1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Download 3026.prl (Latest) and Update Instructions! (Regularly Updated)

Discussion in 'Android Devices' started by Kaiser17, Sep 26, 2011.

  1. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Downloads: 3026.prl (Latest), 3025.prl, 3024.prl, 3023.prl

    Quick Notice:

    Its seems to be that dialing *228 gets you the latest PRL now, and alot of people have confirmed that the *228 service updated their PRL to 3026. It maybe in certain areas so there might be a possibility that it hasn't updated in your area.

    If anyone is thinking about updating their PRLs, try *228 first just in case to see if it updates you to 3026 so you wont have to use this guide. And if it takes you back to a older PRL you have nothing to loose since you were in the process of changing it manually anyway.

    For steps on updating your PRL, use this guide:

    MSL=SPC to get you SPC use MEID Converter where you need to enter your IMEI/MEID number to convert it and get your MetroPCS SPC.

    Everytime there is a new PRL available, I'll update this thread and keep everything organized so you will have everything you need in one thread :)

    If you guys want a BIG BIG boost in your battery, I suggest you turn off 4G. The only reason the Indulge's battery life is so limited is because of 4G. For more details read a post of mines below:
     

    Advertisement

  2. kewlkid17

    kewlkid17 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    29
    Joined:
    Jun 8, 2011

    Jun 8, 2011
    29
    0
    15
    Thank you for this.

    I'm in Hialeah, Fl and im getting 4G or 3G most of the time. Mostly 4g though :p
     
  3. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    You're welcome :) I have 4g turned off and I just use Wifi at home and when im not home im on 3G/1x

    My battery lasts like 14 hours without 4G.
     
  4. facecook

    facecook Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 27, 2011

    Apr 27, 2011
    13
    1
    16
    thanks, just did it.

    do you get the 3g notification symbol or is it just going to stay on 1x?

    also, did you change anything in the lte mode menu? did you leave it in global or enabled cdma only mode?
     
  5. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Well if you have 3G in your area it will show the 3G symbol, but if you dont have it then it will show 1x (2G)

    In the lte mode I set mines at CDMA Only which turns off 4G.

    If you want 4G turned on set it at Global which is 4G/3G/1x which is the default setting.
     
  6. TattooedDroid

    TattooedDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    319
    45
    43
    GuitarGuru (Go Gibson or go home)
    Jacksonville, FL
    Still no 3g in west palm beach :/
     
  7. facecook

    facecook Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    13
    Joined:
    Apr 27, 2011

    Apr 27, 2011
    13
    1
    16
    ok, then still no 3g in west kendall part of miami,fl
     
  8. pl0323

    pl0323 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    112
    Joined:
    Mar 19, 2011

    Mar 19, 2011
    112
    12
    38
    Texas
    I currently have the 3020 PRL installed, and receive 3G & 4G. What's the difference between 3023 and 3020?

    If I *228, the PRL I receive is 3019. So, basically I would just like to know what do I gain with the 3023 PRL. Thanks....
     
  9. TattooedDroid

    TattooedDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    319
    45
    43
    GuitarGuru (Go Gibson or go home)
    Jacksonville, FL
    There it goes....3g in WPB.... Never thought id see that on metro...
     
  10. ku55bo55

    ku55bo55 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    13
    0
    15
    im in atlanta... you think it will work here?
     
  11. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Depends on which parts. I have 3G in my area, but it goes away at times.
     
  12. ku55bo55

    ku55bo55 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    13
    0
    15
    like in marietta ga?
     
  13. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Not sure.
     
  14. TattooedDroid

    TattooedDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    319
    45
    43
    GuitarGuru (Go Gibson or go home)
    Jacksonville, FL
    Just thought id note...im getting 4/5 mbps on this new prl...
     
  15. ku55bo55

    ku55bo55 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    13
    0
    15
    how to change from 4g to 3g?
     
  16. TattooedDroid

    TattooedDroid Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    319
    Joined:
    Sep 16, 2011

    Sep 16, 2011
    319
    45
    43
    GuitarGuru (Go Gibson or go home)
    Jacksonville, FL
    Search the threads.... no actual toggle yet.
     
  17. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Dial up **583385## and select CDMA Only which will turn of 4G and save you battery and then you will have 3G/1x. To turn it back on, do the same thing and select Global Mode.
    Hes not asking for a toggle, hes asking how to turn off 4G.
     
    ku55bo55 likes this.
  18. ku55bo55

    ku55bo55 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Aug 30, 2011

    Aug 30, 2011
    13
    0
    15
    it works thanks
     
  19. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Yep, 4G is the biggest battery killer. With it turned off I get 12-14 hours as opposed to 4-6 with it turned on.

    And the good thing about turning 4G off is that if you have wifi at home and you turn it on your 3g/1x will turn off and then it will use your wifi for calls/texts which saves even more battery but with 4G, it cant do that and it stays on alongside wifi which kills more battery.

    When im at home I always leave wifi turned on because it uses less power than 3G/1x because it doesn't have to continuously search for towers.

    You might also want to set your wifi sleep policy to off because when your phone is sleeping, wifi turns off and then it goes back to 3G/1x as mentioned 3G/1x uses more power than wifi.

    To turn it off go to Settings -> Wireless Networks -> Wifi settings -> Scroll down to Advanced -> Wifi Sleep policy -> Never
     
    ku55bo55 likes this.
  20. saycbone

    saycbone Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    36
    Joined:
    Dec 25, 2010

    Dec 25, 2010
    36
    12
    18
    Thanks.. this one shows 3G in San Jose!!
     
  21. jsummer

    jsummer Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    88
    Joined:
    Apr 3, 2011

    Apr 3, 2011
    88
    5
    16
    Thnx kaiser17.. finally theres a prl that will allow me to get 3g in tha bay area region all bcuz of you dude... thnx
     
  22. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Welcome, you guys can show your support and click the "thanks" button on the first post is all I ask. If you guys have any questions feel free to ask :)
     
  23. derrabe

    derrabe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    143
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    143
    7
    36
    Unemployeed :(
    South East Michigan
    Anyone tried this in the detroit area yet?
     
  24. Kaiser17

    Kaiser17 Android Enthusiast
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    88
    Posts:
    474
    Joined:
    Sep 14, 2011

    Sep 14, 2011
    474
    162
    88
    Male
    Webmaster/Web Design & Data Entry
    Atlanta, GA
    Well you have nothing to loose, even if you still don't get 3G, you will still have the latest prl which is still better than nothing so I'd upgrade anyway.
     
  25. crowz

    crowz Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    28
    Joined:
    Jun 16, 2011

    Jun 16, 2011
    28
    0
    15
    No 3g in Pompano Beach... :/
     

Share This Page

Loading...