1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Command Prompt Hint

Discussion in 'Android Devices' started by Rossco_Pee, May 5, 2010.

  1. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    270
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    270
    12
    38
    Iowa
    It seems that many people are having trouble navigating to the correct command prompt to do the recovery step of the root process. If you press (Shift + right click mouse) you can select to open a command prompt in that directory. I'm sure many of you know this, but I found it very helpful when rooting my Eris.
     

    Advertisement

    cornbreadfarts likes this.
  2. cornbreadfarts

    cornbreadfarts Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    429
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    429
    21
    58
    Nashville, TN
    actually did not know that. thanks!
     
  3. MJL

    MJL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    252
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    252
    27
    43
    Still doesnt work for me. Maybe I'm not doing it right. Do I open my computer, nav to the tools folder and hold shift + right mouse click on the folder in the tree on the left? I get a bunch of options but no open cmd.
     
  4. Murphy

    Murphy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    67
    Joined:
    Dec 7, 2009

    Dec 7, 2009
    67
    5
    16
    If you are on Windows and install this Microsoft Power Toy it gives you an added item in your right-click menu called "Open Command Window Here".
    I have it installed. Very helpful!!!

    CmdHerePowertoySetup
     
  5. Rossco_Pee

    Rossco_Pee Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    270
    Joined:
    Dec 8, 2009

    Dec 8, 2009
    270
    12
    38
    Iowa
    The option will read "Open command window here." I am using Windows Vista (not sure if that makes a difference).
     
  6. MJL

    MJL Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    252
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    252
    27
    43
    Yeah I'm running XP still so maybe that's why it doesn't work for me. Not a big deal. It takes me seconds to open cmd and nav to tools folder.

    Sent from my Aloysius Eris with tapatalk.
     
  7. txarsoncop

    txarsoncop Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Mar 30, 2010

    Mar 30, 2010
    14
    1
    16
    Male
    Firefighter/EMT
    TEXAS baby!
    Just double-checked this, it's a nifty Vista shortcut! Who knew, something actually handy?!?!

    For XP and older OS users I highly recommend PowerToys. Originally developed by former employees of the Gates empire, but not officially supported of course. Very handy tools for the novice and advanced user alike.

    Things may have changed I haven't checked into availability for Vista yet.

    bill
     

Share This Page

Loading...