1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Correct Radio for Orange in the UK

Discussion in 'Android Devices' started by DCTEN, Jan 10, 2012.

  1. DCTEN

    DCTEN Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    184
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    184
    4
    36
    Hi Everyone

    Can someone please tell me what the correct radio/baseband code should be? Ever since i became rooted the i don't seem to be able to get a 3g signal or connection, can connect to 2g no probs but either its an orange issue in my area or the rooting changed the radio...might well be wrong on both these points but i stand to be corrected :D

    Oh on CM 7.1 by the way.

    Thanks in advance
     

    Advertisement

  2. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    When you rooted, did you do it using the hack kit? Not sure if that changes the radio or not... will have a look to see what it says. I've never changed the radio on mine (which is on Orange UK) and I rooted before the days of the AAHK.

    Here's mine for reference: 12.28b.60.140eU_26.03.02.26_M (that's the baseband which, if memory serves, is the radio).

    EDIT - just had a look on the XDA thread that is linked from El P's "root" sticky... it says that:

    I don't know if this means that a different radio is flashed as part of the AAHK or if your radio is restored as-is.
     
  3. CDPlant

    CDPlant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,645
    Joined:
    Feb 9, 2011

    Feb 9, 2011
    1,645
    974
    213
    Essex, UK
    I think that it downgrades the radio in the rooting process and then restores your original one when it's finished
     
    D-U-R-X likes this.
  4. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    That'll clear it up then!! ;)

    So, you should have the same radio as you had before you rooted, which should match mine (as I've not flashed a new radio on mine, ever since I rooted in April) :)
     
  5. DCTEN

    DCTEN Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    184
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    184
    4
    36
    Hi,

    Yes i used the hack kit because it was the easiet option, my baseband says 12.56.60.25U_26.10.04.03_M :thinking:
     
  6. D-U-R-X

    D-U-R-X turbo drinker
    Rank:
    None
    Points:
    1,343
    Posts:
    16,881
    Joined:
    Apr 20, 2011

    Apr 20, 2011
    16,881
    7,193
    1,343
    Work to live, not the other way round!!
    Sheffield, South Yorkshire
    I will have a dig around and see if I can't find the stock radio and let you know!!
     
    DCTEN likes this.
  7. DCTEN

    DCTEN Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    184
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    184
    4
    36
    Any feedback on this guys?
     
  8. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,120
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,120
    24,094
    3,118
    Scotland
    You'd an unbranded handset before rooting?
     
  9. DCTEN

    DCTEN Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    184
    Joined:
    Nov 29, 2010

    Nov 29, 2010
    184
    4
    36
    Yep
     
  10. El Presidente

    El Presidente Beware The Milky Pirate!
    Moderator
    Rank:
     #4
    Points:
    3,118
    Posts:
    32,120
    Joined:
    Jan 3, 2011

    Jan 3, 2011
    32,120
    24,094
    3,118
    Scotland

Share This Page

Loading...