1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Confused about root access

Discussion in 'Android Lounge' started by SirDarknight, Dec 1, 2013.

  1. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    I haven't rooted my phone but the app CPU-Z says that I have root access :

    i.imgur.com/VMqymUO.png

    See the last column
     

    Advertisement

  2. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #6
    Points:
    2,468
    Posts:
    23,286
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    23,286
    16,894
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Sometimes off-brand devices come already rooted.

    To test, see whether some task which requires root is possible, i.e. using ES File Explorer to browse /system, or even starting a terminal emulator app and typing "su" (to give superuser access - you can then type "exit" if it does work).

    If you do have root, check whether you have a Superuser or SuperSU app installed. If not I'd be tempted to install one to act as a gatekeeper (control which apps can use root privileges).
     
    funkylogik likes this.
  3. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,247
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Or just download a root app like Titanium Backup free version that will ask for SU permissions straight away
     
  4. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    Wow, thanks a lot.I'll let u know after I check it
     
  5. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    i.imgur.com/BRY2dqV.jpg
     
    Hadron likes this.
  6. Thom

    Thom  
    VIP Member
    Rank:
     #13
    Points:
    1,618
    Posts:
    12,082
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    12,082
    5,001
    1,618
    Male
    Software Developer
    Keene, NH USA
    I never tried CPU-Z before. I just ran it on an un-root-ed Droid Maxx and it reported that it was not root-ed.

    ... Thom
     
  7. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    Sorry,accidentally posted it
     
  8. MoodyBlues

    MoodyBlues - Crazy peacock person -
    VIP Member
    Rank:
     #34
    Points:
    673
    Posts:
    4,254
    Joined:
    Jan 27, 2011

    Jan 27, 2011
    4,254
    2,613
    673
    Formerly Linux sysadmin and programmer
    /home/LosAngeles
    SirDarknight, you can make your images display by wrapping their full URLs in the tag:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    SirDarknight likes this.
  9. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    ES File Explorer,Root Checker failed but the app 'Root Browser' successfully took me through the files.
     
  10. Hadron

    Hadron  
    VIP Member
    Rank:
     #6
    Points:
    2,468
    Posts:
    23,286
    Joined:
    Aug 9, 2010

    Aug 9, 2010
    23,286
    16,894
    2,468
    Spacecorp Test Pilot
    Dimension Jumping
    Which files? The key is whether you can view stuff that needs root, such as system files (just don't modify or delete anything!).
     
  11. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    Kindly see this :

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    No one can help??!!
     
  13. Digital Controller

    Digital Controller The Real Bass Creator
    Rank:
    None
    Points:
    953
    Posts:
    12,644
    Joined:
    Sep 5, 2012

    Sep 5, 2012
    12,644
    3,554
    953
    Male
    Civil Engineer
    Cincinnati, Ohio
    What are you trying to say by posting those pictures?

    Sorry I am trying to play catch up here.
     
  14. Slug

    Slug Check six!
    VIP Member
    Rank:
    None
    Points:
    2,043
    Posts:
    20,542
    Joined:
    Aug 1, 2009

    Aug 1, 2009
    20,542
    17,001
    2,043
    Male
    Mobile phone retail
    Inverness, UK
    As Hadron said, root is needed to access /system, so see if you can view the contents of that directory with Root Browser. If you can't then the device isn't properly rooted.
     
  15. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    Sorry for bothering u guys till now.
    I've found out my problem and that's : My phone's company uses an edited version of Android which is neither rooted nor stocked.That's why I couldn't access system files.

    THANK YOU ALL
     
  16. Davdi

    Davdi Android Expert
    Rank:
     #87
    Points:
    253
    Posts:
    1,144
    Joined:
    Jul 4, 2012

    Jul 4, 2012
    1,144
    565
    253
    Semi-retired developer
    The Shire
    Have a look here: (International) Galaxy Note 3 - All Things Root - Android Forums
    In particular the 'All Things Root Guide' sticky thread at the top. I'd be rooting that Note3 quick-Sharp if it was aout of warranty and running the latest CyanogenMod ROM for the device.

    If you do Root it/install a CM ROM, please read CAREFULLY the guide, and ask if there's anything you're not completely clear on. We're here to help.
     
  17. SirDarknight

    SirDarknight Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    38
    Joined:
    Nov 25, 2013

    Nov 25, 2013
    38
    3
    36
    Male
    Student
    Dhaka,Bangladesh
    Thank you,I really appreciate your help but my problem's solved
     

Share This Page

Loading...