1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Computer won't recognize my phone

Discussion in 'Android Devices' started by SButler, Dec 31, 2010.

  1. SButler

    SButler Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    35
    8
    16
    Operations Manager Transpotation Company
    Temecula, CA
    I'm trying to load some media from my laptop to my sd card. When I plug in my usb cord directly to the laptop my phone asks what I want to do I select transfer media but on my desktop nothing is recognized. I have checked my computer where the devices and drives are listed and it is not there I have already downloaded the drivers for my streak. Any thoughts on how to accomplish this? BTW I am running windows 7 64bit
     

    Advertisement

  2. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    Maybe it's your version of Winders :D

    Are you having the same problem I am, that Dell PC Suite doesn't see your phone or that your computer doesn't see it?

    When you connect your Streak to the PC, a pop-up on the phone asks why you are connecting, with 3 options, which one did you pick?

    When I picked option 1 (sync media, etc), my XP PC sees my Streak, even calls it that in the File Manager. I see all the subfolders on the device, etc.
     
  3. SButler

    SButler Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Dec 23, 2010

    Dec 23, 2010
    35
    8
    16
    Operations Manager Transpotation Company
    Temecula, CA
    Yes I select options 1 to sync media and the first couple of times it worked fine now when I plug it in it does not recognize anything it just sits there after I select what I wanted to do.
     
  4. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    My PC sees my Dell, but the Dell PC Suite doesn't. I just downloaded all my music to the Streak worked great, even got the artwork.
     
  5. Droidmaniac

    Droidmaniac Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    39
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Jan 21, 2010
    39
    1
    16
    Wow... I'm doing this for the first time as well. I'm winders vista. Tried to load PC Suite, made it all the way to the final stage and it just hung there till I cancelled it. Found this thread, and even without the PC Suite, I'm now able to transfer back and fourth. Dell Streak Driver for Dell PC Studio - Laptop General Hardware Forum - Laptop - Dell Community

    Basically plug in phone by usb, select the transfer media on the phone when it asks, and "ok"(crucial)... only after you select "ok" it will show up as an external drive under "My Computer" or whatever your own computer says when you look at the drives. There will be an icon of the phone that you can click and go from there.
     
  6. NineToTheSky

    NineToTheSky Android Enthusiast
    Rank:
     #564
    Points:
    43
    Posts:
    371
    Joined:
    Apr 16, 2010

    Apr 16, 2010
    371
    37
    43
    UK
    To expand on my problem:
    I've installed Dell Sync. When I connect my Streak via USB, in Windows Explorer, there is 'Removable drive H:' (which is the SD card) which I can access, and Dell Streak, which, when I click on it, I can't access.

    On the Streak itself, it says 'waiting for connection', and in Dell Sync on my PC, it says 'disconnected'.
     
  7. rrm333

    rrm333 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    3
    0
    5
    nb Mitch,

    How did you download your music to your Streak? My streak will not recognize any music that I sync from my Windows 7, 64 bit. it doesn't show up in the music player. Please comment in my post "Streak Won't Sync With Music Player".

    Thanks,

    rrm333
     
  8. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    I will comment in your other thread, but to be honest, I didn't do anything special. My PC running Winders xp recognized my Streak as a "Streak" in Explore. I just copied the files from the pc to the music folder on the streak. It shows the artwork and everything and when I go into the preloaded "music" app it plays it.
     
  9. lexihoward

    lexihoward Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Apr 24, 2011

    Apr 24, 2011
    2
    0
    5
    i have droid 2 global, and when i plug it into a dell computer, the dell doesn't recognize it...it will say inserted into removable drive M: /, and then when i try to upload a picture to facebook, i check mdrive, and it says please insert disk...it doesn't pick up on my flashdrive either...help??:thinking:
     
  10. kosenn

    kosenn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 21, 2011

    Jun 21, 2011
    2
    0
    5
    I had trouble with my Streak 5's usb connection. I did a backup using Dell mobile sync over wifi. Then I did a factory reset and now the usb connection is working again.
     
  11. jessica4477

    jessica4477 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    5
    Joined:
    Dec 13, 2011

    Dec 13, 2011
    5
    0
    25
    if you have a LG phone, my problem was that i had to download driver to recognize phone. go to the following site to download for free the driver.

    LG Android USB Device driver for the optimus M - Official LG Phone Forum

    read advice carefully, make sure when you download and install driver, that phone isn't connected to computer

    worked for me

    best wishes and god bless
     
  12. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    My newest Streak doesn't recognize the music I copied with the default player, but the aftermarket player I have sees the music fine. I don't get it, but don't really care, I can play my music, so that is all that matters to me.
     
  13. SifontesMed

    SifontesMed Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jan 4, 2012

    Jan 4, 2012
    1
    0
    5
    Having trouble with my Dell Streak. It now has recurring pop up windows telling me that "The process android.process.acore has stopped unexpectedly." and i'm given no choice but to click "Force Close" each time and its looped on that, restricting my access to the rest of the phone. Trying to do a factory reset, but i'm having difficulty saving things like my apps to my sd card from my computer AND i cannot use the phone to reset it. any help with the sd card or resetting my phone via the PC?
     
  14. helijohn

    helijohn Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    39
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    39
    0
    35
    In my booklet XP is the one OS that is NOT mentioned and Windows 7 is on the list. I am using XP and I can't get the streak to talk with the suite at all. I had to download suite off the internet as it seemed not to be in the phone but I am not sure if I have done it properly. It is there apparently on my PC - I am wondering if there is something else I need to do. I can access the phone as if it is a hard drive so as to lift off pictures etc. but just cannot access DellPCsuite.
     
  15. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    The DellPCSuite is garbage, I just uninstalled it as it provided nothing of value and constantly started up when my Dell wasn;t connected but would only see the Streak about 1 out of 10 times.

    Call Dell if you are still in the first year, they replaced mine with a new device when that happened.

    Copied from my service email:

    To contact us through email, please reply to this email, and include the following information in the body of the email:
    1. Your preferred method of contact (email or phone if you would like us to call you back)
    2. Please include your phone number and the best time of the day to call you if phone is your preferred method of contact

    To contact us through the phone, please call 1-877-671-3355, select option 1, then enter the extension 7244444
     
  16. helijohn

    helijohn Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    39
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    39
    0
    35
    Should I have stuck to my HTC?? I wanted a bigger display and other large phones were a lot more costly.:(
     
  17. nb_mitch

    nb_mitch Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    604
    Joined:
    May 28, 2010

    May 28, 2010
    604
    42
    88
    Male
    DB2 DBA
    Florida
    The phone is a nice device, their software that is included is garbage and I just don't use it.
     
  18. helijohn

    helijohn Member
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    39
    Joined:
    Oct 10, 2011

    Oct 10, 2011
    39
    0
    35
    Actually very true - it takes a while to get used to the way that Dell does business and strangely nearly all my stuff is Dell (just realised!!:eek:); I find HTC is very intuitive and much more jazzy but square inch per
     
Tags:

Share This Page

Loading...