1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cyanogenmod 7 Bootloader

Discussion in 'Android Devices' started by Indrid Cold, Aug 3, 2011.

  1. Indrid Cold

    Indrid Cold Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    159
    1
    36
    North Texas
    Does Cyanogenmod 7 allow us to reboot directly into the bootloader?

    [Phone options>Reboot>Bootloader]

    Every time I try this it just reboots and loads the OS as a normal power up. What am I missing here? Is there some setting that needs to be selected or checked?
     

    Advertisement

  2. Flying_Hellfish

    Flying_Hellfish Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    612
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    612
    65
    78
    Illinois
    I think you just answered your own question..... lol But yeah, I see the same thing when I try.
     
    Indrid Cold likes this.
  3. Indrid Cold

    Indrid Cold Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    159
    1
    36
    North Texas
    You too huh?..Perhaps a future nightly will fix this issue. It's a minor annoyance. *smile*
     
  4. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    have you installed the latest nightly? that may be what the problem is
     
    Indrid Cold likes this.
  5. Indrid Cold

    Indrid Cold Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    159
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    159
    1
    36
    North Texas
    It's funny you should ask. *smile* I'm downloading it right now...as I'm writing this...
     
  6. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    What nightly are you on currently?
     
  7. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    yeah its not the case the newest nightly will fix your issue. its just a suggestion that may work
     
  8. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    Yeah, I never bothered trying that feature, it's so easy to get into bootloader mode anyway ;)
     
  9. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    what feature?
     
  10. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA
    Getting into bootloader by holding the power button and selecting "bootloader" in the popup menu.
     
  11. Flying_Hellfish

    Flying_Hellfish Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    612
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    612
    65
    78
    Illinois
    It has never worked as far as I know.
     
  12. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    it has worked every time i've done it. i'm on Nightly 42. I haven't had a reason to jump to a newer nightly.
     
  13. Flying_Hellfish

    Flying_Hellfish Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    612
    Joined:
    Jun 7, 2010

    Jun 7, 2010
    612
    65
    78
    Illinois
    You can reboot to the bootloader, not recovery?
     
  14. PlayfulGod

    PlayfulGod Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    353
    Posts:
    8,109
    Joined:
    Jan 28, 2011

    Jan 28, 2011
    8,109
    4,938
    353
    Male
    Web Design and Hosting/PC Repair
    NW Georgia
    not had a reason to reboot into bootloader lol

    rebooting into recovery has always worked for me.
     
  15. VoidedSaint

    VoidedSaint Resident Ninja
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    8,201
    Joined:
    Feb 10, 2010

    Feb 10, 2010
    8,201
    2,090
    423
    Male
    Virginia
    i just turn phone off and use the vol down, camera, and power button then im good
     
  16. bouchigo

    bouchigo Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    3,756
    Joined:
    Aug 10, 2010

    Aug 10, 2010
    3,756
    1,026
    413
    Production Engineer Mngr.
    Stockton, CA

    That's the reason why I never tried it :D
     
  17. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US
    Okay...my bad OP i totally misunderstood your question. You are correct i can't reboot into Bootloader however i can reboot into Recovery. Sorry for the confusion.
     

Share This Page

Loading...