1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Does revolutionary work with the new update installed?

Discussion in 'Android Devices' started by matt0715, Dec 17, 2011.

  1. matt0715

    matt0715 Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:

    I'm finally looking to root but applied the latest update, does it work with revolutionary?
     

    Advertisement

  2. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    that is an excellent question. there is some concern that the update will patch the exploit being used by zergRush,so its possible revoltionary may not work. :eek:

    i can apply the update and try it,but the results may not have much merrit,since i am radio s-offed.

    if you know of anyone who has taken the update unrooted and then used revolutionary,please come back and let us know! :cool:
     
  3. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    and the answer looks to be:

    NO! revolutionary no longer works. i put my phone back to stock,forced the 2.11.605.9 update,and ran revolutionary,and it failed.

    Code (Text):
    1.  =============================================
    2. | Revolutionary S-OFF & Recovery Tool 0.4pre4 |
    3.  =============================================
    4.     Brought to you by AlphaRev & unrEVOked.
    5.  
    6. Waiting for device...
    7. Found your device: ADR6400L (mecha-1.05.0000, Android: 2.3.4, ROM version: 2.11.
    8. 605.9)
    9.  
    10. This is a beta release and requires a beta release key.
    11. Please visit: http://revolutionary.io for more information.
    12.  
    13. Enter beta key [ serial: HT12CS012936 ]: DW5t1qMsVk8GiPEu
    14. Beta key accepted - thank you for participating!
    15.  
    16. Zerging Root... this might take a minute or so.. Failed to get Root! :(
    17. Press (almost) any key to exit.
     
  4. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163

    I read others that accepted the ota are flashing the .5 ruu then using revolutionary successfully.
     
  5. matt0715

    matt0715 Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    How do you flash that ruu?
     
  6. DVDA007

    DVDA007 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Oct 6, 2011

    Oct 6, 2011
    6
    0
    5
    yeah any help w/ this would be great. I can confirm revolutionary is not working after the latest update
     
  7. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413

    Yeah,I've read that too. Also there will be a new univeral root that will allow a downgrade,so if the .5 ruu doesn't work,all is not lost :).
     
    StateYourJames likes this.
  8. matt0715

    matt0715 Guest
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Posts:
    0
    Joined:


    When will it be available?
     
  9. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    PG05IMG and .exe files are found here: http://androidforums.com/thunderbol...underbolt-root-unroot-thread.html#post3272390

    the .exe file,you simply download and run(right click,run as administrator if possible). follow the onscreen directions and the utility will update(downgrade,rather).

    PG05IMG files are flashed in hboot,like radios-download,then rename PG05IMG,and place on the root of your sd card. boot to hboot and let it flash.

    im not sure. jcase is working on it,and has mentioned it on twitter. i would try downgradeing to 2.11.605.5 and see if that works for you. like dig said,ive seen a couple reports of it working.
     
    StateYourJames and matt0715 like this.
  10. Taihlo

    Taihlo Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    8
    Joined:
    Dec 22, 2011

    Dec 22, 2011
    8
    0
    5
    I never got notified of the OTA update and it took me a while to get it to recover. I am just worried that if I let the OTA update go in, that it will kill the S-off root from revolutionary. Is there a way to prevent that update from running automatically?
     
  11. StateYourJames

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    34
    4
    36
    Lead Vocalist for rock act State Your Cause/Digita
    Hillsboro, OH
  12. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163
    StateYourJames and scotty85 like this.
  13. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163

    Follow scotties directions.
     
    StateYourJames and scotty85 like this.
  14. StateYourJames

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    34
    4
    36
    Lead Vocalist for rock act State Your Cause/Digita
    Hillsboro, OH
    Hate to show my noobness - but I've seen talk of a radio upgrade that was part of the OTA that locked up the bootloader (which is what I am understanding is the problem) - I guess my concern is, what am I losing by performing the downgrade - I am just going to put CM7 on the device anyways - does this kill any radio upgrade anyways?
     
