1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Do you think that this will work on AT&T?

Discussion in 'Android Devices' started by Sgroh87, Oct 6, 2010.

  1. Sgroh87

    Sgroh87 Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    35
    Joined:
    Jul 12, 2010

    Jul 12, 2010
    35
    4
    16
    I'm stuck on AT&T for the next two years (stupid contracts), and right now I'm using an N1 (which I'm really happy with). I had an iPhone for two years before that, and now I find myself wanting to try out a phone with a physical keyboard. I'm looking at maybe selling the N1 and using the cash to pick up one of these off-contract. The question is: how exactly does one go about getting a phone carrier unlocked? Can I just root it and flash a new ROM, or is the carrier lock deeper in the device? And is it compatible with AT&T's 3G bands?
     

    Advertisement

  2. ckochinsky125

    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,986
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    1,986
    53
    128
    you would have to get it unlocked through verizon which usually charges for that not exactly sure how much
     
  3. egut125

    egut125 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    90
    Joined:
    Mar 4, 2010

    Mar 4, 2010
    90
    8
    16
    Pretty sure it doens't have the US gsm bands for 3g though, so I believe you would only be able to use edge in the US but I'm not sure
     
    ckochinsky125 likes this.
  4. yhbae

    yhbae Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    42
    Joined:
    Jan 27, 2010

    Jan 27, 2010
    42
    1
    16
    IT
    Toronto, Canada
    I think you are right. This site also says you can only use 2G on AT&T:

    Is your phone compatible with other carriers/operators?
     
  5. dsjr2006

    dsjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    378
    Joined:
    Mar 25, 2009

    Mar 25, 2009
    378
    14
    38
    Michigan
    I personally wouldn't believe some bogus site, but we won't know for sure until it's known what GSM and WCDMA bands are supported. If it's like the BB Storms then it could be unlocked and used with AT&T instead of the Vodafone SIM Verizon includes in its World roaming capable phones.
     
  6. LCW

    LCW Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    Aug 6, 2010

    Aug 6, 2010
    101
    7
    36
    Highly doubtful it would support US 3G bands, and there's talk that AT&T is blocking VZW world phones from their network... so possibly not even GSM EDGE bands would work if that turns out to be true...
     
    ckochinsky125 likes this.
  7. dsjr2006

    dsjr2006 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    378
    Joined:
    Mar 25, 2009

    Mar 25, 2009
    378
    14
    38
    Michigan
    While it is possible it will not have US 3G bands, it is highly unlikely that AT&T would block it from their network since they have a long standing policy of allowing you to use whatever device you want provided you have the proper plan
     
  8. ckochinsky125

    Rank:
    None
    Points:
    128
    Posts:
    1,986
    Joined:
    Dec 5, 2009

    Dec 5, 2009
    1,986
    53
    128
    They are doing that with the droid pro not allowing it to be used on at&t
     
Tags:

Share This Page

Loading...