1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Do you have to have a verizon account?

Discussion in 'Android Devices' started by fizgig, Oct 4, 2010.

  1. fizgig

    fizgig Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    27
    Joined:
    Dec 12, 2009

    Dec 12, 2009
    27
    5
    16
    I'm thinking of fixing my motorolla droid so I can give it to my dad so he can use it's wifi ability to do some stuff. He wouldn't be signing up with Verizon. Is it possible to use the phone without a Verizon account (no calling obviously but everything else)?
     

    Advertisement

  2. GideonX

    GideonX Guest
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    Yes, but he'll need to find a wifi hotspot everywhere he goes to do any kind of data work. Annoying, but it can be done.
     
  3. kratos

    kratos Back on my throne!!!
    VIP Member
    Rank:
     #134
    Points:
    193
    Posts:
    1,687
    Joined:
    Mar 2, 2010

    Mar 2, 2010
    1,687
    433
    193
    Worldwide Logistics by day,Website design by night
    Olympus, Back on the throne!!!
    When you first turn on the phone after restoring to factory settings, touch the screen in a clockwise motion in each of the four corners starting from the top left when holding the phone in the portrait position. This is to be done on the screen that appears with the android figure that says touch to activate. That will allow you to bypass the Verizon and Google activation sequence. You can add your Google credentials later by going to settings>accounts and sync.

    Kratos
     
    JonnyK429 likes this.
  4. TheBeachBoy

    TheBeachBoy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    81
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    81
    3
    36
    Musician
    Phoenix
    It would basically be an iDroid Touch...sorry, couldn't help myself. :) But yeah, it will work as long as there's wifi.
     
  5. Soybomb

    Soybomb Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Aug 28, 2010

    Aug 28, 2010
    13
    1
    16
    Just a thought but I use mine with pageplus cellular since I don't use that much cell service a month. If he would like to use what is roughly verizon like coverage he could activate it with them and just turn off cellular data and at least still be able to use it to receive calls. I think I spend something like $10 a month for my useage.
     

Share This Page

Loading...