1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root [Dialer Codes] -=LG LS740 Volt=-

Discussion in 'Android Devices' started by Saxön, Jul 5, 2014.

  1. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    172
    Joined:
    Apr 26, 2012

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    After a little common sense and testing I found the LG Hidden Service Menu exclusive to this model...

    The rest appear to be current dialer codes I found elsewhere that work on our phone.

    ***********USE AT YOUR OWN RISK***********

    IF YOU DON'T KNOW HOW TO USE THESE,
    YOU WILL JACK YOUR PHONE UP AND I WILL
    NOT BE RESPONSIBLE!!!

    *******YOU HAVE BEEN FOREWARNED*******


    The following have been tested by me and work.

    5689#*740# - LG Hidden Service Menu

    ##RTN# - RTN Menu

    ##DIAG# - Enables DIAG Mode (Requires MSL)

    ##DATA# - Advanced DATA Menu

    ##DEBUG# - DEBUG Menu

    ##TEST# - DATA Test Menu (Requires MSL)

    ##LOG# - syslog Info

    ##WLAN# - WLAN Info

    ##(YourMSL)# - Service Programming Menu (Requires Reboot To Get Service Again)

    The following have NOT been tested but should work also.

    ##SCRTN# - Erases Any Info That Has Been OTA Provisioned (Forces A Reboot And Reactivation)

    ##CLEAR# - Reset Network Settings

    ##UPDATE# - Forces Activation

    ##GPSCLRX# - Clears GPS

    ##GPSTESTPRL# - Test GPS PRL File

    ##MRU# - MRU Clear

    ##SSDRTN# - Resets SSD


    Before people start hammering me on the method I used to get my MSL,
    I called boost customer service on another matter and at the end of the call just asked for it and voila.


     

    Advertisement

    #1 Saxön, Jul 5, 2014
    Last edited: Jan 26, 2015
  2. Hpno

    Hpno Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 5, 2014

    Jul 5, 2014
    3
    2
    6
    Male
    Detroit, MI
    badass! seems like this will help in development quite a bit if the right guys see it, should be stickied imo :)
     
  3. redjama

    redjama Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    415
    Joined:
    Mar 7, 2013

    Mar 7, 2013
    415
    131
    78
    Male
    Glorified Welder/Fabricator
    Denver, PA
    Good find. Just stickied!!
     
  4. mjhealy1978

    mjhealy1978 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    409
    Joined:
    Apr 1, 2013

    Apr 1, 2013
    409
    103
    78
    Male
    Lowell,Ma.
    Called Virgin Mobile 5 different times, they had 5different no's!!!
     
  5. mjhealy1978

    mjhealy1978 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    409
    Joined:
    Apr 1, 2013

    Apr 1, 2013
    409
    103
    78
    Male
    Lowell,Ma.
    For getting my MSL!
     
  6. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    172
    Joined:
    Apr 26, 2012

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    MSL Update: While I had no problem getting mine through Boost, mjhealy1978 did in the first few attempts to Virgin. He was able to after he:

    " I had told her my prl wasn't updating that's why i needed my msl. She did this to help make the prl update I'm pretty sure"

    So while some CS reps are quick to give it out, others require some tactics and finesse.

    Hope this was helpful :)

    -=Thanks are always appreciated and Happy Modding=-
     
    #6 Saxön, Jul 15, 2014
    Last edited: Jan 26, 2015
    mjhealy1978 likes this.
  7. ZAXIS

    ZAXIS Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    330
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    330
    35
    43
    wescoast
    I might be wrong but isn't the msl listed on the box the phone comes in also?? Or is that different
     
  8. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    172
    Joined:
    Apr 26, 2012

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    No, all the box has is SKU, MEID (HEX), ICC ID, MEID (DEC), UPC, and Scan For Activation #.

    -=Thanks are always appreciated and Happy Modding=-
     
    ZAXIS and mjhealy1978 like this.
  9. ZAXIS

    ZAXIS Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    330
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    330
    35
    43
    wescoast
    That's right, was thinking of meid, thanks
     
  10. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Nice work! Thanks!
     
