1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Default Ringtone and Notification Sounds

Discussion in 'Android Devices' started by batwings1, Jun 28, 2010.

  1. batwings1

    batwings1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    193
    Joined:
    Mar 12, 2010

    Mar 12, 2010
    193
    26
    63
    Suburban Chicago, IL
    Tried searching but didn't see this exact issue.

    My default ringtone and notification sound won't stay set after powering off. Anyone have any ideas as to what might be causing this?
     

    Advertisement

  2. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator
    Moderator
    Rank:
     #16
    Points:
    1,453
    Posts:
    22,517
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    22,517
    7,962
    1,453
    Male
    Systems Administrator
    Northern Ky
    what are you using to set defaults?
     
  3. batwings1

    batwings1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    193
    Joined:
    Mar 12, 2010

    Mar 12, 2010
    193
    26
    63
    Suburban Chicago, IL
    Just going to menu/settings/sound&display then setting the phone ringtone and/or notification sound. Doesn't seem to matter if I choose a stock tone or something I loaded. I feel like an app has something to do with it as this just started happening about a week ago. I'm slowly removing apps and monitoring to try and pinpoint it.

    Is it possible an app could interfere with these settings?
     
  4. KB Smoka

    KB Smoka Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Jun 20, 2010

    Jun 20, 2010
    6
    0
    5
    Norwalk, CT
    I have all my notifications and ring tones on my SD card and I can tell you that every once in awhile after a reboot my phone just doesn't see anything on my card. When I go into Astro File manager it looks like my card is completely empty. If I pop it out and back in everything works again. My phone behaved this way straight out of the box so I don't think it's an app.
     
  5. batwings1

    batwings1 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    193
    Joined:
    Mar 12, 2010

    Mar 12, 2010
    193
    26
    63
    Suburban Chicago, IL
    Thanks. I was thinking it was an sd card thing as well until I tested it with stock tones that reside in the internal memory.

    I think I have narrowed my problem down to the Profiles app. It seems some of the settings changed and may have been causing the trouble.
     

Share This Page

Loading...