1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root CyanogenMod 7 RC

Discussion in 'Android Devices' started by makewayhomer, Feb 16, 2011.

  1. makewayhomer

    makewayhomer Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    265
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    265
    12
    38
    now that the full release candidate is out, any impressions for this gingerbread ROM? worth upgrading to over virtous froyo rom?

    how is the battery life? stability? bugs?
     

    Advertisement

  2. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA
    I don't believe a release candidate is available for the incredible yet. I don't see it on rom manager or cyanogen's website. Only nightly #38 available.

    http://mirror.teamdouche.net/

    But the nightlies are still pretty stable, and honestly, in my opinion, gingerbread(right now) doesn't offer too much over other roms. The battery life and "smoothness" are nice but can be achieved on other roms. I enjoyed it for the month or so I ran it for but was nothing there that I couldn't give up.
     
  3. Medion

    Medion Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,851
    Joined:
    Aug 14, 2010

    Aug 14, 2010
    1,851
    957
    233
    Male
    Auburn, WA
    Hard to say, RC1 for the Incredible hasn't been posted yet. They've only posted 3 RCs so far today, but Incredible should be up soon.

    TeamDouche Mirror System
     
  4. rwinger

    rwinger Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jan 28, 2010

    Jan 28, 2010
    4
    0
    5
  5. ChiTownJim

    ChiTownJim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,380
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    2,380
    286
    163
    Restaurant Owner and Chef
    Denver
    Downloading now . I was actually trying to go back to a Sense ROM today but couldn't get any to load so back to CM7 glad there s a RC now
     
  6. sdrawkcab25

    sdrawkcab25 Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    423
    Posts:
    5,589
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    5,589
    2,005
    423
    Male
    PA

    Are you using the new clockwork jim? Seems like no current sense roms will load with clockwork 3.****
     
  7. Majic_One

    Majic_One Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Feb 16, 2011

    Feb 16, 2011
    3
    0
    5
    IT Support
    Atlanta, GA
  8. Kennyc11

    Kennyc11 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    86
    Joined:
    Aug 23, 2010

    Aug 23, 2010
    86
    7
    16
    Student (Computer Programming)
    New York
    I tried doing a full wipe then flashing rom, didn't work. I got to the welcome screen where it instructs you to touch the android. I could not get past there. Restored a backup and flashed it over it. That works, anyone else have issues with doing a fresh install?
     
  9. ChiTownJim

    ChiTownJim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,380
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    2,380
    286
    163
    Restaurant Owner and Chef
    Denver
    Yeah I am and I Tried to flash and older version and it failed everytime via rom manager. I guess I Could have tried to do it manually but I was being lazy
     
  10. The_Law2

    The_Law2 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    45
    Joined:
    Jun 8, 2010

    Jun 8, 2010
    45
    12
    18
    It's not working for anybody, I'd hold off on this for now.
     
  11. WBMc36

    WBMc36 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    467
    52
    73
    Full time student
    Pittsburgh/Erie
    i did this as well, was running nightly 24 and wiped manually the dalvik, cache, and data. stuck at start screen and am currently restoring the backup i made before i flashed. rather disappointing way to start the release candidates.
     
  12. vzw+google+htc=:)

    vzw+google+htc=:) Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    339
    Joined:
    Dec 30, 2009

    Dec 30, 2009
    339
    190
    68
    Pharmacist
    Illinois
    I added rc over build 38 without a wipe and did just fine. I did a backup first just to play it safe.
     
  13. WormDoes

    WormDoes Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,199
    Joined:
    Aug 8, 2010

    Aug 8, 2010
    3,199
    1,270
    313
    Sales
    Massachusetts
    This is the way to do it! Flashing RC1 requires you to flash over a nightly (wipe cache/dalvik) or else you'll be stuck at the "Welcome to Android Android. Also, nightly #38 is the same as RC1 from what I've heard.
     
  14. Medion

    Medion Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,851
    Joined:
    Aug 14, 2010

    Aug 14, 2010
    1,851
    957
    233
    Male
    Auburn, WA
    This.

