    Joined:
    Aug 19, 2012

    Aug 19, 2012
    164
    61
    93
    Male
    Eugene Oregon
    Hey guys, so I have a question, currently I'm on BNv2. So I have metro software running on my T-Mobile Zmax.

    When I flash cm12.1, I will go back to being straight T-Mobile again correct?
     
  11. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    Your question is a bit confusing lol, what do you mean?
     
  12. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    Had a friend with a ZMAX, said that worked for him!!
     
    CYCONUMNUM and psvita501weop like this.
  13. BLACKSTARATL

    BLACKSTARATL Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    28
    Posts:
    46
    Joined:
    May 26, 2015

    May 26, 2015
    46
    10
    28
    Male
    THESE FILES HAVE BEEN TESTED ON METROPCS ZTE ZMAX (Z970). I AM NOT SURE ABOUT T-MOBILE OR ANY OTHER VARIANT.


    I would like provide some files to achieve r/w permissions on CM 12.1 BETA 1 <--(THIS WILL ONLY WORK ON THAT VERSION). All credit goes to @Masterchief87 as he made the files. all I did was replace the boot.img on both zips. This follows the same procedures as his files.
    I am NOT responsible for ANY BRICKS. DO THIS AT YOUR OWN RISK!!

    SWITCH TO R/W ( Reboot Recovery to access system):
    https://drive.google.com/file/d/0B-LuI_XTUhqPaHM4T0RnMW94eG8/view?usp=sharing
    md5: 42cc5f96cd2f70f3aceee7b465f584c4

    RESTORE:
    https://drive.google.com/file/d/0B-LuI_XTUhqPSmN0bHd4ckhZV0E/view?usp=sharing
    md5: be2afa6f3d21e6ee255c6bef49e7a6c7


    Please Report any issues
     
  14. SeemsLegit

    SeemsLegit Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    60
    Joined:
    Feb 9, 2013

    Feb 9, 2013
    60
    10
    38
    Male
    None
    Somewhere, Michigan.
    I managed to get data working, now my only problem is that the device wont show up in ADB and I cant use PDANET so Metro is blocking every site I go to unless I use https:// but sometimes https doesnt always work (here for Instence) so is anyone able to connect via adb?
     
  15. Jarrett Mitchell

    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    61
    Joined:
    Mar 19, 2015

    Mar 19, 2015
    61
    21
    38
    If you're running beta 1, you do not need to flash the RIL zip. The (semi)working RIL is already included in the beta.
     
  16. TheRaveProductions

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    7
    Joined:
    May 20, 2015

    May 20, 2015
    7
    6
    16
    Male
    A problem I'm having with the BETA 1 is that Netflix does not want to load. It just stays on thenloading screen for a long time and an error pops up.
     
  17. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
    Got LTE in full effect...
    Thanks for the APN tip.... Matter fact.. I'm posting this from CM12 beta 1
    WOOOOO!!!
     
  18. shlickwilly

    shlickwilly Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    16
    Joined:
    May 21, 2015

    May 21, 2015
    16
    8
    16
    The sim card you use determines the provider. The apn settings determine the routing. The Rom you choose is only an operating system.
     
  19. KingWrath

    KingWrath Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    8
    1
    16
    Male
    Is it OK to use this ROM as a everyday driver or not yet?
     
  20. Jbird5047

    Jbird5047 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    6
    Joined:
    May 14, 2015

    May 14, 2015
    6
    2
    16
    I have been using it for 4 days now, and it works brilliantly.
     
  21. KingWrath

    KingWrath Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    8
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    8
    1
    16
    Male
    I'm going try it later. Lol
     
  22. Xt51

    Xt51 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    465
    Joined:
    Dec 17, 2012

    Dec 17, 2012
    465
    101
    68
    Male
    Student
    Florida
    Man..i wish I could flash this. But where I live there's no bars and I depend on WiFi calling and texting. Probably flash this to test it out some. Every phone I get I swear a month later hroark gets it. Much love and thanks for your incredible work! Will make sure to donate! :)
     
    hroark13 likes this.
  23. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    Been running this since yesterday when I got my new ZMAX, and this ROM is the bomb. LTE works (with that IPv6 hint), and everything else works great, too. I have themes, V4A, SuperSU, BusyBox, AdAway, Battery Calibration [ROOT], and ES File explorer with root explorer enabled. Oh and this app called kernel toolkit and the Sony Walkman music app. I used the same method of getting R/W as we did with 4.4 (boot.img in the recovery partition), and I have full access (I don't use recovery all that often anyway)

    Fabulous job Hroark, and I sent you a PM on XDA, though some of the contents of the message no longer apply lol.
     
  24. antiHackmasta

    antiHackmasta Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    107
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    107
    25
    43
    Male
    Computer Tech.
    Miami, FL
    I have been running this Ron for a few days now and I have been thoroughly testing. I have come across to small issues that may not qualify it as a daily driver. The screen seems to lose touch at random it does not happen often but can be in issue if happens at the wrong time. Also the GPS works but still seems to be a bit buggy. Other than that its solid. Major shout out the the dev.
     
  25. Tennaki

    Tennaki Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    75
    Joined:
    May 16, 2015

    May 16, 2015
    75
    44
    33
    Smiling.
    Port Saint Lucie, Florida
    For the most part, everything about Beta 1 is stellar. A few moments ago though I was watching videos through YouTube, and suddenly the device froze and my bluetooth headphones disconnected and the device had a solid red light.

    Pretty weird, but holding the power button got it back up and running.
     
Tags:

Share This Page

Loading...