1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Data loss

Discussion in 'Metro PCS' started by jtw1216, Jul 27, 2013.

  1. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX
    Ever since the merger metro has been doing a lot of upgrades. BUT, for me its totally screwed up. In places where I had data before now I don't. & it just keeps getting worse, not better. My gf is having the same problems, so I know its not isolated to me. I think tmo is getting all the good stuff & trying to push us out & to them sooner. I was planning on going to tmo at the end of the year anyway, but metro could at least give us something better.
    Anyone else having data & signal problems?
     

    Advertisement

  2. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    303
    Posts:
    2,755
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,755
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    I'm still getting good signal everywhere I have always gotten good signal.
     
  3. strutter67

    strutter67 Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    73
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    73
    10
    38
    Male
    USA
    That was to be expected. If you read anything on the merger it is discussed as they transition.
     
  4. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX

    I have read up on the transition. But the places I had 4g all day before I should still have it now. On the train ride home from work the guy sitting next had tmo & had 4g without it being cut off where I had it cut off
     
  5. Thatdad

    Thatdad Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,322
    Joined:
    Jun 4, 2013

    Jun 4, 2013
    1,322
    323
    183
    Male
    Direct Support Professional
    South Georgia
    Could have been a hiccup with your device? My device never loses signal either.
     
  6. 05TRAILBLAZER

    05TRAILBLAZER Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    94
    3
    16
    ft worth, tx
    both of my S3 have been dropping 4G out of no where! example if I'm streaming a video or tethering my 4G will just go out and come back within sec but will interrupt all the video or streaming and its irritating:(
     
  7. romanm2012

    romanm2012 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jul 2, 2013

    Jul 2, 2013
    44
    2
    16
    Yeah, a few months back I'd usually get 10+ mbps down at my house, and now it's really crappy sometimes and okay the other times. I Think they're just (low-key) trying to make us switch to gsm phones asap.
     
  8. 05TRAILBLAZER

    05TRAILBLAZER Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    94
    Joined:
    Apr 15, 2012

    Apr 15, 2012
    94
    3
    16
    ft worth, tx
    im with you on that one! ill get the s4 soon enough! but debating on it what if they end up getting the Note3 ??
     
  9. romanm2012

    romanm2012 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    44
    Joined:
    Jul 2, 2013

    Jul 2, 2013
    44
    2
    16
    Oh, idk about that, but T-mobile will have it so it's the same thing. I'll probably "give in" and also get the GS4. Hopefully soon
     
  10. firenemesis7

    firenemesis7 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    281
    Joined:
    Apr 23, 2012

    Apr 23, 2012
    281
    127
    68
    Male
    Machinist
    Melvindale, Michigan
    My s3 and my gf's s3 have been doing the same thing. perfect 4g signal and then 4g icon disappears for a few seconds then pops back on. Really makes streaming very hard.
     
  11. Thatdad

    Thatdad Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    183
    Posts:
    1,322
    Joined:
    Jun 4, 2013

    Jun 4, 2013
    1,322
    323
    183
    Male
    Direct Support Professional
    South Georgia
    Eventually everyone on Metro will have yo switch to GSM.
     
  12. new optimus

    new optimus Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    413
    Posts:
    4,205
    Joined:
    Mar 10, 2011

    Mar 10, 2011
    4,205
    1,459
    413
    Jax Fl
    they better give me an incentive to do so, like let me keep my grandfathered plan;)

    They actually plan to start giving incentives late 2014 for the mid 2015 shutdown.
    According to the road map they put out months ago, who knows how much that has changed though.
     
    elcocho852 likes this.
  13. fylpee

    fylpee Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    55
    Joined:
    Jan 8, 2011

    Jan 8, 2011
    55
    4
    16
    305
    this data lost issue started happening to me yesterday on my s3...how do I fix it
     
  14. stuntiNIN0

    stuntiNIN0 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    143
    Joined:
    Oct 18, 2012

    Oct 18, 2012
    143
    24
    38
    pretty sure im experiencing the same thing here in Miami FL
     
  15. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    We're all experiencing the same thing at some point

    Wonder why :rolleyes:?
     
    confed likes this.
  16. mike28

    mike28 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    4,065
    Joined:
    Dec 20, 2010

    Dec 20, 2010
    4,065
    1,058
    513
    Male
    Tampa
    Even on the tmobile side there's issues my 4g has been consistent but I seen edge pop up and stay edge for a little bit too also lte has been showing more towards the center of town at my house I have hspa still faster than metro lte lol but they are still working on towers
     
  17. MyUsernameRox

    MyUsernameRox Android Enthusiast
    Rank:
     #155
    Points:
    78
    Posts:
    604
    Joined:
    Jan 5, 2012

    Jan 5, 2012
    604
    36
    78
    Male
    San Luis Obispo, CA
    I'm in Atascadero, CA (think: state hospital) and in my house I usually have 4 bars of 4G on my lg motion sometimes 3.

    Almost everyday for the past several days my 4G signal has dropped in this manner to for 10 to 20 seconds. It happened twice today it usually only happens once per day before.
     
  18. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX
    Thanks for all the replies. I'm start the same thread in Tmo page to see how their data are doing. I saw one reply here about Tmo, but IMO they're data is not as screwed up as ours.
    BUT, since samsung updated the S3 it all seems to be smoothing out, even getting better. I think that's about normal for the higher end phones. My coworker has the ZTE Anthem & his data has gotten worse than mine.
    It also makes sense that metro may be trying to push us to gsm phones. That way in 2015 we can all switch to Tmo with no problems & still keep the same phones.
    But like most, I'm impressed from where metro first started to where they're at now.
     
  19. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    It makes sense so they can shut down CDMA and use that spectrum for LTE.

    There's currently no plans to shut down metro even after the CDMA shut down date
     
  20. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX

    So what's metro gonna do then?
     
  21. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    What they're currently doing move everyone to GSM then continue what theyve always done be a low cost unlimited everything carrier
     
    mike28 likes this.
  22. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX
    Aaahhh, I was under the impression tmo was gonna take things over in 2015 & metro's name was gonna be done away with. Have no proof of that, just what I've read in other threads.
    So, let me see if I get this right. Sometime between now & 2015 I'll "have" to get a gsm phone. Which is no problem, was gonna do that eventually. But, I was gonna go to tmo & get the s4. But now that metro has the s4 I don't have to go anywhere?
    Aaaaahhh, wait a min. It just hit me. That's what's happening with the spectrum merging, right? tmo & metro will still be separate companies but merged into one signal?
     
  23. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    No we're already one company but separate brands running the same towers...metros a subsidiary using the parents companies resources
     
    jtw1216 likes this.
  24. jtw1216

    jtw1216 Android Expert
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,052
    Joined:
    Mar 18, 2012

    Mar 18, 2012
    1,052
    155
    163
    Male
    Chef
    Garland, TX

    Ok gotcha thks. I like metro & didn't wanna switch
     

Share This Page

Loading...