1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Deodexed stock rom for rooted S4 lolly pop

Discussion in 'Android Devices' started by snappwrench, Apr 4, 2016.

  1. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Hey all, been looking around for a deodexed stock rom for a rooted S4 but i'm not finding much in these forums. Anyone know of a good stock deodexed rom for lolly pop?
     

    Advertisement

  2. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    A lot would depend on which S4 you have.
    What is the complete model number?
     
  3. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    It's SPH-L720 running 5.0.1, software version L720VPUGOD2, hardware version L720.08 on the boost network
     
  4. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
  5. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Ok cool thanks, it should work. I haven't had any problems using sprint roms with boost phones in the past. I'm also looking into deodexing the stock rom myself but everything i'm finding is in a different language, very vague, or not for my specific devise. I'm just trying to my phone setup to run Xposed framework but I didn't know how much of a pain it would be running lollipop on a samsung devise. I've been able to run it without any issues on all my previous phones and I don't really want to downgrade back to kit kat to make it work.
     
  6. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Think I read about a APN fix that you flash in recovery for the S3 that works for S4 also if you need it.
     
  7. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Oh yeah, kind of looking into all options before I actually do anything. I wont be able to try anything till the weekend anyway but doing my homework in the mean time. Thanks for the input:)
     
  8. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Just started playing around with Xposed and installed it last night on my i337 S4. Had it for a week on my Moto XPE. So far I'm liking it.
     
  9. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    I could try installing Xposed on my L720 S4 but there is a big chance it will get stuck in a boot loop, that's my worry. I've dealt with that before on my Moto G and I know how to get out of that but i'm trying not to have to revert back to Kit Kat.
     
  10. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Got lucky and found a good guide on XDA for the i337. Installation went well using Flashfire. Had to flash odexed 5.0 first. Got as far as installing Wanam then went to bed. AT&T locked bootloader usually doesn't make things easy.
     
  11. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Ah ok, not sure if I could use the same but everyone keeps telling me with mine that I need to deodex my stock rom to make Xposed work on Lollipop
     
  12. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    I'm new to Xposed but from what I have read it only works with deodexed. Usually stock because most custom Roms already have tweaks built in.
     
  13. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Luck would have it that there was two versions of rooted 5.0 for the i337 by Muniz_ri, odexed and deodexed so all I had to do was flash and install.
     
  14. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    You think that would work for mine? I was gonna check out the rom you posted a link for if I didn't wind up deodexing my stock rom.
     
  15. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Not sure. I do know that you have to pick the right framework zip to install based on your device processor.What worked for i337 may not be same for L720.
     
  16. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Yeah that's what I figured. I just found an automated deodexer on XDA that I might check out in a few minutes. The things we do to customize our devices lol. Just really glad i've been a member of this site for so long, everyone has always been real helpful through out the years:)
     
    Jfalls63 likes this.
  17. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
  18. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Skimmed through first 5 pages and over my head. My computer skills are very lacking.
    Usually when I find a ROM I use and like I try to send a donation for the hard work and skill it took to make it. Try to buy paid version of apps for same reason.
    In your position with the L720, if you have the firmware to flash back to stock if something goes wrong, I would try the Sprint deodexed. Unless you just want the challenge. Good project and learning experience and I'm sure you could get your questions answered if problems by OP in link at XDA.
     
    snappwrench likes this.
  19. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Yeah i'm gonna try flashing the rom first and see how it goes, sure it will be fine just need to prep things before hand as you mentioned.Thanks for your support!
     
    Jfalls63 likes this.
  20. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    So running the ROM you provided(Jfalls63) and everything seems good so going to flash the Xposed framework now and cross my fingures:)
     
  21. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
  22. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Well the ROM works fine but the phone gets stuck on the samsung screen after flashing Xposed framework so maybe I didn't wait long enough? I also didn't install the apk for Xposed either so maybe I need to do that first?
     
  23. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    Did you get the correct Xposed framework for your CPU? On mine after flash it stayed on AT&T boot screen for about 5 min then went to "Android is Upgrading" and went through all the apps before it settled down and I could install the apk.
     
  24. snappwrench

    snappwrench Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    149
    Joined:
    Aug 23, 2012

    Aug 23, 2012
    149
    22
    38
    Machine Opperator
    Southern California
    Yeah pretty sure I got the right file, grabbed an older version so i'm going to try that and wait for it. Might not have waited long enough, for me I waited more than 15 minutes so I don't know. Going to try an older version.
     
  25. Jfalls63

    Jfalls63 Android Expert
    Rank:
     #31
    Points:
    818
    Posts:
    4,220
    Joined:
    May 15, 2015

    May 15, 2015
    4,220
    3,185
    818
    Male
    Electrician
    Satsuma,Alabama
    If phone boots up you can get "Hardware Info" app from play store to check processor.
     
    Dgm_mixtoon likes this.

Share This Page

Loading...