  15. StateYourJames

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    34
    4
    36
    Lead Vocalist for rock act State Your Cause/Digita
    Hillsboro, OH
    Also - the .exe file for the 605.5 is no longer available.
     
  16. digdug1

    digdug1 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,965
    Joined:
    Apr 27, 2010

    Apr 27, 2010
    1,965
    309
    163

    You don't have to use the exe. Download the .zip file. but only if you took the upgrade to the .9 software. If you never updated, just go straight to the revolutionary step.
     
    StateYourJames likes this.
  17. StateYourJames

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    34
    4
    36
    Lead Vocalist for rock act State Your Cause/Digita
    Hillsboro, OH
    Dude, feeling VERY nooby after that one. Now to figure out how to get to hboot - Y'all will be very tired of me, super quick. I PROMISE to be a good resource sometime within the next 5 years. By then, I will be able to tell you how a common calculater works. Thanks for taking the time.
     
  18. Jrocker23

    Jrocker23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    360
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    360
    102
    68
    Male
    Law Enforcement
    Staten Island, NY
    James, hope this helps--

    The radios do not lock the bootloader. The original update file just patches the original exploits we found to do root.

    downgrading to the .5 version is needed to reroot the phone then you flash one of the rooted .9 files to get you up to date with latest fixes & such

    To get to Hboot

    1) Put the renamed radio file on the memory card NOT in any fiolders
    2) Power off Phone
    3) hold power button & volume down buttons together at the same time until phone vibrates or boots up to a white screen phone info
    4) Phone will automatically search for zip file & install radios, wait till its done installing & the phone will ask if you want to reboot.

    Once you are re-rooted, you can get an app called quickboot from the market that will get you to all the places needed for flashing by just choosing what you want. , such as the Hboot area
     
    StateYourJames likes this.
  19. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    not sure what happened there. i know youre allready past needing this,but for others that may see this thread the link should be fixed now.

    also,all RUU .exe files for mecha can be found here: FileFactory Folder view - Mecha if links break again :eek:;)
     
    StateYourJames likes this.
  20. StateYourJames

    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    34
    Joined:
    Dec 26, 2011

    Dec 26, 2011
    34
    4
    36
    Lead Vocalist for rock act State Your Cause/Digita
    Hillsboro, OH
    A quick question - Once I did the CM7 flash - got the whole damn thing set up - realized my GPS didn't work - I saw that someone flashed BAMF Forever and it corrected the issue, so I did this - it worked - GPS now works properly after obtaining lock with the BAMF rom and then restoring CM7 - Why is this? I didn't edit the gps.conf file - Just wondering why this worked.

    ALSO - even though CM7 for Tbolt states it is for MR2 or 2.5 radios, is it okay to flash the MR4 that was part of the 605.9? Do I have to change anything about my setup to flash the radio or is it fine to just make it the PG05IMG.zip file, place on SD root and proceed to hboot...
     
  21. Jrocker23

    Jrocker23 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    360
    Joined:
    Dec 24, 2009

    Dec 24, 2009
    360
    102
    68
    Male
    Law Enforcement
    Staten Island, NY
    My best advice James is to ask the developer who made the rom. I dont know what or how he builds them
     
  22. sushigeneral

    sushigeneral Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    May 28, 2012

    May 28, 2012
    15
    2
    16
    oh my gosh.... i dont know what happened but it took 2 hours for revolutionary to get root. and its still running!!!!!!! can anybody help me?
     
  23. scotty85

    scotty85 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    1,413
    Posts:
    11,139
    Joined:
    Jul 25, 2010

    Jul 25, 2010
    11,139
    7,418
    1,413
    what do you mean its still running? if revolutionary gave you the s-off hboot,thats all you really need. you can unplug it and stop the utility.

    -flash a recovery as a PG05IMG
    -if your phone will boot,you can use recovery to flash superuser root files superuser 3.0.7
    -if your phone will not boot,or you just dont want to run stock,then you can use recovery to flash a rom
     

Share This Page

Loading...