1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root {DISCONTINUED}MegaTron 6.2.5 (Updated 7/13/13)

Discussion in 'Android Devices' started by chevanlol360, Jan 29, 2012.

  1. xaelith

    xaelith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    569
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    569
    265
    113
    Male
    Electronics assembly
    Utah
    Ahh, yep...just downloaded it and read the instructions, my bad. If someone wants to get a hold of the ff27 baseband for me, I can make a CWM flashable and post it (with mav's and/or chev's permission, of course).
     

    Advertisement

  2. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    Thats because your baseband was already on FF27 before you flashed Megatron

    No CWM does NOT change baseband at all. the only way to do so is push with adb / treminal emulator or Using Odin
     
  3. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
    Lol, why would you need permission, they didn't create the baseband, did they??
     
  4. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    I still wouldnt care even if i did lol
     
  5. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
    nvm i was wrong lol
     
    mavrikmeercat likes this.
  6. xaelith

    xaelith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    569
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    569
    265
    113
    Male
    Electronics assembly
    Utah
    Their thread, their baby, therefore their rules. ;)

    So mav, the command below in an updater_script wouldn't work?

    Code (Text):
    1.  
    2. package_extract_file("basebandff27.img", "/dev/block/mmcblk0p6");
    3.  
     
  7. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
    Here's the FF27 Baseband bro: https://dl.dropbox.com/u/95904711/basebandFF27.zip

    Thx for your help in creating the flashable zip!! :D

    EDIT: Here's PH8AL's instructions on how to use Terminal Emulator to update the baseband:

    http://androidforums.com/transform-...print-baseband-manual-update.html#post4796198
     
    xaelith likes this.
  8. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    Maaan I forgot all about that... I've been working on cm7 so long that i forgot about system updates and I'm so freaking computer fried from all the work the past two days... THANK YOU PK LOL
     
  9. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
    i was wrong it didnt fix i thought it did lol
     
  10. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    Baseband is on /dev/block/mmcblk0p6 yes

    it might.. try it
     
  11. xaelith

    xaelith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    569
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    569
    265
    113
    Male
    Electronics assembly
    Utah
    Alright, here we are. Quick and dirty instructions:

    1. Download the zip to the root of the SD card.
    2. Reboot into recovery mode, and go to "install flash from zip > choose zip > basebandFF27.zip > Yes - Install basebandFF27.zip".
    3. Reboot phone, and check baseband version (Settings > About phone).

    Lemme know if it works or not. :)
     
    Tattooedgod likes this.
  12. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
  13. fleapower

    fleapower Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Jun 8, 2012

    Jun 8, 2012
    68
    7
    16
    OK...just tried a terminal emulator. Got this error:

    /dev/block/mmcblk0p4: write error: No space left on device

    ??????
     
  14. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
  15. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    its not 0p4 its 0p6

    SHit i MADE THE READ ME WRONG!!!

    DO NOT REBOOT YOUR PHONE!!!!!!!!!
     
  16. xaelith

    xaelith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    569
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    569
    265
    113
    Male
    Electronics assembly
    Utah
    Please let me know if the zip works. If it does, feel free to use it, mav. :)
     
  17. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
    DONT WORK !!!!! :thinking::thinking::thinking::thinking: it says aborted
    finding update package...
    opening update package...
    installing update...
    installation aborted.

     
  18. xaelith

    xaelith Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    113
    Posts:
    569
    Joined:
    May 19, 2012

    May 19, 2012
    569
    265
    113
    Male
    Electronics assembly
    Utah
    Hmm, ok...that means it's not detecting your Ultra as an Ultra and is aborting the install procedure.

    Just a minute, and i'll comment out the device check line.

    EDIT: Ok, here we go, new file.

    Revised quick and dirty instructions:
    1. Download the file to the SD card.
    2. From the main menu, go to "install zip from SD card > choose zip from SD card > basebandFF27v2.zip > Yes - Install basebandFF27.zip".
     
  19. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
    Lemme have a stab at it...
     
  20. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
    im boost btw if that makes a difference?
     
  21. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    Can someone do me a favor and run this command in terminal emulator please i need to save fleapowder's phone!!!

    dd if=/devblock/mmablk0p4 of=/sdcard/mmcblk0p4

    get it off your sdcard, zip it, and send it to me?
     
  22. fleapower

    fleapower Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    68
    Joined:
    Jun 8, 2012

    Jun 8, 2012
    68
    7
    16
    I wish I had seen this 30 seconds ago...

    I think my phone is now bricked...

    Not good...
     
  23. mavrikmeercat

    mavrikmeercat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    734
    Joined:
    Aug 21, 2011

    Aug 21, 2011
    734
    640
    163
    Male
    Electrican, Network Tech, Home Theater Tech, Video
    N.O. LA.
    can you get to download mode?
     
  24. powerkane

    powerkane Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    284
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    284
    70
    53
    To try and be as much help as possible
    MI
    hold on hold on i got the baseband to update!!! :d:d:d:d:d:d
     
  25. Slayer72

    Slayer72 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    2,672
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    2,672
    955
    323
    Male
    Troy NY
    This zip does in fact work flashing it with CWM, I just did it on my Boost TU, went through without a hitch... :D
     

Share This Page

Loading...