1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support did i just buy a dud?

Discussion in 'Samsung Galaxy Players' started by dmoss74, Aug 23, 2012.

  1. dmoss74

    dmoss74 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    129
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    129
    8
    36
    i got a player 5, but am really wondering if i got a dud. wifi is spotty at best (on my home wifi that has no problems whatsoever with the dozens of other devices that access it). and from what i can tell, the compass/gps are completely wacked out.

    it would be nice if this device would stay connected long enough for me to download the maps from sygic, but when using gps essentials, the readings are sporadic, and the compass dances like a whirling dervish.

    anyone else have these problems? problem for me is that i bought it used. i believe i have a paperweight at this time.
     

    Advertisement

  2. brosko

    brosko Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    452
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    452
    57
    63
    Ya maybe you should exchange it for another. My gp 5.0 is great! No problems at all. So are my two sons 4.0's and the wifes 4.0
     
  3. dmoss74

    dmoss74 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    129
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    129
    8
    36
    well, i'm seeing all kinds of stuff online about this problem, as well as the gps not working correctly. bummer, i got it used. i can't return or exchange it. and if they all have this problem, an exchange wouldn't help anyway.

    thanks
     
  4. Sideman

    Sideman Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    195
    Joined:
    Jan 16, 2012

    Jan 16, 2012
    195
    51
    53
    Retired
    Ohio
    It's definitely not a common problem. But there could have been a batch of bad ones, and that could be why yours was for sale. All the ones I personally know of, work fine.

    Quality control just isn't what it used to be, though.
     
  5. dmoss74

    dmoss74 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    129
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    129
    8
    36

    Compass App That Works? - Samsung Galaxy Player Series - abi>>forums

    this thread deals with the same issue, but i have yet to find one that has a solution. oh well.
     
  6. brosko

    brosko Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    452
    Joined:
    Feb 25, 2012

    Feb 25, 2012
    452
    57
    63
    My compass app does not work good either, but I thought it was because the 5 does not have a certain sensor needed for a compass
     
  7. nuismer

    nuismer Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Oct 24, 2011

    Oct 24, 2011
    36
    9
    16
    Retired
    Fort Payne, AL.
    I don't know about the compass, but my GPS works great using "CoPilot". I use it all the time for 500 mile trips between Florida and Alabama and have not had a failure or drop out yet. SGP 5.0
     
  8. Hook

    Hook Ever since DU... ;-)
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,358
    Joined:
    Mar 17, 2010

    Mar 17, 2010
    1,358
    648
    233
    Male
    Northern VA, USA
    The GP5 does not have a gyroscope, so compass apps are likely not too work to well. GPS is fine. Wifi is finnicky about where it is located relative to the router on mine, but it does fine most of the time. A free app called Sensor Kinetics will tell you what sensors you have.
     
  9. byronbfd

    byronbfd Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    8
    0
    25
    Mine also has very spotty wifi I cannot even watch a music video its on and off about every minute or two and I could not return or exchange because toys r us was being very bad about it I tried forever but they wouldnt let me is there anyway to get a factory exchange maybe.
     
  10. byronbfd

    byronbfd Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    8
    0
    25
  11. ScandaLeX

    ScandaLeX Wasn't Me
    Rank:
    None
    Points:
    223
    Posts:
    3,829
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    3,829
    966
    223
    Female
    PhiLLy
    When I got my GP5 I immediately factory reset it before installing any apps on it. Mine worked great except for not being able to connect to any BT KBs. All other BT devices connected just fine.

    Have you reset yours yet?
     
  12. byronbfd

    byronbfd Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 23, 2012

    Jul 23, 2012
    8
    0
    25
    I installed cm9 after rooting and it works perfect now.
     

Share This Page

Loading...