1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Thread Status:
Not open for further replies.

Root Did Metro do something recently to block tethering?

Discussion in 'Android Devices' started by drtobaggan, Nov 20, 2011.

  1. drtobaggan

    drtobaggan Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    76
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    76
    4
    16
    I was able to use "Wireless Tether" flawlessly, but then I exchanged my phone for a new one and now I can't get it to work at all. The phone is rooted and the app runs and everything looks fine, but no websites come through on my laptop. I tried messing with all the security features but nothing worked.

    Anybody have an idea about how to fix this?

    Thanks!
     

    Advertisement

  2. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Try changing it all to channel 11.

    Also in the build prop theres a line that says "ro.tether.denied=true" try changing that true to false and reboot and see if that helps
     
  3. drtobaggan

    drtobaggan Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    76
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    76
    4
    16
    Thanks for the response! Unfortunately changing to channel 11 didn't work.

    Also, I changed the entry to "false" but that also didn't do the trick. I just edited it in notepad, is this right? I have attached mine. (I appended the file with .txt because otherwise it wouldn't upload).
     

    Attached Files:

  4. ShinySide

    ShinySide Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,504
    Joined:
    Jul 30, 2011

    Jul 30, 2011
    5,504
    2,680
    313
    Palm Bay, Florida
    Yeah ro.tether.denied=false would be right. Oh also did you change it on your router? The channel I mean

    Here the tether app Im using. It works pretty well
    https://market.android.com/details?...t=W251bGwsMSwxLDEsIm9nLmFuZHJvaWQudGV0aGVyIl0.
     
  5. Android14

    Android14 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    65
    Joined:
    Nov 17, 2011

    Nov 17, 2011
    65
    19
    18
  6. drtobaggan

    drtobaggan Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    76
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    76
    4
    16
  7. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #251
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    They did something at least in South Florida. Since yesterday I'm unable to get internet using many Tether porgrams.
     
  8. Prime85

    Prime85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    800
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    800
    201
    93

    Works pefectly for me in SFL
     
  9. TattooedDroid

    TattooedDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    319
    45
    43
    GuitarGuru (Go Gibson or go home)
    Jacksonville, FL
    Same here...no problems...I'm using open garden..
     
  10. Prime85

    Prime85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    800
    Joined:
    Feb 7, 2011

    Feb 7, 2011
    800
    201
    93

    ^+1
     
  11. Joshuah22a

    Joshuah22a Android Enthusiast
    Rank:
     #297
    Points:
    78
    Posts:
    593
    Joined:
    May 6, 2011

    May 6, 2011
    593
    61
    78
    Male
    Mines isnt working in orlando..only site that works perfect is facebook..everything else wont load..
     
  12. Aplus

    Aplus Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    653
    Joined:
    Dec 12, 2010

    Dec 12, 2010
    653
    255
    113
    Bay Area
    A reliable source has confirmed that Metro is starting to block tethering.
     
  13. yahhboy

    yahhboy Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    786
    Joined:
    Sep 3, 2011

    Sep 3, 2011
    786
    86
    78
    FL

    +1 I was just about to say that on here :D
     
  14. redhook

    redhook Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    895
    142
    93
    Cameron Park
    Change the DNS on your computer to 8.8.8.8 and 8.8.4.4 after connecting to your phone and see if that helps.
     
  15. redhook

    redhook Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    895
    142
    93
    Cameron Park
    Tethering apps maybe (they already did this with the Indulge). But so long as you have a data connection there will always be a way to tether.
     
  16. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #251
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    I did it, even changed to Open DNS and didn't work.
     
  17. NeoSabin

    NeoSabin Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    237
    Joined:
    May 25, 2011

    May 25, 2011
    237
    46
    43
    To your left
    Open garden is working fine from esteem to nook color and optimus m. Try either disabling your firewall completely for a sec in windows to see if that's the problem or try user agent switcher for Firefox, add the opera mini strings. If you get a page load, you might be blocked/flagged.
     
  18. JWhipple

    JWhipple Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    256
    Joined:
    Jan 5, 2010

    Jan 5, 2010
    256
    40
    43
    Melbourne, FL
  19. drtobaggan

    drtobaggan Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    76
    Joined:
    Oct 29, 2011

    Oct 29, 2011
    76
    4
    16
    I hope some smart developer out there can find a way around this soon. As someone up there said, as long as we have unlimited data on the phone, someone will find a way to tether off it.
     
  20. redhook

    redhook Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    895
    142
    93
    Cameron Park
    See if you can tether now. It had stopped working for me yesterday but it is working again.
     
  21. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #251
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    I can do it again, in fact I'm writing this using WIFI Theter right now.
     
  22. DDroump

    DDroump Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Nov 24, 2011

    Nov 24, 2011
    14
    2
    16
    demarsjcd likes this.
  23. danyvw

    danyvw Android Enthusiast
    Rank:
     #251
    Points:
    93
    Posts:
    685
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    685
    208
    93
    USA
    If you are going to change the UA on any browser this is the Esteem Browser string:

    Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.3.4; en-us; LG-MS910 Build/GINGERBREAD) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1
     
  24. redhook

    redhook Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    Aug 25, 2011

    Aug 25, 2011
    895
    142
    93
    Cameron Park
    You do not need to change your desktop browsers user agent. In fact doing so will cause your browser to display the mobile version of websites. I seriously doubt MetroPCS invested money into deep packet inspection (how they would detect the user agent), as that would likely bankrupt them. Besides, most people change the user agent on their phone to match a desktop browser (mobile sites suck).
     
  25. kanaida

    kanaida Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    788
    Joined:
    Dec 2, 2010

    Dec 2, 2010
    788
    336
    113
    .Net and Android Programmer
    I'm gonna check this out. trying it right now... just so you know garden never worked for me. Only one that always worked for me was "Wireless Tether" wit h a green Wifi icon on the market.
     
Tags:

Share This Page

Loading...