1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Corporate email notification doesnt work.

Discussion in 'Android Devices' started by Tinkerman61, Feb 23, 2011.

  1. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    I have set up a corporate email account on my phone and set turned the notifications (status bar) on, ringtone to silent, and vibrate on. I do not want a ring every time a get an email, only vibrate.
    When the phone receives an email, nothing happens. No status bar notification or vibrate. Very fustrating.
    If I select a ringtone, I get the ringtone, vibrate and status bar notification sometimes.

    How do i get this to work?

    thanks!
     

    Advertisement

  2. knappkd

    knappkd Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    137
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    137
    13
    38
    IT Consultant - developer
    PA
    Not working for me either. The notifications for my corporate email are set to on, but I get nothing in the status bar and no sound notification. Can anyone else confirm that this is an issue or know how to fix it?
     
  3. dsjr2006

    dsjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    378
    Joined:
    Mar 25, 2009

    Mar 25, 2009
    378
    14
    38
    Michigan
    Do you have notification set in the Corporate email app instead of just in settings??
     
  4. CHINE

    CHINE Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 24, 2011

    Feb 24, 2011
    2
    0
    5
    I have this problem too. I tried readding the email account but that did not fix it.
    When I add the account for the first time I do get notifications when the phone first downloads the emails already in the account. Besides that, nothing works. No vibrate, notification, or ring tone.

    Pretty annoying if you ask me.
     
  5. knappkd

    knappkd Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    137
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    137
    13
    38
    IT Consultant - developer
    PA
    Its extremely bad. I am not realizing when I get important emails. Will have to return for this reason alone.
     
  6. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
    I JUST got a notification for corporate email a second ago. It gave the sound, vibration and notification.

    Are you saying if you select the silent sound, you dont get anything?
     
  7. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    @dsjr2006 - Yes, and i have tried all different iterations of settings. Sometimes it works, and most times it doesnt.

    @ranova - Yes, but it seems not to be tied just to the silent mode i have found from much testing. It works sometimes, but mostly, it doesnt work no matter what settings i use.

    I finally called AT&T yesterday and got forwarded to Motorola. Hopefully they can get this fixed soon.
     
  8. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243
    If the "system" is set for silent, then no, you don't get any audible/physical notification for "anything". You may want to look into installing an app called "Quick Settings" (by Sergej Shafarenka), in order to micromanage sound. There is also a toggle widget (Silent Toggle Widget by Droidmania)that lets you select between "Ring, Vibrate, and Silent" for the system as a whole.
     
  9. JSchu22

    JSchu22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    483
    Joined:
    Dec 13, 2009

    Dec 13, 2009
    483
    29
    43
    Tampa
    I can't even add my work email because the server ends in ".coop". Anyone have that problem or a solution?
     
  10. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    Thanks for the info. However, I am not getting the blinking light on the phone nor the icon in the notification bar, so it is something more than just the sounds and vibrate, the incomming email is not triggering any notification in the phone.
     
  11. HyperM3

    HyperM3 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    501
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    501
    49
    68
    Male
    Audi Brand Specialist at Princeton Audi
    Lawrenceville, NJ
    This is weird. I got my corporate email set up last night with no problems(after I was helped through how to do it of course). Set up vibrate and my own sound for notification. I do have the quick settings app but dont know if that helped at all. I get the little corp sync logo in the notification bar when I get a new email.
     
  12. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243
    Is your email server "IMAP" or "Exchange"? If IMAP, I'd opt for the K-9 Mail app (free). If Exchange, the generally accepted defacto client is Touchdown (paid, possible free demo avail.). Both apps have proven less issue prone, and more robust than any default mail client.

    FWIW, K-9 will allow you to edit the LED color for notification.
     
  13. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    I have Exchange. Looking in the market for touchdown. Found 'Exchange for Android 2.x by Touchdown'. Is this the one you are referencing?

    Thanks!
     
  14. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
  15. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    Thanks ranova. I will give a try. Reading the permissions, it sucks that you have to give that app total control of your phone? That bothers me. Also does not say what the price is after the free trial.
     
  16. ranova

    ranova Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    370
    Joined:
    Jul 16, 2010

    Jul 16, 2010
    370
    74
    53
    well it integrates (if you want) your exchange contacts and such. You can also do a global search and call from the app. It stores attachments on your sd card.

    Its $20:
    https://market.android.com/details?id=com.nitrodesk.touchdownpro&feature=search_result
     
  17. otter9309

    otter9309 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    15
    1
    16
    Same problem here. I removed the email account and did a factory reset, then installed the exchange email again and I had sound. It was long after that it faid to notify AGAIN. There is a glitch in the sw somewhere. I contacted Moto and was told to exchange it. I really don't think that will help.
     
  18. knappkd

    knappkd Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    137
    Joined:
    Jan 26, 2011

    Jan 26, 2011
    137
    13
    38
    IT Consultant - developer
    PA
    Yeah, exchanging won't fix a software issue.
     
  19. CHINE

    CHINE Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Feb 24, 2011

    Feb 24, 2011
    2
    0
    5
    so do you think this is going to be fixed?
    it has really began to annoy me and its a bit upsetting
     
  20. Tinkerman61

    Tinkerman61 Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    19
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    19
    1
    16
    I talked to Motorola yesterday and they were able to duplicate the email notification issue as well as not being able to select/copy/paste in a corporate email. So these are hopefully now official Motorola Issues to be fixed. :)

    He had me do a factory reset and try again with Push disabled and use only Fetch (for polling new email). As with otter9309, it worked the first few emails, and then nothing.

    They are supposed to call me back today to check progress. Will post any updates.
     
  21. otter9309

    otter9309 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    15
    1
    16
    ***UPDATE***

    This does seem to be a Exchange 2003 conflict. I changed over to another account (2007) that is getting the alerts. I still think this needs to be addressed. There are plenty corporat there on 2003. I am going to temporarily forward to this account, but this is not a rea Please look into this Moto.
     

Share This Page

Loading...