1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Data usage discrepancy

Discussion in 'Android Devices' started by markyboy81, Jan 15, 2013.

  1. markyboy81

    markyboy81 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    156
    Joined:
    Oct 8, 2012

    Oct 8, 2012
    156
    15
    38
    I'm abroad at the moment so when I can't connect to wifi, I use mobile data sparingly. I've restricted background data, which helps a lot, but when I go into data usage settings a lot of data seems to be used by Android os, and the figures don't seem to add up. I'm just wondering whether this data is actually being transmitted over the network? Can anybody help?
     

    Attached Files:


    Advertisement

  2. markyboy81

    markyboy81 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    156
    Joined:
    Oct 8, 2012

    Oct 8, 2012
    156
    15
    38
    Completely forgot making this thread but... Bump!
     
  3. GTWalling

    GTWalling Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,277
    Joined:
    Sep 9, 2012

    Sep 9, 2012
    1,277
    412
    163
    Alabama USA
    I would say based on your Screenshot that is not what is being used. The screenshot itself state your provider may figure it differently.
     
  4. Pookeysgirl

    Pookeysgirl Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    177
    Joined:
    Aug 28, 2012

    Aug 28, 2012
    177
    57
    53
    Canada
    I've actually checked my data usage on the phone and compared it to what is on my Telus account and so far every month it's been exactly the same.
     
  5. markyboy81

    markyboy81 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    156
    Joined:
    Oct 8, 2012

    Oct 8, 2012
    156
    15
    38
    What I don't understand is why 'android os' is more than the total data used?
     
  6. GTWalling

    GTWalling Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,277
    Joined:
    Sep 9, 2012

    Sep 9, 2012
    1,277
    412
    163
    Alabama USA
    Just a guess it may include Wi-Fi in that number.
     
    markyboy81 likes this.
  7. funkylogik

    funkylogik share the love peeps ;)
    Rank:
    None
    Points:
    1,443
    Posts:
    21,404
    Joined:
    Sep 15, 2011

    Sep 15, 2011
    21,404
    7,247
    1,443
    Male
    monkey
    Paisley, Scotland, Western Europe
    Suppose the question here is does the stock Data Usage counter clock wifi and cellular data or just the cellular?
    I honestly dont use wifi enough to know tbh
     
  8. markyboy81

    markyboy81 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    156
    Joined:
    Oct 8, 2012

    Oct 8, 2012
    156
    15
    38
    Very good question as I was using wifi as well. I'll try to find out
     
    funkylogik likes this.

Share This Page

Loading...