1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Data Usage

Discussion in 'Metro PCS' started by TheBigFabio, May 15, 2011.

  1. TheBigFabio

    TheBigFabio Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    May 15, 2011

    May 15, 2011
    6
    0
    5
    Is there a way to check with MetroPCS on how much of the 1GB data plan is remaining? I've checked their website, called 611, and looked all over my phone, but I can't get any answer on my usage so far, or what I have remaining. Thanks for any help!
     

    Advertisement

  2. peebz

    peebz Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    41
    Joined:
    Apr 29, 2011

    Apr 29, 2011
    41
    2
    16
    Bronx,Ny
    Doesn't metro have unlimited data?
     
  3. alfick3

    alfick3 Android Expert
    Rank:
     #95
    Points:
    303
    Posts:
    2,759
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    2,759
    452
    303
    Male
    IBM SSR
    DFW, TX
    That's what I thought.
     
  4. Anduiril

    Anduiril Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    426
    Joined:
    Feb 18, 2011

    Feb 18, 2011
    426
    157
    68
    Male
    Electronics Technician
    Orlando, FL
    Metro has unlimited data.
     
  5. astmd1655

    astmd1655 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    72
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    72
    13
    18
    Las Vegas, NV
  6. astmd1655

    astmd1655 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    72
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    72
    13
    18
    Las Vegas, NV
    Try signing into your MetroPCS account? There's a link for usage. I have unlimited so I don't know if it's in there or not but would be worth checking.
     
  7. allmanallpimp

    allmanallpimp Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    220
    Joined:
    Feb 22, 2011

    their lte plans have limited data unless you go for the 60 plan. truly against their original model. i find it terrible they actual don't "unlimit yourself" anymore.
     
  8. pcguru2000

    pcguru2000 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    6
    0
    5
    Is metropcs data usage tracking disabled when you de-bloatware their phones? I use pandora on a daily basis for about 2 hours a day on weekdays. I also use google navigator, and on 4g it shows satellite maps of buildings, which has to gobble up a lot of data.

    When I go to my account, it shows 0% of 100% usage. I was thinking of downgrading to the $40 plan from $50 because I don't use the metro navigator, I don't text internationally, and I don't use instant messenger.

    Any have anything other than 0%? Will I get cut off of data without knowing?
     
  9. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43
    I have the exact same 0% issue and I'm not rooted so I don't know if that means the visual bandwith meter is broken or we somehow have unlimited data. I'm gonna experiment and try downloading over 1 GB the day before my payment is due.
     
  10. Darnell0216

    Darnell0216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    825
    Joined:
    Feb 15, 2011

    If you're on the $50 plan you have unlimited data if you weren't aware of it. The meter stays at 0% for that reason. Removing the bloatware has no affect on their ability to monitor data usage :).
     
  11. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43

    I checked my account online and it says I only have 1GB data allotment and that's what I knew I was gonna get when I got the phone on the $50 plan. And I thought only the $60 plan had unlimited data.
     
  12. pcguru2000

    pcguru2000 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    6
    0
    5
    That's exactly right, the $60 is unlimited, the $50 is 1gb, and now the $50 is 100MB
     
  13. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43

    That still doesn't explain why the data usage bar never goes above 0% on my online metro account.
     
  14. Darnell0216

    Darnell0216 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    825
    Joined:
    Feb 15, 2011

    You could've saved some confusion if you had mentioned you were on 4G :p. I don't have the Samsung or know anyone with it so we all have $50 unlimited everything.
     
  15. mdside71

    mdside71 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    48
    Posts:
    298
    Joined:
    Jul 28, 2010

    Jul 28, 2010
    298
    24
    48
    lol..i live in a popular enough area, that i am pretty much on WIFI everywhere, so i rarely use any data...
     
  16. TRS-80

    TRS-80 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    83
    Posts:
    381
    Joined:
    Dec 29, 2010

    I have the $50 LTE plan and I don't think there is a difference between it and the $60 plan. I use a lot of data and never have a problem.
     
  17. henalvfa

    henalvfa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    91
    7
    16
    The only cap that you have on data is Youtube.

    How can they track it?
    I have no idea.
    Other than that the $50 plan gives you unlimited 4g and 3g data, and, unless you are grandfathered on the unlimited youtube plan (changed like 2 months ago) you have 1gb of youtube unless you are on the $60 plan.

    You have to create an account on the website in order to see the meter, www.metropcs.com->support->my account.

    I have in my plan my brother's indulge with grandfathered youtube :)

    PS. Youtube data DOES NOT COUNT towards WIFI usage (i know someone will be asking that), nor 1x or 3G usage. It is only when 4G LTE is connected.

    EDIT: I forgot to mention, we live on a Non 4G market. thats why meter is on 0. Is scheduled but we were left for Phase II for the LTE deployment. Still waiting. :(
     

    Attached Files:

  18. pcguru2000

    pcguru2000 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    6
    0
    5
    I live in a 4g area, use about 1gb of pandora a month, and my meter still shows 0.
     
  19. astmd1655

    astmd1655 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    72
    Joined:
    May 21, 2011

    May 21, 2011
    72
    13
    18
    Las Vegas, NV
    Login to your account from the MetroPCS website on your computer. The first page after the login shows your data usage per line. Please note according to MetroPCS' website only streaming premium content is included in your data usage. All else falls under "unlimited mobile web".
     
  20. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43

    Any idea to what this premium content would be?
     
  21. henalvfa

    henalvfa Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    91
    Joined:
    Jan 14, 2011

    Jan 14, 2011
    91
    7
    16
    I believe, youtube for now.

    they may change it in the future...
     
  22. AndroidxGuy

    AndroidxGuy Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    331
    Joined:
    May 24, 2011

    May 24, 2011
    331
    42
    43
    My youtube is unlimited
     
  23. nambinhvu

    nambinhvu Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Feb 24, 2013

    Feb 24, 2013
    1
    0
    5
    Maybe the plans changed since the creation of this thread, or maybe I just understood it differently, but from what I read and what I heard from the metropcs salesperson, data is unlimited, 4gLTE is what's limited. Pretty much, after you use up your alotted 4gLTE amount, you'll be reduced to 3G or lower speeds.
     
  24. Gman9831

    Gman9831 I'm no Senior
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    2,992
    Joined:
    Aug 4, 2011

    Aug 4, 2011
    2,992
    991
    213
    South Florida
    Plans changed early this year. These plans are from a year & a half ago.
     
  25. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    It is unlimited technically so you'll always stay connected, but the $40 plan and $50 plan have a certain amount of data usage you can go upto before they cap your speeds.

    For the $40 plan you can go upto 500MB
    For the $50 plan you can go upto 2.5GB

    and the $60 plan is the truly "unlimited" one.

    Plans - MetroPCS
     

Share This Page

Loading...