1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Do you have a tip/trick for ICS? Post it here.

Discussion in 'Android Devices' started by VeryEvilAsh, Dec 16, 2011.

  1. wtherrell

    wtherrell Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    371
    Joined:
    Aug 1, 2010

    Aug 1, 2010
    371
    34
    43
    North Carolina
    Thanks for the tip. Mine doesn't work that way. I am using Swype, Swiftkey, and Android keyboards. When I need to change input methods I have to pull down the status bar and tap input method from there. I find the text prediction in SwiftKey phenomenal but I like the cursor controls available in Swype. Now if I could only get a version of Swype that works in landscape mode........
     

    Advertisement

  2. pmmajor

    pmmajor Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Nov 13, 2009

    Nov 13, 2009
    8
    0
    5
    What is this, where do I find it: - d/l My Profiles and change the notification sounds to what I want for each profile
     
  3. Helicrewchief

    Helicrewchief Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    191
    31
    43
    Blackhawk Crewchief
    North Carolina
    You can also go to vibrate by clicking the volume rocker once then click on the phone symbol. Click it again and it is on the previous volume level.
     
  4. CrazyGio

    CrazyGio Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    14
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    14
    7
    16
    That is kind of cool. Did not know that one. I'm sure it's not even in the User Guide. These tips are like tech geek easter eggs.
     
    generic username likes this.
  5. ttaylor0024

    ttaylor0024 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    659
    Joined:
    Jan 2, 2010

    Jan 2, 2010
    659
    188
    93
    Kansas, United States
    Quick tip to save a little battery life for all of you. You can set it to turn off wifi when phone is asleep. Go to settings- wifi- menu- advanced- Keep WiFi on during sleep- change as you wish.
     
  6. Reborn58

    Reborn58 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    447
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    447
    449
    88
    Illinois
    Download AIRDroid. By far one of the most useful apps for the GNex. Makes loading / unloading stuff way easy.
     
  7. sperho

    sperho Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    270
    Joined:
    Dec 2, 2011

    Dec 2, 2011
    270
    126
    68
    Eastern TN
    It was a nice feature in Froyo and Gingerbread, too... :) It's good that people are sharing these things, though, especially if some users are coming from an iPhone or WinMo phone...
     
  8. civicsisedan

    civicsisedan Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    840
    Joined:
    Apr 26, 2010

    Apr 26, 2010
    840
    178
    93
    Army
    Maryland
    PROTIP:

    Less Questions/Less Talking.... More TIPS.....

    Ask your questions somewhere else..
     
  9. nunyabizness

    nunyabizness Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    264
    Joined:
    Mar 24, 2010

    Mar 24, 2010
    264
    103
    68
    Female
    O-H...I-O
    I have to confess that I've not read 5 full pages of tips & tricks so I don't know if anyone's posted this, but you can close out of any running apps by swiping them off the screen from the stack of thumbnails. Feel free to virtually stone me if this is common knowledge. :D
     
  10. novemberwhiskey

    novemberwhiskey Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    491
    Joined:
    Jun 23, 2010

    Jun 23, 2010
    491
    43
    43
    all you need to do to save battery is to turn WIFI ON whenever you have a good connection.

    WIFI saves 4G from killing the battery.
     
    erik and MoPhoMan like this.
  11. CaptainRon

    CaptainRon Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    333
    Posts:
    1,257
    Joined:
    Nov 4, 2009

    Nov 4, 2009
    1,257
    1,237
    333
    Pilot
    Moab, Utah
    Never mind
     
    marefin likes this.
  12. iDon't

    iDon't Member
    Rank:
    None
    Points:
    33
    Posts:
    68
    Joined:
    Feb 26, 2010

    Feb 26, 2010
    68
    76
    33
    This is a seemingly common misconception. Swiping them off the list does just that, removes them from the list. It does not close the app. See the following more helpful post from OTD from earlier in this thread:

     
    nunyabizness likes this.
  13. johnnybirdman

    johnnybirdman Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    342
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    342
    188
    88
    Law
    Erie, PA
    Posted this over at G+ and some found it helpful so I'll post it here. On the stock keyboard if you long press the predicted work in the middle you get a pop-up list. Screenshot attached.

