1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Data Usage Warning

Discussion in 'Android Devices' started by c1nnamon, Sep 18, 2012.

  1. c1nnamon

    c1nnamon Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    May 25, 2009

    May 25, 2009
    11
    4
    16
    I can't figure out how to turn off the data usage warning. Does anyone know how to turn it off.? I have AT&T if that makes a difference.
     

    Advertisement

  2. Krunk83

    Krunk83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    519
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    519
    110
    93
    Male
    Chicago
    Uncheck the data usage limit box in data usage settings.
     
  3. c1nnamon

    c1nnamon Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    11
    Joined:
    May 25, 2009

    May 25, 2009
    11
    4
    16

    The box isn't checked, but I'm still getting the warnings.
     
  4. Krunk83

    Krunk83 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    519
    Joined:
    Sep 27, 2011

    Sep 27, 2011
    519
    110
    93
    Male
    Chicago
    Reboot
     
    c1nnamon likes this.
  5. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #72
    Points:
    413
    Posts:
    5,406
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,406
    3,156
    413
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    You can increase your data warning limit by sliding the Orange bar up the graph or a reboot might get rid of it.
     
    c1nnamon likes this.
  6. redhook

    redhook Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    895
    142
    93
    Cameron Park
    This! I have unlimited 4G (the new T-Mobile plan) and I simply slid it all the way up to 100GB.
     
  7. treborcj

    treborcj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    646
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    646
    33
    68
    This is not a solution. I have Sprint and always go over 100GB per month. How do I turn this warning off?
     
  8. parishmc

    parishmc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    115
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    115
    14
    38
    Male
    Ft. Lauderdale, Fl

    how can you possibly use 100GB in a month ?

    don't think that's even possible unless you stream video
    24/7
     
  9. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,768
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,768
    3,732
    653
    Male
    Reno, Nevada
    100gb? How is that even humanly possible?
     
  10. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #72
    Points:
    413
    Posts:
    5,406
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,406
    3,156
    413
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Open up your data usage and press data usage cycle, change cycle and set the reset day to today
     
  11. treborcj

    treborcj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    646
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    646
    33
    68
    Yes, this phone will be replacing my photon and <grabs a random monthly statement>; the phone used 143,516,825KB for 4G only this past August. This is about 136GB.

    I see that I can reset but it is annoying that I can not shut it off to never alert.
     
  12. parishmc

    parishmc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    115
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    115
    14
    38
    Male
    Ft. Lauderdale, Fl

    post a capture of the actual bill, i'm really having a hard
    time believing this !!!
     
  13. rcsrich

    rcsrich Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    772
    Joined:
    Jun 22, 2012

    Jun 22, 2012
    772
    119
    93
    Proudly working for the Man since 2001
    Virginia, USA
    Please tell me you are tethering- that's the only way I can imagine you would use that kind of data in a month!
     
  14. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    If youre using 100 gb+ every month I have a feeling you are going to be getting the boot very soon.

    Unlimited has its limits, and I've seen people get kicked for less.


    (How you manage to get 100+ gb on sprints slow network is a story for another time ;))
     
  15. parishmc

    parishmc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    115
    Joined:
    Jun 13, 2011

    Jun 13, 2011
    115
    14
    38
    Male
    Ft. Lauderdale, Fl
    100+GB definitely puts you in the top 1% and no doubt
    Sprint will terminate you after a few months.
     
  16. DragonSlayer95

    DragonSlayer95 Resident Air Bender
    Rank:
     #37
    Points:
    653
    Posts:
    8,768
    Joined:
    Mar 9, 2012

    Mar 9, 2012
    8,768
    3,732
    653
    Male
    Reno, Nevada
    100gb is just as risky as a couple gigs in roaming. I wouldn't be surprised if you get a letter stating you to change your data habits within 6 months.
     
  17. treborcj

    treborcj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    646
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    646
    33
    68
    Hahaha, you guys are funny. You have no idea what Sprint will do to keep a customer. Even though y'all are interested in this number and not the issue, I will indulge the curiosity. Recently when they changed the plan regarding additional lines I threatened to leave (since I can break contract without penalty when they change the terms), they gave me the difference and that was that. This is not even the highest I have gone and I have been doing this for over 2 years. Hopefully the screenshot gets attached. Yes, I tether.
     

    Attached Files:

  18. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Frankly, the only answer to your question on an unrooted device is to use less data. You'd probably be doing everyone near you using Sprint a favor as well.
     
  19. treborcj

    treborcj Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    646
    Joined:
    Dec 11, 2009

    Dec 11, 2009
    646
    33
    68
    My device is rooted, so I think you might be hinting at a custom rom. I eventually put different roms on my phones so this will most likely remove that alert. I still think they should have the option to turn off the alert.
     
  20. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood
    Rank:
     #12
    Points:
    1,953
    Posts:
    17,941
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    17,941
    13,153
    1,953
    Male
    Graduate Student
    MN
    Actually you should be able to disable it. It's built into stock android as well as my HTC device. Samsung may have disabled that feature[​IMG]

    I assumed you werent rooted since its not in the rooting section. Sorry for assuming. You could flash a custom Rom, disable the usage tracker, or possibly clear its data depending on what's available for your device.
     
  21. Shotgun84

    Shotgun84 Android Expert
    Rank:
     #72
    Points:
    413
    Posts:
    5,406
    Joined:
    May 30, 2011

    May 30, 2011
    5,406
    3,156
    413
    Whatever he said.
    Cambridgeshire, England
    Edit: not really relevant
     
  22. Heisenberg123

    Heisenberg123 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    703
    Joined:
    Sep 25, 2012

    Sep 25, 2012
    703
    74
    78
    Hamilton, ON
    i try hard to use my 8GB a month and i can barely hit 2GB
     
  23. mikoal

    mikoal Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    30
    Joined:
    Sep 13, 2012

    Sep 13, 2012
    30
    2
    36
    hey guys, i figured i'd jump in here too.
    Since its about data usage, cycle, and graphs, i have a couple of issues too.

    1) I was wondering if we can set the white lines to show the billing cycle by default instead of the last 7 days only?

    2) my data usage reset on me a couple of times without me doing anything. I have a theory that there is a "lag" of when you set your cycle and when the resets happen.
    So if you initially have set on the 15th, then you change to the 1st.
    And if its the 13th today. I think there is a reset on the 15th, then it goes to your new billing cycle.
    This is just a theory, im not 100% sure. Can someone verify this?
    If this is true, how can i make it instant instead of the delay?

    edit: of course without using another app or rom's data usage. with the default stock one
     
  24. jackroo

    jackroo Android Enthusiast
    Rank:
     #223
    Points:
    103
    Posts:
    715
    Joined:
    Aug 5, 2012

    Aug 5, 2012
    715
    159
    103
    Male
    Damn that is a lot of data...
     
  25. mikoal

    mikoal Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    30
    Joined:
    Sep 13, 2012

    Sep 13, 2012
    30
    2
    36

Share This Page

Loading...