1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Data Usage Question

Discussion in 'Android Devices' started by Hundle, Nov 14, 2009.

  1. Hundle

    Hundle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    4
    0
    5
    Hello everyone, I have one question thats really been bugging me because I can't seem to find it any where over the internet. My question is, Can i totally block off Data Usage through just the phone itself? Is there any possible solutions? I want this phone, but just to have the wifi capability, I do not want any expensive data charges. If this phone is not possible to do so, I know some are, but I do not know which. How about the Htc Touch Diamond? Or any other phones you guys possibly know of that can disable the data function.
     

    Advertisement

  2. Howie

    Howie Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    148
    Posts:
    1,412
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    1,412
    71
    148
    IT
    Central NY
    Verizon will require you to have their data plan and you will not get any expensive data charges if you have that... other than $30/mo
     
  3. Hundle

    Hundle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    4
    0
    5
    Yes, but is there any way possible to just disable all forms of data from the phone settings? but still have the capability to use the Wifi option?
     
  4. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    Yes

    Simply change the APN so it is incorrect , hence can not connect. Then the only way you can access internet is via WiFi unless you put the Correct APN in :)
     
  5. Hundle

    Hundle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    4
    0
    5
    So this will block off all forms of data? and will never get charged for data charges which i do not want?
     
  6. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    It will block all forms of Data via the Network {Service provider} hence you will not get charged :)

    The WiFi will not be effected at all and you can browse whatever you want on it
     
  7. Hundle

    Hundle Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Nov 14, 2009

    Nov 14, 2009
    4
    0
    5
    Ok thank you very much :)
     
  8. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    No Problem! :D

    You can simply change or Delete the APN settings and that would do it ;)

    Carl
     
  9. slarti

    slarti Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    134
    Joined:
    May 20, 2009

    May 20, 2009
    134
    9
    36
    Scientist
    Newcastle upon Tyne
    Be aware that for some networks the data APN contains the necessary settings to be able to send and receive MMS messages, if you cripple the APN you could cripple this function on your phone
     
  10. MoreYummy

    MoreYummy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    311
    Joined:
    Jul 12, 2009

    Jul 12, 2009
    311
    1
    36
    Make sure you did input a wrong apn setting, otherwise luckily you used another roaming network. :D
     
  11. Carl C

    Carl C Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    238
    Posts:
    6,062
    Joined:
    Sep 11, 2009

    Sep 11, 2009
    6,062
    38
    238
    Student
    London
    @ the OP

    A word of advice: You see the APN's you already have just add some random characters to the end of the APN section then click save :)

    & When you want the APN back ..... Just delete them random characters ;)

    Carl
     
Tags:

Share This Page

Loading...