1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Did you lose your driver?

Discussion in 'Android Devices' started by ickster, Mar 11, 2011.

  1. ickster

    ickster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    347
    41
    43
    N. Texas
    I just spent all day trying to do the bloatware removal.
    It would not finish. A blank Adobe page came up in the middle of it and that was it. So, thinking it was done,I ran the bloatware removal, and it did stuff but did not remove the apps.
    I have spent the rest of the day today trying to get my computer to simply see the phone. No matter what I did, it just would not see it. I tried everything suggested here...no dice. The drivers are not on the phone.
    The only way I could see the phone was to go to devices and I see Samsung Android...if you look through advanced settings, it says no driver found. Went to xda, tried to load the drivers there, but got an error message that said it wouldn't load because I didn't have the correct "permissions"

    I downloaded it to my desktop and my Norton promptly deleted it...finally got it saved and when I ran it, it said I had to disconnect the phone I had connected. Nothing was connected... ARRRGGGHH!

    I ended up telling the guy at the live help on Samsungs site "F U" 'cause he absolutely refused to direct me to the drivers for the Galaxy S. Tried to tell me it would not work, that I did not need a driver and that the driver to the Indulge wasn't released yet.
    I asked him repeatedly, if I don't NEED the driver why am I WAITING for it?He really made me mad. Ignoring me repeatedly.

    Before I went to Metropcs, I tried to mount it on my wifes laptop...no driver found.

    So I took it to my corp. store.....they could not only not see the driver on mine, but on two of their Indulges. Thier theory? "They must have done a push to remove tether and it removed the driver....tether needs the driver?"

    Anyway, he claimed after messing with the Samsung Kleis/Mass Storage settings to have made mine mount correctly.

    I'm about to check it.......I really have my doubts. I'm sure I went back and forth on those settings. Not only did it ever mount, but I never had it ask me when I put it on the "ask me" setting (Samsung or Mass storage?)

    And it was working fine before today.
     

    Advertisement

  2. ickster

    ickster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    347
    41
    43
    N. Texas
    OK, It is working fine now?!? It connected automatically and unprompted this time just like it always had. Weird.

    So did they do another push?
    Anyone else have any issues today?
    I told them about my apps alphabatising a couple of weeks ago. Also the day before yesterday, my Angry Birds App moved from it's alphabetised position down to the bottom of the same page....weird.
     
  3. ickster

    ickster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    347
    41
    43
    N. Texas
    Maybe the driver synced to my phone when he connected it to his laptop? He had been moving the varios phones around on his laptop when he suddenly discovered the driver was installed on his phone. But he didn't hook mine in after that to check...he said 'cause the driver had been installede to his laptop at that point. But he checked my settings again and said everything looked right.
    I wonder if he was cinsiously doing something or was as surprised as he acted at the issue.

    But three phones definitavely did not have thier Samsung drivers installed.
     
  4. ickster

    ickster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    347
    41
    43
    N. Texas
    So should I try again on the bloatware removal LOL? I can honestly say I did miss the step about mounting ......did that cause all this or was it just bad ickster timing (more likely LOL)
     
  5. ickster

    ickster Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    347
    Joined:
    Jan 22, 2011

    Jan 22, 2011
    347
    41
    43
    N. Texas
    The story of my life. This is why I waited soooo long to try.
     
  6. Williamw545

    Williamw545 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    138
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    138
    19
    38
    Aerospace
    Arlington, Tx
    Crazy, I got the driver from a tether app and everything ran through the root smooth as ex-lax, but I kinda wish I would've kept that one office thing, don't remember the name and can't find it anywhere
     
  7. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    It's called ThinkOffice and I think it's in the metro app store. OtherwiseB let me know and I'll pass you the apk real quick. (I'm gonna be unavailable for the next two hrs though...)
     
  8. coreyharris101

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Mar 6, 2011

    Mar 6, 2011
    56
    7
    16
    i installed the epic 4g driver, havent had an issue yet
     
  9. coreyharris101

    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    56
    Joined:
    Mar 6, 2011

    Mar 6, 2011
    56
    7
    16
    actually i been tring tofindout how much of our hardware is the same because we might be able to use some of there unlocking methods
     
  10. isujoy

    isujoy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    54
    9
    16
    Computer Consultant
    Boynton Beach, Florida
    Tiede, can you pass me the app as well. I just looked at the metro store and is not there.

    I know this might sound like a stupid question, but I'm pretty new at this, once I get the app from you, how do I install it?

    Thanks!!:)
     
  11. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Here it is, as requested.
    Although I must point out to you that there's Documents To Go available free of charge in the Market that I think does the same thing...

    And I was off in the name; It's ThinkFree Office... Not that it matters, anyways ;)

    Installing it is very easy don't worry.
    Open this forum page on your Indulge, and click on the thinkdroid.apk link.
    The browser will download the file, once it's done, just tap on it and follow the prompt!
     
    isujoy likes this.
  12. Williamw545

    Williamw545 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    138
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    138
    19
    38
    Aerospace
    Arlington, Tx
    Tiede, won't let me download it says its not supported by my phone CRAZY! Whatever.
     
  13. isujoy

    isujoy Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    54
    Joined:
    Feb 23, 2011

    Feb 23, 2011
    54
    9
    16
    Computer Consultant
    Boynton Beach, Florida
    thanks!! :) i was able to download it and installed it.
     
  14. tiede

    tiede Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    1,494
    Joined:
    Mar 3, 2011

    Mar 3, 2011
    1,494
    522
    213
    Male
    curious, aren't we?
    Orlando, Fl
    Make sure you are allowing installation of non-market apps.go to settings and enable install of non market apps first, then try again.
     
  15. Williamw545

    Williamw545 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    138
    Joined:
    Mar 11, 2011

    Mar 11, 2011
    138
    19
    38
    Aerospace
    Arlington, Tx
    Alright it says " unknown. Cannot download content not supported by phone" then I pull down my screen where it says download unsuccsefull click on it and it takes me to easy metropcs wifi and asks if I want to install
     

Share This Page

Loading...