1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Do we have a magnet

Discussion in 'Android Devices' started by Jermflux, Aug 6, 2010.

  1. Jermflux

    Jermflux Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    40
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    40
    5
    36
    I apologize ahead of time if this has been covered. I did a search and did not find much.
    I was really looking forward to a nice desktop cradle for work and the bed stand. One reason I
     

    Advertisement

  2. yojoe600

    yojoe600 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,188
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    2,188
    207
    143
    College Student
    NC
    no we do not
     
  3. Jermflux

    Jermflux Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    40
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    40
    5
    36
    See that just confuses me more, lol. How are we able to have a compass? I installed a compass app and then compared it to the compass that came in my FJ Cruiser and it's dead on. Also, if I put a magnet up to it while the compass app is on, I can manipulate the compass needle any way I want. What is being used to be able to do this?
     
  4. sabrewings

    sabrewings Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    895
    Joined:
    May 26, 2010

    May 26, 2010
    895
    104
    93
    Avionics
    We do have a magnetometer (detects magnetic fields). It is how the built in compass works.

    You were told incorrectly on why the docks were canceled. The Incredible runs HTC's UI known as Sense. HTC Sense does not run in landscape mode, so landscape docks would not have worked with it. Now, there are third party apps that work around this and people make their own docks, so you can still have what you want.
     
  5. yojoe600

    yojoe600 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,188
    Joined:
    Apr 14, 2010

    Apr 14, 2010
    2,188
    207
    143
    College Student
    NC
    and those apps work bc it messes with the magnetmeter but no there is no magnet
     
  6. Jermflux

    Jermflux Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    40
    Joined:
    May 6, 2010

    May 6, 2010
    40
    5
    36
    Ok, so we have a magnometer, why do things like car panel not take advantage of it? There is an option for automatic this and that in "car kit mode" in the car panel settings yet it can't be activated. Is this also a sence thing? Does root get rid of HTC sence? If so, does "car kit mode" activate when in the car dock once rooted? Will Froyo solve these problems? Will man walk on Mars in my lifetime?!?!
     

Share This Page

Loading...