1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Disappearing Apps After Reboot

Discussion in 'Android Devices' started by knitpurlgurl, Sep 9, 2011.

  1. knitpurlgurl

    knitpurlgurl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    277
    Joined:
    Jan 21, 2010

    After installing all of my apps, I powered down my phone. After it powered back up, several of my apps were missing. I had to re-install them. The funny thing is that I did not have to re-enter usernames and passwords - all of the data was there. I restored my apps with MyBackUp and powered the phone down. When I powered it back up - the same apps appeared to be missing. The icons were these blue icons w/ a generic gear in the middle, but what I clicked them, they were still there technically. Not sure what to do. Don't want to have to continuously re-install apps. :thinking:
     

    Advertisement

  2. dberthia

    dberthia Member
    Rank:
    None
    Points:
    23
    Posts:
    80
    Joined:
    Nov 18, 2009

    Nov 18, 2009
    80
    46
    23
    Did you happen to move these apps to the "Media Area"? I moved a few of my apps from the phone to the Media Area and noticed the same thing. I eventually just moved everything to the internal phone storage and haven't seen the problem since.
     
  3. jbdan

    jbdan Extreme Android User
    Rank:
    None
    Points:
    513
    Posts:
    7,121
    Joined:
    Jan 31, 2010

    Jan 31, 2010
    7,121
    3,187
    513
    atl ga usa
    I didn't move anything and xda premium app disappeared yesterday. Still there after a re-install :)
     
  4. kento812

    kento812 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    6
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    6
    0
    25
    Ive installed zedge and google earth three times each. Thought i was loosing it when i went looking for them and they weren't there. I think it might be related to moving the apps to media area like others have said. Bad sd card perhaps? Love this phone otherwise... really fast.
     
  5. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    You have 8 GB of storage space. Why would you move an app to the Media area?
     
  6. kento812

    kento812 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    25
    Posts:
    6
    Joined:
    Jun 15, 2010

    Jun 15, 2010
    6
    0
    25
    Coming from a og droid, i guess its force of habit. Thanks for your helpful comment. Have a blessed day.
     
  7. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    That I can understand. I too came from an OG Droid. But I saw the space available and left everything installed - indeed, with the phone comes a game weighing in at 143 MB alone- Let's Golf 2, I think it's called...
     
  8. knitpurlgurl

    knitpurlgurl Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    277
    Joined:
    Jan 21, 2010

    Does anyone have a list if stock apps?
     
  9. goldz28

    goldz28 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    319
    Joined:
    Jun 21, 2010

    I just uninstalled Lets Golf 2 without root.
     
  10. xraydr1

    xraydr1 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    18
    Joined:
    Jun 25, 2010

    Jun 25, 2010
    18
    0
    15
    I thought moving apps to the SD card was supposed to be a good thing--hence the app "APP2SD". I did it with my Incredible all the time with no problem. If I can't put apps there (ones that I have put there have mysteriously gotten lost as well), then what is the use of such a large SD card??
     
  11. hansangb

    hansangb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    289
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    289
    32
    53

    Because I should be able to move it wherever I want. If Motorola doesn't want me to move it, it shouldn't have the option to move it. It's a bug, they need to fix it.
     
  12. jetguat

    jetguat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    287
    Joined:
    Sep 18, 2011

    Sep 18, 2011
    287
    14
    38
    Male
    Telecommunication Infrastructure
    Midwest
    Some of my apps are showing up in the media area, but I cannot honestly recall moving them their. Is there some setting in which once installed they go to the media area automatically?
     
  13. hansangb

    hansangb Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    289
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    289
    32
    53
    Do you have an app that moves things automatically for you?
     
  14. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    It's not that Motorola wants you to or does not want you to. I agree it is a bug, but...

    If the app does not support it then you cannot move it either. So, you gonna call the app buggy because it does not support moving it?

    Seriously, though, Motorola does need to figure out why this is happening - I think it might simply be their own Moto BLAH UI that is causing the issue, b/c it is hard coded to only look in certain places for apps....
     
  15. odock

    odock Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    127
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    127
    7
    36
    It is not puting them on the sd card... The 2 bionics ive had so far both do it and it is random everytime for me... Update will probably fix it.
     
  16. richott

    richott Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 28, 2010

    Dec 28, 2010
    1
    0
    5
    retired CPA
    Ashton, Illinois
    Talked to Motorola support level 2 on this problem. They told me to get a new phone. New phone does the same thing. Not sure if they are aware we have a problem.
     
  17. almahix

    almahix Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    280
    Joined:
    Dec 12, 2009

    Dec 12, 2009
    280
    37
    43
    Retired software whore
    Southern CA
    I have seen the same problem with 2 particular apps. I didn't move them, nor do I have apps2sd installed on this phone. And it isn't blur either because I use launcher Pro Plus. The situation seems to have settled itself as those 2 app shortcuts are still on my "home" page.
     
  18. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian
    Rank:
    None
    Points:
    453
    Posts:
    9,453
    Joined:
    Oct 28, 2009

    Oct 28, 2009
    9,453
    1,957
    453
    Male
    Graduate Research Assitant | That part time IT guy
    3rd Rock
    it's still UI related as well, though.

    I made a post earlier about how I haven't moved a thing, and yet two apps appeared in the Media Area - and as soon as they do they drop off my phone as if uninstalled - even TiBu doesn't recognize them being installed.

    It's much like the transition to C:\Program Files (X86) for 64-bit OS users like me - a lot of apps at first had issue with the enforced path change....

    I think it's the similar ere.
     

Share This Page

Loading...