    [​IMG]
     
  14. elogical

    elogical Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    23
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    23
    0
    15
    Thanks for this tip and mentioning that you can replace it at the icon too. I've been doing this for years and hoped that it was still gonna be possible.

    I prefer password to open the phone, then Vmail and email, etc open already once I'm in.... makes it too cumbersome otherwise
     
  15. MoPhoMan

    MoPhoMan Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    646
    Joined:
    Mar 28, 2010

    Mar 28, 2010
    646
    623
    163
    Male
    Saving Babies
    Orlando
    I was trying to scroll right and left assuming that there had to be more options than 3 words
     
  16. Mr. Orange 645

    Mr. Orange 645 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    298
    Joined:
    Oct 6, 2010

    Oct 6, 2010
    298
    120
    68
    SW Missouri
    Where have I read that before?:rolleyes:

    Just kidding! :p Good idea to post this as a separate thread. More people will see it that way. I actually meant to do that myself and got too busy with life outside of my phone.

    One other tip: You don't have to reboot. Plug your phone in, push the power button once, then wait aboug 5 to 10 seconds and the screen will come on. My theory is that additional LED may be the AMOLED screen itself and the app is trying to control the whole screen like a notification LED.
     
  17. johnnybirdman

    johnnybirdman Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    342
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    342
    188
    88
    Law
    Erie, PA
    Ya. By habit I do the same thing.
     
    MoPhoMan likes this.
  18. Brooks777

    Brooks777 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    35
    20
    18
    Hold the volume down button until the Vibration icon appears. It should show a status icon in the top right while it's active.
     
  19. Namrak

    Namrak Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    872
    Joined:
    Oct 5, 2011

    Oct 5, 2011
    872
    523
    163
    student
    Is there a way to get the led to flash even when the screen is turned on when using light flow?

    TIA
     
  20. Brooks777

    Brooks777 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 20, 2010

    Jul 20, 2010
    35
    20
    18
    It absolutely DOES close the app.. but only if it doesn't currently have an active Service running (For example, Google Music playing in the background).

    Try this example - Open Pandora and let it start playing a song, hit the Home button, open the Browser, now press the button to switch apps and swipe Pandora off the screen. The music will continue to play and the app will remain loaded as if it had no effect (which it doesn't).

    Go back to the Home screen


    Now try opening Pandora and hit the pause button (which will stop the Service), now hit the Home button, open the Browser, then press the button to switch apps and swipe Pandora off the screen, now go and reopen Pandora and it will completely reload and begin playing a different song (which only happens if Pandora is officially closed).

    I've tested this in a few different ways and it seems to always rely on whether an app is currently using a Service or not.
     
    acer1, jasoraso, Protonus and 5 others like this.
  21. kl68

    kl68 Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    73
    Joined:
    May 14, 2011

    May 14, 2011
    73
    23
    18
    How do you increase the time the lock screen stays on? Right now the screen shuts off after about 8 seconds of inactivity.
     
  22. jimmypop13

    jimmypop13 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    187
    48
    43
    Spring, TX
    Remove keyboard lag and keep autocorrect

    Saw this in another thread. If you turn off autocorrect on the main language and input page but leave it on in the android keyboard settings page, keyboard lag vanishes and you still have the autocorrect. EDIT: you still have autocorrect in some places. I noticed its gone in the browser just now

     
  23. jimmypop13

    jimmypop13 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    187
    Joined:
    Oct 18, 2011

    Oct 18, 2011
    187
    48
    43
    Spring, TX
    And after you get to vibrate, push down one more time to enter silent mode. I love this feature.
     
  24. bobwiley

    bobwiley Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    12
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    12
    9
    16
    When you say auto correct on the main page you're referring to spelling correction at the top of thus screen right?
     
  25. mistermojorizi

    mistermojorizi Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    497
    Joined:
    Oct 26, 2011

    Oct 26, 2011
    497
    176
    93
    is this actually better for battery life? because it'll use 4g for syncing and stuff instead of wifi while asleep, and also, every time you turn the phone back on, it will have to search for and reconnect with the wifi. my phone turns off after 30 secs, i'm assuming that is sleep, and then i turn it on again a bunch of times.
     
Tags:

Share This Page

Loading...