    I'm not going to bother. I'll wait for a meaningful nightly/RC over what I have right now.
     
  15. WBMc36

    WBMc36 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    73
    Posts:
    467
    Joined:
    Jun 1, 2010

    Jun 1, 2010
    467
    52
    73
    Full time student
    Pittsburgh/Erie
    to anyone that has rc1 up and running are you using cwm 3.x or 2.x?
     
  16. ACD168

    ACD168 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,885
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    1,885
    163
    143
    i am still on 2.5.0.5. recovery. and RC1 worked for over flashing over #38.. #39 is out now. but I am still back to skyraider within minutes. Personally.
     
  17. ChiTownJim

    ChiTownJim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,380
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    2,380
    286
    163
    Restaurant Owner and Chef
    Denver
    I"m using CWM 3 and it flashed over a previous nightly just fine. However I really wanted to flash Myn or RR and couldn't get it to work with the new CWM. Ohh well I'm really happy with CM7
     
  18. bjanow

    bjanow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,763
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    2,763
    477
    163
    Colorado
    The RC1 was flawed but now it's fixed. I can't figure out why RC1 was released and the nightlies are still being built. I was getting tired of the daily flash anyway, but I was just curious.
     
  19. MikeEnIke

    MikeEnIke Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    May 17, 2010

    May 17, 2010
    36
    1
    16
    I used ROM manager to download this late last night, is it fixed since then because I still can't open apps like gmail or titanium backup. Should I just delete the RC1 I have downloaded and redownload?
     
  20. bjanow

    bjanow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,763
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    2,763
    477
    163
    Colorado
    Yes, it was a bad download. The latest in RM is perfect and works flawlessly. If you have a nandroid go back and flash the new one.
     
  21. ChiTownJim

    ChiTownJim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,380
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    2,380
    286
    163
    Restaurant Owner and Chef
    Denver
    I've been running RC since yesterday evening and it's running great haven't tested everything but haven't had any issues. Hopefully only going to be using this phone for another week haha
     
  22. jbuck1984

    jbuck1984 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    422
    Joined:
    Apr 25, 2010

    Apr 25, 2010
    422
    39
    43
    i downloaded this ROM through rom manager last night and it auto installed from this morning. I woke up at about 8 AM, and just finished setting up my phone. It took less than a true 60 minutes, with my backup pro, and my settings that were saved in Launcher Pro, but I had to do some work this morning as well.

    It's very slick, much faster. I miss Sense only a little. I have 2 backups I maintain. I have gingerbread and my virtuous rom. I like to switch back and forth to compare things, but I think CM7 will be my default going forward.
     
  23. bjanow

    bjanow Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,763
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    2,763
    477
    163
    Colorado
    There was an initial RM download that was bad but the team fixed it rather quickly. I got a good one but there were a lot of folks that did not. Nonetheless, it's now fixed and working just fine. I installed over #38 so there was no real time other than wiping cache stuff and doing another backup. Still haven't seen a TB yet Jim but I call regularly for a demo to get my hands on. I'll be ordering one within a week of launch if you give it the thumbs up. ;-)
     
  24. ChiTownJim

    ChiTownJim Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,380
    Joined:
    Jan 9, 2010

    Jan 9, 2010
    2,380
    286
    163
    Restaurant Owner and Chef
    Denver
    haha glad to hear my opinion matters to someone . Kinda like I listen to your ROM suggestions you got me hooked on Miui f& RR or awhile there

    This month I'm buying a Gtablet and the Thunderbolt going to be a busy March of tinkering with the new toys haha
     
  25. makewayhomer

    makewayhomer Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    265
    Joined:
    May 1, 2010

    May 1, 2010
    265
    12
    38
    so I have ever only installed 1 ROM, Virtuous. what is the recommended procedure for everything that I should do before installing CyanogenMod 7 RC?

    back up via Titanium first? anything else?

    will I have to reinstall all my apps?
     

Share This Page

Loading...