1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root DI01 or DJ05

Discussion in 'Android Devices' started by dmbfan13, Dec 7, 2010.

  1. dmbfan13

    dmbfan13 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    57
    2
    16
    Can someone please explain the differences and which build I should be using. Currently I have DI01.

    If this has already been explained, please point me in the right direction, I couldnt find it.

    Thanks!!
     

    Advertisement

  2. davidnmegan6907

    davidnmegan6907 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,848
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    1,848
    130
    163
    NC, USA
    You dont have to be running a certian one. DI01 is the stock one that your phone came with. DJ05 is a leaked update check out this link

    http://androidforums.com/samsung-fascinate/217803-update-coming-but-not-2-2-a.html
     
  3. Tooch01

    Tooch01 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    75
    Joined:
    Nov 23, 2010

    Nov 23, 2010
    75
    11
    18
    NC
    There are a few posts on this board with the exact details in DJ05. I can tell you I just upgraded mine over the weekend due to the problems with the GPS on DI01 where in some cases it never locked. Since going to DJ05 the GPS no locks on in seconds..typically less than 5!!!
     
  4. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ

    actually dio1 was the first ota for verizon ;) not stock

    really the major issues that dj05 addresses is gps and signal reporting

    and for the root crowd, all kernel and rom development is now dj05 based...and very few themes are being supported anymore on di01
     
  5. davidnmegan6907

    davidnmegan6907 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,848
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    1,848
    130
    163
    NC, USA
    I was *ass*uming that if he just got his phone bad me bad me hahaha:D
     
  6. dmbfan13

    dmbfan13 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    57
    2
    16
    Thanks for all the reply's!! Its now crystal clear!

    I can update to DJ05 from rom manager, correct?
     
  7. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    nope...you have to get the radio file to flash in odin and a dj05 rom or stock system dump from irc #samsung-fascinate
     
  8. dmbfan13

    dmbfan13 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    57
    Joined:
    Feb 5, 2010

    Feb 5, 2010
    57
    2
    16
    ah ha!! ok, thanks!!
     
  9. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    :)
     
  10. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    if i wanna switch to DJ05 from the "1.6GHz voodoo kernel", what steps would i take?
     
  11. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    you would need a rom, kernel, and radio from dj05....gotta drop by irc for the radio to flash in odin and the rom...some of the kernels too...others are in rm however


    then disable old voodoo, flash a nonvoodoo kernel over and delete the disable lagfix file.

    put the phone in d/l mode....load the radio in odin under pda.....and flash it.

    then boot to clockwork and flash the rom....and then the kernel (either order on doesnt matter)
     
  12. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    lol i just created a thread asking the same thing, thanks for the awesomely fast reply! if i flash the new radio, am i gonna lose any data? i don't think so, but I wanna make sure.

    with the new ROM, would i need to wipe all data? i know it's recommended, but i didn't usually do it in the past with my Droid1
     
  13. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    the radio wont affect data no....i always wipe data between roms...but many didnt to DJ05 and were fine :)
     
  14. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    ok.. i need your help on a few things.. i'm an IRC noob, tried logging in once and got hella confused trying to do so. never used it before.. could you grab the DJ05 radio for me?

    as for the kernel, where'd you get your 1200 kernel? i assume the ROM you're on is in Rom Manager?
     
  15. davidnmegan6907

    davidnmegan6907 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,848
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    1,848
    130
    163
    NC, USA

    all you gotta do for irc is go to webchat.freenode.net

    then type in #samsung-fascinate
     
  16. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    ok, did that.. where's the radio though?
     
  17. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    its in #redrum_chaos...theres a how to in teh topic as well....the 1200s are not stable....stick with non oc until they are :)
     
  18. NOsquid

    NOsquid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    634
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    634
    65
    78
    I would put adynalyne's voodoo uninstaller on your sd just in case shit hits the fan on the disable. I just used that, but byebye data if you're impatient like me :)

    No offense (i promise) but the irc only thing is kind of there to keep particularly inept peeps out of trouble. If you can't figure it out, probably shouldn't do stuff like this :) google a tutorial, it's not hard, I have faith in you
     
  19. davidnmegan6907

    davidnmegan6907 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,848
    Joined:
    Nov 7, 2010

    Nov 7, 2010
    1,848
    130
    163
    NC, USA
    you ask for it nicely
     
  20. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    got it! last question is how do i disable voodoo with the most painless way possible? i've asked before, but i forgot how :(
     
  21. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    easiest way (whether it works is something else) is to create a file named disable_lagfix in your voodoo folder on ur sdcard and reboot and let it reconvert

    if it doesnt work you need to run adryns uninstaller [How to] Completely Remove Voodoo Lagfix - xda-developers
     
  22. NOsquid

    NOsquid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    634
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    634
    65
    78
    the most painless way is the disable, but it's unreliable. You can get the voodoo toggle app from the market to do that for you. Then there is the auto uninstaller. Lose data. If that doesn't work you need adb
     
  23. NOsquid

    NOsquid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    634
    Joined:
    Sep 11, 2010

    Sep 11, 2010
    634
    65
    78
    dammit nitsu, on my phone and my swype-fu is weak :D
     
  24. nitsuj17

    nitsuj17 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    4,648
    Joined:
    Aug 16, 2010

    Aug 16, 2010
    4,648
    654
    213
    NJ
    ;)
     
  25. dragonzsoul

    dragonzsoul Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    169
    Joined:
    Oct 5, 2010

    Oct 5, 2010
    169
    5
    36
    lose data?? and the voodoo toggle? does the voodoo toggle actually work?
     

Share This Page

Loading...