1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CM7 Project for LG Ignite AS855

Discussion in 'Android Devices' started by Craptorman, Mar 21, 2012.

  1. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
    I have started working on building CM7 for the Ignite. Still really new at this and still running into errors. My repo is https://github.com/Craptorman

    If anyone want's to help out with project feel free.:D
     

    Advertisement

  2. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
  3. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    it seems that there's not a lot of traffic in here at the moment. You might have more luck speaking to one of the other Dev's about this in Android Development - Android Forums
     
  4. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    try pulling the files from the AS855 LG android src and adding them to your device tree and borrow lines from the LG BoardConfig.mk ;)
     
  5. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
    Build enviroment got hosed up for some reason. Wiped everything out and started from scratch. Now I can't get any project to even start building. Keep getting "brunch: command not found" not matter what I do. I don't see the function brunch() in envsetup.sh. About ready to throw in the towel.
     
  6. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
    Well, I've put a hold on building from source and tried my luck at porting the LG Black P970's CM7 to the Ignite.

    Finally got it to boot into the home screen. However:

    No sound. (ALSA Module not found!!!)
    Wifi can see networks but reboots when trying to connect.
    With wifi off it rarely reboots.
    USB works, mounts SD Card, adb works.
    Camera locks up when you take a pick.
    Phone doesn't work - Anyone know of all the radio files that need to be inplace? The Black is GSM and Ignite is CDMA.

    Now to dig thru logcat output to see what I can find.
     
  7. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
    @Playful
    Ok, I commented out:
    BOARD_CAMERA_LIBRARIES := libcamera

    The camera libs and wpa_supplicant files are pulled from phone, the setup-makefiles.sh is updated and builds ignite-vendor-blobs.mk like it should.

    Is the above what you meant when you say use the camera libs and wpa_suppilcant from the stock rom?

    I notice this at the very start of the build. Not sure if this is right or not.
    Code (Text):
    1. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/hw/lights.omap3.so'
    2. build/core/base_rules.mk:474: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/hw/lights.omap3.so'
    3. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/system/bin/rild'
    4. build/core/base_rules.mk:474: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/system/bin/rild'
    5. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/libril.so'
    6. build/core/base_rules.mk:474: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/libril.so'
    7. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/system/bin/wpa_supplicant'
    8. build/core/base_rules.mk:474: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/system/bin/wpa_supplicant'
    9. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/obj/lib/libcamera.so'
    10. build/core/dynamic_binary.mk:141: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/obj/lib/libcamera.so'
    11. build/core/Makefile:32: warning: overriding commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/libcamera.so'
    12. build/core/base_rules.mk:474: warning: ignoring old commands for target `out/target/product/ignite/system/lib/libcamera.so'
    13.  
    Here's the error it stops on now:
    Code (Text):
    1. make: *** No rule to make target `out/target/product/ignite/obj/lib/libicapture.so', needed by `out/target/product/ignite/obj/SHARED_LIBRARIES/libcamera_intermediates/LINKED/libcamera.so'.  Stop.
    2.  
    Edit: I believe I figured this out.:D

    Now I'm back at the same error/errors prior to the changes above. Don't think I actually did what you asked.:thinking:
    Code (Text):
    1. make: *** [out/target/product/ignite/obj/SHARED_LIBRARIES/libcamera_intermediates/CameraHal.o] Error 1
    2. make: *** Waiting for unfinished jobs....
    3. hardware/ti/omap3/camera-omap3/CameraHal_Utils.cpp:1201: error: 'IPP_ProcessImage' was not declared in this scope
    4. hardware/ti/omap3/camera-omap3/CameraHal_Utils.cpp:1208: error: 'struct android::OMX_IPP' has no member named 'hIPP'
    5. hardware/ti/omap3/camera-omap3/CameraHal_Utils.cpp:1208: error: 'IPP_StopProcessing' was not declared in this scope
    6. make: *** [out/target/product/ignite/obj/SHARED_LIBRARIES/libcamera_intermediates/CameraHal_Utils.o] Error 1
    7.  
     
  8. Craptorman

    Craptorman Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    216
    Joined:
    Mar 2, 2012

    Mar 2, 2012
    216
    90
    53
    Update. Got it to build from sources now and boots fine. Wifi is now working! Still no audio or bluetooth. Camera FC's. I guess that's progress.:D

    Ok now have audio working. Getting constant sensor errors. Still can't get Phone to work. Anyone have any ideas on what to check to get phone working?
     
Tags:

Share This Page

Loading...