1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CyanogenMod 12.1 (CDMA) (LTE) [ALPHA]

Discussion in 'Android Devices' started by Corey Fields, May 5, 2015.

  1. Corey Fields

    Corey Fields Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    89
    Joined:
    Nov 23, 2014

    Nov 23, 2014
    89
    37
    33
    Male
    original post: http://forum.xda-developers.com/moto-e-2015/cdma-development/rom-cm12-0-moto-e-2015-lte-t3086497

    *This is not my work! just a copy/paste from xda*
    all credit goes to the original dev whos working on this rom.




    REMEMBER TO MAKE A NANDROID BACKUP OF YOUR WORKING PHONE.
    REMEMBER THAT THIS IS A TESTING VERSION.


    Instructions For Flashing First time
    1. Reboot to recovery.
    2. Factory Reset. (wipe data,cache and dalvik cache)
    3. You should also wipe system.
    4. Flash the zip and reboot.

    Instructions For Upgrading from Previous Nightly/RC/Stable/Milestone
    1. Reboot to recovery.
    2. wipe cache and dalvik cache only .
    3. Flash the zip and reboot.

    Current work process

    We are working with @percy_g2 in order to bring CM12.1 up.
    I'm working on the XT1524 and the following status as only been tested on this device.
    Percy_g2 is working on the xt1521

    This build works on XT1521, XT1523, XT1524, XT1526, XT1527

    CAUTION Flashing build from 20150503 Seems to cause problem on the CDMA version
    This thread is a copy from Scritch007 cm12 thread.
    This thread will focus on the CDMA issues. All other ROM related issues should be posted to the main thread.

    Status

    Working
    * Speaker OK
    * RIL (voice OK, sms OK, Data workish no LTE)
    * Camera (front OK, back OK)
    * Video Recorder OK both
    * Playing video recorded with the camera OK
    * Auto rotation OK
    * Airplane mode
    * Bluetooth (detected another phone, but not tested completely)
    * Wifi
    * GPS
    * FM
    * Led notifications (Only when plugged)


    Not working
    * Skype issue
    * Some issue in WiFi with DHCP but it depends of unknown (yet) parameters
    * SEPolicy set to permissive
    * Probably other stuffs

    Reporting Bugs
    1. Tell which version you are on
    2. Tell which phone you are on
    3. Provide logcat
    4. Provide DMESG
    5. Provide a way to reproduce the issue

    Binaries

    Roms can be found here

    Sources
    https://github.com/Motorola-Cyanogen...otorola_surnia
    https://github.com/Motorola-Cyanogen...otorola_surnia
    https://github.com/Motorola-Cyanogen...otorola_surnia


    Credits
    • CyanogenMod
    • cybojenix
    • Motorola
    • percy_g2
    • android_device_yu_tomato guys
    • JoshTheAndroidUser for testing the XT1526

    XDA:DevDB Information
    CM12.1 for moto E 2015, ROM for the Moto E 2015

    Contributors
    JoshTheAndroidUser, scritch007, percy_g2, jelixis
    ROM OS Version: 5.1.x Lollipop
    ROM Kernel: Linux 3.10.x
    ROM Firmware Required: TWRP Recovery
    Based On: CyanogenMod

    Version Information
    Status: Alpha
     

    Advertisement

  2. midnightwolf

    midnightwolf Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    126
    Joined:
    Nov 28, 2014

    Nov 28, 2014
    126
    32
    63
    Male
    Did this work?
     
  3. starkraving

    starkraving Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,484
    Joined:
    Apr 27, 2013

    Apr 27, 2013
    2,484
    1,363
    323
    Male
    Contractor
    Las Vegas, Nv
    This is just a copy and paste from @scritch007 over on XDA. LTE works only on the Boost variant only and all the gsm variants. We've been trying to solve the CDMA issue for a while and we're getting there. If there are any CDMA guru's out there and you have some ideas please let us know. [emoji106]
     

Share This Page

Loading...