  11. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    172
    Joined:
    Apr 26, 2012

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    Welcome aboard and thanks
     
  12. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Does anyone know of a dialer code to see what LTE band you're on? Such as band 25, 26, or 41? SignalCheckPro isn't showing that band I'm on and I'm curious because the LTE coverage is amazingly better on this phone compared to the S3!!
     
  13. donjuro

    donjuro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,036
    Joined:
    Mar 29, 2013

    Mar 29, 2013
    1,036
    270
    163
    Male
    Aurora, IL
    That's because we have LTE spark, not regular LTE.
    Edit:
    Oh wait, you said coverage. Nvm.
     
  14. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Right. Spark is fantastic. I was just curious if there was a dialer code that allowed me to see what band of LTE I was using
     
  15. Saxön

    Saxön Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    172
    Joined:
    Apr 26, 2012

    Apr 26, 2012
    172
    68
    53
    26 & 41 are enabled (It is in data/lte)

    Hope this helps :)

    -=Thanks are always appreciated and Happy Modding=-
     
    mjhealy1978 likes this.
  16. donjuro

    donjuro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,036
    Joined:
    Mar 29, 2013

    Mar 29, 2013
    1,036
    270
    163
    Male
    Aurora, IL
    AND 25. It uses all 3.
     
  17. TheBritton

    TheBritton Resident Galaxy Cat
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,257
    Joined:
    Oct 9, 2011

    Oct 9, 2011
    2,257
    1,225
    323
    Male
    Radio DJ & Production Director, NWS Certified Skyw
    Amarillo, TX
    Thanks!
    ##debug## and then LTE engineering will display what band you are currently connected to :)
     
  18. ggn231

    ggn231 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    3
    Joined:
    Sep 11, 2012

    Sep 11, 2012
    3
    2
    6
    Just wanted to add to the getting your MSL discussion...

    When you activate your phone on boostmobile.com, when the activation is successful, you'll get a screen that says "Congratulations _yourname_" On that screen it lists your MSL. Also it lists your phone number and MSID.
     
  19. rcolitz

    rcolitz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    26
    Posts:
    32
    Joined:
    Oct 14, 2012

    ##3282# gives you the data programming menu.
     
  20. aethervagrant

    aethervagrant Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Mar 14, 2013

    Mar 14, 2013
    92
    19
    18
    Male
    Health Care
    California
    Can someone post the other Dialer code? the one I have to put in every time I install a custom rom? I've been trying to find the post with it but putting it here would be incredibly helpful. It goes #*#*BLAHBLA*#*# .

    Edit found it. Was brought to my attention it's not a stock dialer code, but if anyone else finds themselves sifting the threads trying to find it again -- here's the one that brings up data menu options in some of our custom roms.
    *#*#4636#*#*
     
    #20 aethervagrant, Mar 1, 2015
    Last edited: Mar 1, 2015
  21. bg4m3r

    bg4m3r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    493
    Posts:
    2,848
    Joined:
    Nov 1, 2013

    Nov 1, 2013
    2,848
    1,123
    493
    Male
    IT Contractor
    That's not a stock dialer code though, which is what this list is.
     
    aethervagrant likes this.
  22. bg4m3r

    bg4m3r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    493
    Posts:
    2,848
    Joined:
    Nov 1, 2013

    Nov 1, 2013
    2,848
    1,123
    493
    Male
    IT Contractor
    I would like to see a screenshot of that since it seems highly unlikely that they would just broadcast your MSL like that.
     
  23. aethervagrant

    aethervagrant Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Mar 14, 2013

    Mar 14, 2013
    92
    19
    18
    Male
    Health Care
    California
    I see. I wasnt aware of that. However at least now I know where it is at all times.
     
    bg4m3r likes this.
  24. bg4m3r

    bg4m3r Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    493
    Posts:
    2,848
    Joined:
    Nov 1, 2013

    Nov 1, 2013
    2,848
    1,123
    493
    Male
    IT Contractor
    Fair enough :p
     
  25. aethervagrant

    aethervagrant Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    92
    Joined:
    Mar 14, 2013

    Mar 14, 2013
    92
    19
    18
    Male
    Health Care
    California
    #25 aethervagrant, Mar 7, 2015
    Last edited: Mar 7, 2015
    bg4m3r likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...