1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Tips Do you have a tip/trick for ICS? Post it here.

Discussion in 'Android Devices' started by VeryEvilAsh, Dec 16, 2011.

  1. Helicrewchief

    Helicrewchief Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    191
    Joined:
    Jun 30, 2010

    Jun 30, 2010
    191
    31
    43
    Blackhawk Crewchief
    North Carolina
    Along with this if you place an app in there by accident. No need to delete the entire folder. You can open the folder and drag that app out.
     

    Advertisement

    xGalaxyNexusx likes this.
  2. eyc

    eyc Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    53
    Posts:
    177
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    177
    97
    53
    Chicago, IL
    After you've set up your face unlock, you can go back into "Security" and click on "Improve face matching." There, you can set additional "faces" (e.g., with glasses, hats, different angles, different lighting, etc.) I've found that after adding several faces, the face unlocking is even more accurate.
     
    Itzxdjx, zury1001, brhermon and 12 others like this.
  3. gripweed

    gripweed Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    252
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    252
    9
    36
    Yea that's what I was using on my X. I was using the ICS theme as well, so I was hoping multiple lock screen stuff would be included in ICS for customizing like that. I like when it's built into the OS instead of adding another app.
     
  4. uhyeah

    uhyeah Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    4
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    4
    2
    6
    I don't use face unlocking but this is a good tip and an amazing feature.
     
  5. JustBiteMe2k

    JustBiteMe2k Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    38
    Joined:
    Apr 4, 2010

    Apr 4, 2010
    38
    12
    38
    UK
    i use face unlock but i don't see the improve options either :(
    can you please check the steps or take some screenshots?
     
  6. soy.lor.n

    soy.lor.n Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    225
    Joined:
    Nov 10, 2010

    Nov 10, 2010
    225
    157
    68
    atl
    From homescreen:

    app drawer -> settings -> security -> improve face matching

    if you use face unlock, the "screen lock" setting should be set to "face unlock" and "improve face matching" is the next thing right below that.

    ETA: Doing this definitely seems to speed up the face recognition quite a bit. So especially if you're using face unlock largely to have it unlock super fast, you should take the time to do this a few times.
     
    Mr. Link likes this.
  7. xGalaxyNexusx

    xGalaxyNexusx Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    331
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    331
    215
    68
    Pittsburgh, PA
    I do have the paid version, for $1.99 why not? Here is what it looks like on mine:

    LightFlow.jpg
     
  8. xGalaxyNexusx

    xGalaxyNexusx Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    331
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    331
    215
    68
    Pittsburgh, PA
    Agreed. I took one of me in a hat, without a hat, in my hoody (hood up), and all kinds of different normal attire.... now it actually surprises me how well it works!
     
  9. JustBiteMe2k

    JustBiteMe2k Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    38
    Joined:
    Apr 4, 2010

    Apr 4, 2010
    38
    12
    38
    UK
    i do not have that setting :(
    under screen lock (which is set to face unlock) is make pattern visible.
    this is on a unlocked UK Vodafone galaxy nexus.
     
  10. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    Can we go forward a page with the stock browser?
     
  11. Dubbin1

    Dubbin1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,525
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    1,525
    969
    233
    N/W Ohio
    Yes
     
  12. xGalaxyNexusx

    xGalaxyNexusx Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    331
    Joined:
    Dec 10, 2011

    Dec 10, 2011
    331
    215
    68
    Pittsburgh, PA
    I think you are in too many pages...

    It's just Settings > Security

    then it should look like this:

    ImproveFM.jpg

    You can go in there as many times as you want to get a better match. Hope this helps.

    ***EDIT - Just saw that you said it was a UK version. Guess that's the reason. Sorry, didn't see that before I posted.
     
    JustBiteMe2k likes this.
  13. JustBiteMe2k

    JustBiteMe2k Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    38
    Joined:
    Apr 4, 2010

    Apr 4, 2010
    38
    12
    38
    UK
    Thank you for the Screenshot, I sure don't have that option.
    I'm on Android 4.0.1.
     
  14. snacking

    snacking Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 18, 2011

    Dec 18, 2011
    1
    0
    5
    I'm also on 4.0.1 and I don't have that option either.
     
  15. Reborn58

    Reborn58 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    447
    Joined:
    Oct 28, 2011

    Oct 28, 2011
    447
    449
    88
    Illinois
    Anyone on 4.0.1 should probably check for updates manually. I thought the GNex was supposed to be on 4.0.2 right now. Mine is...
     
    Mr. Link likes this.
  16. metlcat

    metlcat Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    546
    Joined:
    Oct 24, 2010

    Oct 24, 2010
    546
    221
    93
    Law School Student
    I hope this hasn't been posted yet.

    If you use face unlock and the lighting is low or it's dark out, you can get to your PIN screen more quickly by touching the small lock on your screen.
     
    Itzxdjx, zury1001, acer1 and 6 others like this.
  17. DucatiDude

    DucatiDude Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    215
    Joined:
    May 30, 2010

    May 30, 2010
    215
    44
    43
    I think this is 4.0.2 specific.
     
  18. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #
    Rank:
    None
    Points:
    1,493
    Posts:
    12,182
    Joined:
    May 2, 2010

    May 2, 2010
    12,182
    8,680
    1,493
    Making the Establishment nervous
    Iowa|USA
    How?
     
  19. Dubbin1

    Dubbin1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    233
    Posts:
    1,525
    Joined:
    Aug 5, 2010

    Aug 5, 2010
    1,525
    969
    233
    N/W Ohio
    Menu (3 dots at the top right)
    Forward
     
    iowabowtech likes this.
  20. sox08

    sox08 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    256
    Joined:
    Mar 11, 2010

    Mar 11, 2010
    256
    131
    68
    for details see biography.
    eventually waking up in Bora Bora and never coming
    this phone has a barometer rite?? where is it or do i have to download an app? was hoping to use it as a live wallpaper, being a weather nerd and all.
     
  21. atrain311

    atrain311 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,421
    Joined:
    Jul 1, 2010

    Jul 1, 2010
    1,421
    435
    163
    Male
    1st-grade Teacher & Adjunct Professor
    Queensbury, NY

    Same here. And 4.03 is supposed to be around the corner.
     
  22. rivera02

    rivera02 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    93
    Posts:
    588
    Joined:
    May 4, 2010

    May 4, 2010
    588
    164
    93
    Male
    Has anyone found any emulators that work with ics? I was going to download the tiger emulators from the developers website but they say compatible with 2.3
     
  23. photogman

    photogman Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    31
    Joined:
    Dec 15, 2011

    Dec 15, 2011
    31
    14
    18
    No, I don't have those boxes. However, I remember having them a couple of days ago, but now none of my email messages contain those boxes. I wonder what is going on here???
     
  24. jr0065

    jr0065 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    154
    Joined:
    Jul 2, 2010

    You can choose whether to show the check boxes or not in the GMail settings. If you don't show the check boxes then you select multiple emails by long pressing on one, then pressing on the others.
     
  25. mrpaulc

    mrpaulc Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    3
    Joined:
    Apr 30, 2010

    Apr 30, 2010
    3
    0
    5
    I use Exchange and it works flawlessly for email, contacts and calendar. Ask your IT department. They may need to give you access for it to work. Mine did.
     
Tags:

Share This Page

Loading...