1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM12.1 UNOFFICIAL RC5

Discussion in 'Android Devices' started by hroark13, May 21, 2015.

  1. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
    themes break apps...
    the Man of steel theme crashes the phone.....
    last theme I had on kept crashing dialer....at the worst time....
     

    Advertisement

  2. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    arent you having the issue, where the screen goes black when someone calls ?
     
  3. antiHackmasta

    antiHackmasta Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    107
    Joined:
    Dec 31, 2011

    Dec 31, 2011
    107
    25
    43
    Male
    Computer Tech.
    Miami, FL
    I guess I've had that issue but the screen turns back on after pressing power.
     
  4. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    Maybe my phone is weird but I've made at least 6 calls since this morning and didn't have that problem at all. Call works perfectly. This is my daily driver now
     
  5. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    yeah, I dont think anyone can get the wifi calling working on an AOSP ROM, if someone has done it in the past on CyanogenMod, and you can point me to there thread, I would take a look at it, but it will be low on my list.

    The main thing I want o try to fix is the sensor, I need to put back the stock sensor and get it to work without all the lagging, I think it is an Selinux issue

    then I want to get data working for non T-Mobile users, and maybe get the stock RIL files working

    gonna be harder for me to test RIL / Data now, I just got an LG G4 and switched to Verizon yesterday, and I am pretty sure I can not use a Verizon SIM in this phone
     
  6. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    so when someone calls you
    the screen goes black, but you can still turn the screen on during the call ?


    What version of the phone do you have, Metro Tmobile, what stock rom was it on 442 or 444 ?
     
  7. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    This is irrelevant to the grand scheme of your post but Android M has WiFi calling baked into the AOSP code. Its far fetched as hell but the N6 on T-Mo just got the M developer preview with WiFi calling. Given your skill with code, you could maybe sift through and see if it helps (that's just one of those really out there suggestions).

    OTOH, real quick, how is the G4?

    Edit: and on the note of data for other variants, a simple APN fix did it for us T-Mo people, think it would help to check the APN configuration file in /system/etc?
     
  8. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    Yeah, If no one has done it on Cm12, I wont be able to, the thing that I am really good at is getting ROMS started, like getting it to boot and stuff, which a lot of people find hard, all this other stuff, like fixing sounds and ril and data, I kind of suck at, and it stresses me sometimes

    I tried the Striaght Talk ATT Apn and it did not work for me, I wonder if any non T-Mobile people or Metro people got data yet ?

    So far the G4 is pretty good, I chose the G4 over the S6 Edge and the Nexus 6 because it has the removable battery and the sdcard option, I have not rooted or done anything with it yet, to be honest I was happy with Galaxy S4 on Straight Talk, but I have a butt load of Verizon Giftcards that I want to use now, so I switched to them, and needed a VZW phone
     
    FateZero and MonDillinger like this.
  9. totlth

    totlth Android Enthusiast
    Rank:
     #106
    Points:
    143
    Posts:
    559
    Joined:
    Oct 2, 2011

    Oct 2, 2011
    559
    388
    143
    Male
    Saint Petersburg, Florida
    I'm on metro and when I flash cm12.1 , I turn LTE on and switch to tmo ipv6 and data works for me. Even when turning WiFi on/off
     
    hroark13 and MonDillinger like this.
  10. 1nf1n1t3

    1nf1n1t3 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    22
    Joined:
    May 28, 2015

    May 28, 2015
    22
    15
    38
    Male
    I have the metro variant as well and was able to get data working with a quick APN change to use both ip ver 4 and 6 as well as switching to LTE. On a side note I have noticed as a metro user I am able to use either the T-Mobile or Metropcs APN and receive a flawless LTE connection either way. This isn't restricted to CM either, worked on stock/butternoob.
     
  11. Unleashed327

    Unleashed327 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    19
    Joined:
    Jun 6, 2015

    Jun 6, 2015
    19
    5
    26
    First and foremost, thank you hroark13! My issue is that I'm unable to install apks. Ones that other people in CM 12.1 can install, and ones that I used prior to flahsing CM 12.1. Is there anything I could do to fix this? I'd appreciate any help. Thanks in advance!
    More Info: I'm on metropcs and the exact issue is that when I go to the Package Installer, it will say "intalling" but will then say "app not installed" every time.
     
  12. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    I need a few people who are running beta 1 to answer this question

    When you receive a phone call does the screen go black, if so are you able to turn it on during the call
     
  13. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    install rom
    install gapps
    factory wipe

    try again and report back
     
  14. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483

    man can not get anyone to answer this question


    need feed back people, or else can not fix things
     
  15. NycityANDROID

    NycityANDROID Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    114
    Joined:
    Jun 15, 2012

    Jun 15, 2012
    114
    21
    38
    Male
    New York City
    I have no problems with the screen during phone calls..

    The screen may stall at times..
     
    hroark13 likes this.
  16. djc7980

    djc7980 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    60
    6
    16

    It works flawless for me. It works like normal
     
  17. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
    I lost data twice....after apn settings were fixed....
    didn't have a chance to have it running one day.....I installed a theme and the dialer dialer crashed..
    used super update to restore logs....dialer started working....till my gf needed to make an important call....
    back to crashing....next attempt...I'll leave the damn themes alone
     
  18. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    all right I need someone who is running beta 1 and does not have the black screen issue when you make call or receive a call to do something for me

    must know how to use adb

    adb pull /persist/sns.reg

    then upload that file for me please
     
  19. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    it is in the OP

    there is a PayPay link
     
  20. hroark13

    hroark13 Android Expert
    Recognized Developer Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    483
    Posts:
    3,287
    Joined:
    Jul 15, 2011

    Jul 15, 2011
    3,287
    4,118
    483
    going to the beach, be back later
     
  21. CYCONUMNUM

    CYCONUMNUM Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    133
    Posts:
    810
    Joined:
    Nov 27, 2011

    Nov 27, 2011
    810
    407
    133
    Male
    my occupation is a peaceful one
    in a van down by the river
  22. MonDillinger

    MonDillinger Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    200
    Joined:
    Feb 11, 2015

    Feb 11, 2015
    200
    218
    88
    Here you go @hroark13

    And enjoy the beach
     

    Attached Files:

    CYCONUMNUM and FateZero like this.
  23. FateZero

    FateZero Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    100
    Joined:
    Sep 23, 2014

    Sep 23, 2014
    100
    60
    73
    Male
    Part time Pizza Hut team member
    California
    When I receive calls I am able to turn the screen off and on just like normal.
     
    CYCONUMNUM likes this.
  24. kidkrooks

    kidkrooks Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Feb 2, 2012

    Feb 2, 2012
    44
    7
    16
    Male
    College Student
    New York
    Idk how metro people have data working. I've switched apns all over and even changed all the apns to ipv6 and still got nothing.
     
    Scoobz92 likes this.
  25. djc7980

    djc7980 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    60
    Joined:
    Dec 11, 2012

    Dec 11, 2012
    60
    6
    16
    Good to have you back with a working Zmax @ MonDillinger
     
    CYCONUMNUM likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...