1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM7 issues

Discussion in 'Android Devices' started by 3triple0gt, Apr 16, 2011.

  1. 3triple0gt

    3triple0gt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Feb 27, 2011

    Feb 27, 2011
    31
    7
    16
    Holiday, FL
    I put CM7 on my phone the other day. Now my phone randomly chooses a person to hate each day and will not let me call that person. I can call anyone else and even my voicemail, but that hated person of the day just gets "call lost" even when i have all my bars. Anyone know of a fix for this?
     

    Advertisement

    KOLIO likes this.
  2. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    I've not seen that and I have been running CM7 for almost a month. I will keep an eye out for it tho.
     
  3. KOLIO

    KOLIO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    Your phone now has PSYCHIC ABILITIES{via the 'MISS CLEO' app perhaps},I'd heed the warning & avoid that person until the curse is passed on to the next victim in your contact list. ;) :)
     
    melissa.tompos and nuttmeg like this.
  4. 3triple0gt

    3triple0gt Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    31
    Joined:
    Feb 27, 2011

    Feb 27, 2011
    31
    7
    16
    Holiday, FL
    Lol. It seems to have picked my girlfriend 2 days in a row.... that can't be a good sign
     
  5. NorCaL28

    NorCaL28 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    24
    Joined:
    Feb 26, 2011

    Feb 26, 2011
    24
    2
    36
    Reno, NV
    Is it true they fixed mms on cm6 and cm7?
     
  6. KOLIO

    KOLIO Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Uh-oooooooooh!Sorry to hear that!I'm sure your girlfriend is fine in every way.
    Seriously though,if you use your phone a LOT like I do,sometimes just turning the phone off & let it cool down for a little while{1-2HRS} seems to resolve most unexplainable "quirks/bugs" with my phone.

    P.S.,if your girlfriend is upset about the lost call issues,just direct her this way,we'll vouch for you! :)
     
  7. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    def fixed Metro on both, theres a issue with cricket on cm6 I know of and not heard about cricket on cm7.
     
  8. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State
    with the lastest build cricket mms fix is already in the build, so it should work right after you flash it...just make a backup of your current rom, and go here: CM6-Ascend - Prepaid Android and download the latest build and the gapps, and you should be ok...
     
  9. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    catch up here muttmeg lol, theres a issue with the fix on cricket in CM6.
     
  10. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    ooppppssss....lolz but try this for cm6 it should work MetrOFF.v1.1-MMS-[Froyo]-[CM_AOSP].zip and dont forget to set your apn, i use this on cm6 and it work for me on a fresh install...i had the 20110604 build.

    if that dont work try this one: Mms.apk
     
  11. smokedogg1

    smokedogg1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    16
    0
    15
    sales
    utah
    cm7 wont let me sync my gmail account. it keeps telling me unable to open connection to server. also what is the domain/username. i know my username but dont know whjat iot means by domain and i think that might be why its not working
     
  12. smokedogg1

    smokedogg1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    16
    0
    15
    sales
    utah
    nevermind i found out i needed to change things. just had to change server to m.google.com and at end of username type @gmail.com
     
  13. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    umm all I ever have to do is enter my username n passwd lol
     
  14. smokedogg1

    smokedogg1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    16
    0
    15
    sales
    utah
    i just noticed there is no market. how do i get the market on here. please help
     
  15. MoneyHoarder87

    MoneyHoarder87 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    583
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    583
    112
    93
    Army/Student
    RGV
    Did you flash the gapps?
     
  16. smokedogg1

    smokedogg1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    16
    Joined:
    Mar 16, 2011

    Mar 16, 2011
    16
    0
    15
    sales
    utah
    I did now and it works. thanks for the help because I didn't know I had to do that.
     
  17. spdy23

    spdy23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    3
    0
    5
    Hello ppl! I am newb to the droid world but have been reading the threads onhow to flash CM7 and thank you all for the help!! 2 questions, 1: how do you get the browser to work? I cannot get it to connect to the server. 2: cannot get the MMS to work either. If someone could help out with these 2 fixes then my Ascend will be running primo. Thank you in advance!!
     
  18. Tokenpoke

    Tokenpoke Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,110
    Joined:
    Feb 10, 2011

    Feb 10, 2011
    3,110
    1,156
    313
    Male
    Arborist (tree man)
    Miami, FL
    the browser means you need to reflash, your flash messed up.

    use my guide http://androidforums.com/ascend-all-things-root/320265-ultimate-ascend-customization-guide.html and you should be good.
     
  19. spdy23

    spdy23 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    3
    0
    5
  20. Mjobie12

    Mjobie12 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 5, 2011

    Jan 5, 2011
    5
    0
    5
    What would cause my Gmail app to not sync with Gmail? ie It will show new messages as they come in, but when I read or delete them on the app it does not sync with Gmail. Also the app will still show a certain number of unread messages but not the messages itself, but online it displays it.

    I'm running CM7 with the latest nightly build, and noticed this has only been happening since the last 3-4 latest builds.
     
  21. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    do you have sync set in settings?
     
  22. Mjobie12

    Mjobie12 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    5
    Joined:
    Jan 5, 2011

    Jan 5, 2011
    5
    0
    5
    In the gmail app I have it set to sync the inbox, all messages for the past 7 days. In the accounts and sync settings I have the Sync ON as well as Auto-Sync checked and Background Data checked. I have numerously checked the accounts for being synced, sometimes they have been automatically turning the sync off, although this hasn't seem to be a problem in the last few nightly builds.

    For some reason my app still does not sync with Google's servers. Would there be any settings on the Gmail server end of it that I would need to change (Imap, etc)?
     
  23. nuttmeg

    nuttmeg Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    7,331
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    7,331
    2,526
    313
    Making you wonder?
    Lone Star State

    go back to sync settings andun check auto sync ans recheck it again, and also click manage accountsand make sure sync Gmail is check..
     
  24. muffintopped

    muffintopped Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    May 3, 2011

    May 3, 2011
    18
    0
    15
    CM7 Issue on 2 separate Huawei Ascend M860 phones.

    CM7 has no issues that I can find, except for the camera issue, which not only prevents the camera from multiple uses, but interferes with the Infrared Camera app and the Barcode Readers.

    When I attempt to use the camera, it works fine, the first time and a few times after that, but eventually, it will cease working.

    When I go to use a barcode scanner or the IR program, the camera cannot be communicated with and an error pops up telling me that the camera can't be found.

    When I installed, I booted into recovery, wiped the system, cache, dalvik, then I installed the CM7 released today (I've been installing for about a week now without issues, on all the updates), then I install the Google Apps, and the Update fix. I fix permissions and boot. I install all the google apps, one by one. Then, I boot back to recovery and install the MetroPCS update for MMS. That works fine. I reboot and everything works fantastic until we come to the camera.

    Is there some kind of fix? I have opened up the camera in Titanium Backup and there are 2 installed. Version 1, and version 2. I've attempted to install a camera.apk that's an upgraded version, directly from the CM7 files, but it will not install.

    I'm increasingly frustrated with the camera issue, because it's a feature I love having. I don't want to flash back to the old Metropcs files, and android 2.1 (yuck). Not when we have such a wonderful program around. Can you offer me some kind of advice? I'd greatly appreciate it. Maybe a fix or a way to install the new camera.apk?
     
  25. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    the barcode scanner will not work. Dunno if they will ever be a fix as its not a priority.
     
    septembersrain likes this.

Share This Page

Loading...