1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM12.1 UNOFFICIAL RC5

Discussion in 'Android Devices' started by hroark13, May 21, 2015.

  1. Andrewred772

    Andrewred772 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    129
    Joined:
    May 17, 2015

    May 17, 2015
    129
    53
    53
    Go to the root section of the forum. Click on the B13 & B33 rooting in the sticky. And follow the instructions
     

    Advertisement

    Nokkie likes this.
  2. Nokkie

    Nokkie Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    170
    Joined:
    Oct 23, 2012

    Oct 23, 2012
    170
    17
    48
    Male
    Security/Bouncer
    NorCal
    Gracias amigo
     
  3. Andrewred772

    Andrewred772 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    129
    Joined:
    May 17, 2015

    May 17, 2015
    129
    53
    53
    No problem! :)
     
    Nokkie likes this.
  4. bfldworker

    bfldworker Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    586
    Joined:
    Jan 21, 2012

    Jan 21, 2012
    586
    191
    103
    Male
    Computer Technician,
    Clearwater Florida
    Is this ROM dead?
     
  5. RomFlasher

    RomFlasher Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 23, 2016

    Jan 23, 2016
    11
    1
    26
    Male
    I have flashed CM 12.1 on my MetroPCS ZTE ZMAX. Mobile data works, SMS, and everything else. Only issue is that there is no call audio. It makes the calls, but neither I or the person on the other line hear anything. Any help would be appreciated.
     
  6. stado9

    stado9 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Apr 8, 2013

    Apr 8, 2013
    8
    2
    6
    Sound like you need to flash b06 moden
     
  7. RomFlasher

    RomFlasher Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 23, 2016

    Jan 23, 2016
    11
    1
    26
    Male
    Where can I find it? I appreciate any help. :)
     
  8. stado9

    stado9 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Apr 8, 2013

    Apr 8, 2013
    8
    2
    6
    Inside of b13 & b33 rooting guide on the sticky section, you can find files and instructions there just make sure to get the right files for your phone, if you have metropcs need b06 modem
     
  9. HeroicToast

    HeroicToast Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2016

    Apr 6, 2016
    4
    1
    16
    Hroark can you please make a version for the zte grand xmax+ or can you add onscreen buttons i have that device and it dosent have physical buttons only onscreen please make a version with on screen buttons
     
  10. Masterchief87

    Masterchief87 Android Expert
    Rank:
     #41
    Points:
    533
    Posts:
    2,646
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    2,646
    2,255
    533
    Male
    South Florida
    All you have to do is edit the /system/build.prop with a root file manager that has a text editor. Amaze file manager works good and is free in the play store. Look for the line that says

    qemu.hw.mainkeys=1

    and change it to

    qemu.hw.mainkeys=0

    Then reboot and you will have a navigation bar.
     
    Brian706 likes this.
  11. HeroicToast

    HeroicToast Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2016

    Apr 6, 2016
    4
    1
    16
    Thank you ill try to do this
     
    The-Truth likes this.
  12. HeroicToast

    HeroicToast Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    4
    Joined:
    Apr 6, 2016

    Apr 6, 2016
    4
    1
    16
    I need more help i use to be able to install it but now it just stays on cyan the cyandroid boot animation its been there for 2 hours help me again
     
  13. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    Hey can i flash zips safely on this rom without having r/w switcher
     
  14. Masterchief87

    Masterchief87 Android Expert
    Rank:
     #41
    Points:
    533
    Posts:
    2,646
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    2,646
    2,255
    533
    Male
    South Florida
    As long as you did what I told you in the other thread you can flash whatever you want.
     
  15. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    Hey I love this rom however I'm wondering, on any ROM my phones screen randomly stops reading then if I lock it and unlock it. It is all good again any idea?
     
  16. Masterchief87

    Masterchief87 Android Expert
    Rank:
     #41
    Points:
    533
    Posts:
    2,646
    Joined:
    May 27, 2014

    May 27, 2014
    2,646
    2,255
    533
    Male
    South Florida
    Yes unfortunately that happens on every ROM, even the stock ROM.
     
  17. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    Well thank you for a quick and truthful answer. So far it has been better with having force GPU rendering on though.
     
  18. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    So I have one issue, after playing audio for a while it stops then starts then stops again it is strange. Anyone else?
     
  19. jjrx3

    jjrx3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    391
    Joined:
    Aug 12, 2012

    Aug 12, 2012
    391
    58
    53
    Male
    Los Angeles
    I have the same issue, mostly when playing podcasts. I also noticed when playing videos, the sound will be delayed from the video for like 1-2 seconds but a quick reboot fixes these issue for a while.
     
  20. WaxysDargle

    WaxysDargle Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    229
    Joined:
    Jul 17, 2012

    Jul 17, 2012
    229
    65
    63
    Male
    "randomly stops reading"... what do you mean by that?

    i don't exactly understand what the question is
     
  21. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    Okay when the screen is in use it stops reading touch input until you click power and then again power. Once you do that it is OK, so then to fix it at least a little you need to go to development settings in the settings app, then go to force GPU rendering for 2d apps or some such. And it is much better k
     
  22. vejjfreshness

    vejjfreshness Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    32
    Joined:
    Sep 16, 2016

    Sep 16, 2016
    32
    6
    26
    Male
    would you be interested in helping with another rom for another phone?
     
  23. WaxysDargle

    WaxysDargle Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    229
    Joined:
    Jul 17, 2012

    Jul 17, 2012
    229
    65
    63
    Male
    issues like this are exactly why i moved to Resurrection Remix 5.1.1

    these issues were sometimes fixable (my screen was having this issue as well), but the issues almost always came back in time. i had none of those issues on RR.
     
    The-Truth likes this.
  24. WaxysDargle

    WaxysDargle Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    229
    Joined:
    Jul 17, 2012

    Jul 17, 2012
    229
    65
    63
    Male
    if "Use AwesomePlayer (deprecated)" is available in developer options turn it on. That will probably fix the issue.
     
    The-Truth likes this.
  25. Relyt2012

    Relyt2012 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    547
    Joined:
    Aug 19, 2014

    Aug 19, 2014
    547
    208
    103
    Male
    Technology
    United States
    Can someone please help me with this error
    Notice file: external/gcc-demangle/NOTICE -- /root/android/out/target/product/draconis/obj/NOTICE_FILES/src//system/lib/libgccdemangle.so.txt
    make: *** No rule to make target `/root/android/out/host/linux-x86/bin/dtbToolCM', needed by `/root/android/out/target/product/draconis/dt.img'. Stop.
    make: *** Waiting for unfinished jobs....

    Here is the full build http://pastebin.com/bUg9tZd7
    Any help is greatly appreciated
     
Tags:

Share This Page

Loading...