1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Cyanogenmod CM7

Discussion in 'Android Devices' started by 330D, Apr 1, 2011.

  1. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    It is the first ROM I've seen that was worthy of a flash. Man is it good. Flashlight doesn't work, and there are a few little bugs, but other than that, it is super duper. Toast has outdone himself yet again. Anybody else running it? What are your thoughts?

    As far as Sprint and HTC are concerned, I just don't understand why they wouldn't work on a Gingerbread update for this phone, it runs very well.
     

    Advertisement

  2. crump

    crump Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    248
    Joined:
    Feb 11, 2011

    Feb 11, 2011
    248
    101
    68
    Alabama
    I've been using Cm7 since nightly 30 and it's been really smooth. I thought I would miss the sense widgets but I'm really liking this ROM.
     
  3. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    I was running CM6 on my hero, and loved that. This is just a logical extension of that. I don't really miss the sense widgets. The only thing I DO miss is the sense dialer.
     
  4. crump

    crump Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    248
    Joined:
    Feb 11, 2011

    Feb 11, 2011
    248
    101
    68
    Alabama

    +1 for the Sense dialer.. I'm not a fan of the dialer on Cm7 at all, It's not very organized. Now that I think about it, it may be the worst dialer I've ever used. Still like Cm7 regardless.
     
  5. kbrn

    kbrn Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    303
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    303
    56
    63
    Male
    Androidholic
    Central Florida
    I been using CM7 I like it runs smooth and gps works way better than stock.

    I miss also the sense dialer and the most important thing I miss is being able to record decent 720p videos and Using CM7 I just can't get one right voice and video out of sync (just a milisecond) but it pisses me off.
    And the frames jumping and missing from time to time.

    Anything else just runs good I think there's very little bugs to iron and would be a stable rom
     
  6. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    i was thinking of flashing it but heard they dont have it perfected for the shift yet. Also since the flashlight app doesnt work is there a work around?
     
  7. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    mag flashlight in the market works for me. It only has one setting, but it works...
     
  8. Lancerz

    Lancerz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    11
    2
    16
    I definitely agree that the gps works 100% better than stock, takes less than 5 seconds to get a lock. With the phone stock and unrooted it would take like 5 minutes to get a lock or more...And any flashlight app in the market should work, but I like Tesla LED flashlight.
     
  9. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    i went to cm website and cant find the rom. the shift isnt listed
     
  10. Lancerz

    Lancerz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    Jan 12, 2011

    Jan 12, 2011
    11
    2
    16
  11. Avivator

    Avivator Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    23
    Joined:
    Jan 19, 2011

    Jan 19, 2011
    23
    1
    16
    Running CM7 RC now and it's pretty good, been my daily for quite some time now. Miss the Sense widgets for sure, but this is just so nice... and much better than just using a different launcher. Only issues I've had are sometimes while on a call the only way to get the screen working again is to open and close the keyboard, but really none other than that.

    Also as said before just use Tesla or some other market program. Would've flashed some of the nightlies before the RC but needed the headphones. When they released the update with the headphones fixed it became a daily use. While Sense widgets and a few other things are nice it gets a bit old.
     
  12. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    I followed the instructions from the wiki via rom manager and I form htc rom with no android app store
     
  13. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    From what I understand, you need the google apps? You just need to download the gapps zip and flash it like you did the rom.


    http://android.d3xt3r01.tk/cyanogen/gapps/gapps-gb-20110307-signed.zip


    There is the link for them.;)
     
  14. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    Doesn't htc widgets dissappear tho, I'm just looking for a rom that removes all the bloatware
     
  15. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    Yes, the htc widgets will be gone. But you can replace most of them with apps from the market
     
  16. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    yeah sense ui was still there
     
  17. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    I am a little confused....


    Lets start over. Tell me what you did, and tell me what you want to do.
    Do you want sense, or do you not want it?

    CM7 is not for you if you want sense, even though you can replace most of the widgets, it does not have all the features that sense does. I am not sure which ROMs are stock with the bloat removed. I used root explorer to delete some of the stock apps that I did not want before I flashed CM7....
     
  18. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    ok sorry for the confusion. No i dont want sense, and I did finally get cm7 on with the google apps so thank you very much for that. however my new issue is ,y gps is broke, it will not find gps, it just always says searching for gps, again thanks for all your help
     
  19. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    Ok, now I get ya....

    What some have done to help with the GPS is to do a nandroid restore with the sense backup you (should) have, and get a good GPS lock with that. Then do a restore to the CM7 nandroid you make just before you go back to the sense ROM... Once you do that, try and get a GPS lock. If it doesn't work, IDK, because that is all I have seen with regards to a fix.

    FWIW, I don't have a great GPS lock with mine either, but it will work eventually for me.
     
  20. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    ok ill have to get nandroid then, i have just been using rom manager
     
  21. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
    Rom manager will do your backup for you...


    Maybe you should do a little reading either here or over at xda about the rooting process, and what you should be doing each step of the way. It will help you to understand what the basics are, and how you can fix issues that may come up in the process. I know a lot of people jump right in and get a little bit turned around with all that is going on in rooting a phone. There are a few threads floating around that have a ton of info that could really help you;)

    That being said, I am definitely here to help to the best of my ability, so let me know if you need anything else dude.
     
  22. hoodtrix

    hoodtrix Member
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    67
    Joined:
    Mar 7, 2010

    Mar 7, 2010
    67
    0
    15
    Your trick worked, I tried to read everything both here and xda some times I miss thing and others are not there lol, but again thanks for the help I did it with out nandroid. Works even better then before
     
  23. crump

    crump Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    248
    Joined:
    Feb 11, 2011

    Feb 11, 2011
    248
    101
    68
    Alabama
    330D likes this.
  24. 330D

    330D From My Cold Dead Hands
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,863
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    2,863
    782
    213
    operator
    upstate NY
  25. crump

    crump Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    248
    Joined:
    Feb 11, 2011

    Feb 11, 2011
    248
    101
    68
    Alabama

    If you can't get gps working try this; Flash a Sense ROM, get a GPS lock, then while you have a lock re flash CM7. This should fix your gps issue. Once you have it working, it locks really quick, much fatser than Sense ROM's.
     

Share This Page

Loading...