1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM4DX Gps Fix

Discussion in 'Android Devices' started by yawdapaah, Jun 16, 2011.

  1. yawdapaah

    yawdapaah Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    900
    Joined:
    Aug 20, 2009

    Aug 20, 2009
    900
    288
    113
    EE
    NJ
    Can someone the following fix for GPS on CM4DX?

    Pull gps.shadow.so from any .596 Rom and overwrite the version in /system/lib/hw

    GPS seems to work fine with the replaced .so file. I've attached it just in case you guys don't have a Rom to pull from.

    Here's the file for those that like to do stuff themselves - gps.shadow.so
    Don't forget to change the permissions to rw-r--r-- and reboot (Thanks for the reminder Kev)

    Update:
    Here's a flashable zip file for those who are as lazy as I am - CMod7 Gps Fix. Please mount system before installing.

    GL

    Note: It seems like the location service problems are a know issue the recent Cmod builds. If so, I'm confident it'll be taken care of by the time the build goes "stable".
     

    Advertisement

  2. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    I'm trying it now, I'll report back afterwards.
     
  3. Kevmueller

    Kevmueller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    766
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    766
    145
    93
    Kansas City
    Quick question as I am trying this, did you change your permissions to the rw-r--r-- to match the other files in there? Did you reboot as well after this was done? I did both of these so I wanted to make sure.
     
    yawdapaah likes this.
  4. yawdapaah

    yawdapaah Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    900
    Joined:
    Aug 20, 2009

    Aug 20, 2009
    900
    288
    113
    EE
    NJ
    Yes, I always do both. I thought that was standard. I'll add it to the OP.
     
    Kevmueller likes this.
  5. Kevmueller

    Kevmueller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    766
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    766
    145
    93
    Kansas City
    You are my hero!!!!! I was able to get in to maps and it found me with in a couple of seconds. Also on the toolbar the GPS icon showed up when it was searching and had a lock. I will have to give the navigation a try at lunch.
     
  6. Kevmueller

    Kevmueller Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    766
    Joined:
    Aug 3, 2010

    Aug 3, 2010
    766
    145
    93
    Kansas City
    It is for me, but I am thinking that since this will be a huge fix for many that there may be some people doing something like this for the first time. This was a great idea!
     
  7. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    I can confirm that this works, GPS Test is picking up lots of satellites when before it would not find any.
     
    yawdapaah likes this.
  8. keegan1014

    keegan1014 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    431
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    431
    72
    73
    Can you guys step me threw this changeing permissions
     
  9. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    Long press on the file and select permissions, then change them to:

    Owner: read, write
    Group: read
    Others: read

    Then just reboot the phone.
     
  10. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    umm wonder if sumtin similar would work for the camera?
     
  11. Flying_Hellfish

    Flying_Hellfish Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    612
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    612
    65
    78
    Illinois
    Fantastic, thank you so much! I cross linked to this thread from RootzWiki, hope you don't mind. :D
     
  12. yawdapaah

    yawdapaah Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    900
    Joined:
    Aug 20, 2009

    Aug 20, 2009
    900
    288
    113
    EE
    NJ
    Do not mind at all. I should really have posted there. :p
    Also, I don't want to clutter the forums with a small thread like this.
     
  13. JrzDroid

    JrzDroid Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,682
    Joined:
    Nov 30, 2009

    Nov 30, 2009
    1,682
    308
    163
    T-Mobile
    NJ
    now that GPS has a fix, all I need is camera back and I'm making the cm7 jump!
     
  14. keegan1014

    keegan1014 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    431
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    431
    72
    73


    In file manager? I tried long press and didn't get any fix permissions, I am new please don't roast me
     
  15. Slomies

    Slomies Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Oct 26, 2010

    Oct 26, 2010
    19
    1
    16
    Thank you for the GPS fix! I can deal with not having a camera for now. However, would it be possible to just copy over file(s) like this for the camera to get it working?
     
  16. yawdapaah

    yawdapaah Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    900
    Joined:
    Aug 20, 2009

    Aug 20, 2009
    900
    288
    113
    EE
    NJ
    Do you have root explorer? Try using that or a free alternative. I think Yaffs or Astro let you do it.
     
  17. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Try using Root Explorer.
     
  18. androy

    androy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    308
    Joined:
    Apr 20, 2010

    Apr 20, 2010
    308
    46
    43
    Android addict
    in my brain
    Nice find!! Looks like I'll be jumping ship soon too!
     
  19. keegan1014

    keegan1014 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    431
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    431
    72
    73
    Ok I don't get it tried it in file manager and can't change permissions, I am new at things please help.
     
  20. Trooper

    Trooper Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    3,715
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    3,715
    542
    213
    Same here man.
     
  21. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
  22. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    File Manager won't let you change permissions, try root explorer.
     
  23. yawdapaah

    yawdapaah Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    900
    Joined:
    Aug 20, 2009

    Aug 20, 2009
    900
    288
    113
    EE
    NJ
    1. Download Yaffs file manager from the market.
    2. Navigate to /system/lib/hw
    3. Long press gps.shadow.so
    4. Select Permissions (you'll have to grant root access)
    5. Select the check the first three boxes on the first row.
    6. Check the left most box on the second row.
    7. Uncheck every other box.
    8. Reboot phone.

    GL
     
  24. sic0048

    sic0048 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    545
    Joined:
    Jun 22, 2010

    Jun 22, 2010
    545
    52
    78
    Seems to fix GPS - at least for maps and navigation which is 99.9% of what I use GPS for. Sweet fix! Thanks a lot!
     
  25. keegan1014

    keegan1014 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    431
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    431
    72
    73
    Out won't let me change then in root explore
     

Share This Page

Loading...