1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Droid 3 stuck at Motorola dualcore screen

Discussion in 'Android Devices' started by weka, Feb 16, 2012.

  1. weka

    weka Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    7
    0
    5
    Last night I completely drained the battery by having a call and never shutting it off. I slept on them. Oops. This morning I woke up to find it completely dead. I hooked it up to a wall outlet, turned it on, and now it won't go past the Motorola dualcore screen. It's stuck Help?

    Oh, also, this phone is NOT rooted. I'v only used this phone for like less than a week.
     

    Advertisement

  2. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    483
    Posts:
    6,693
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,693
    1,926
    483
    What happens if you pull the battery, plug it in, leave it off, and let it charge for an hour or so before you try to power on? Does that work better?

    I believe that the D3 shows a red LED when it charges when the battery level is not enough to run the phone. If you are seeing that red LED while charging, I would wait at least as long as until the LED turns off.
     
    weka likes this.
  3. weka

    weka Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    7
    0
    5
    When I pull the battery, plug it in, and leave it off. I can't. I can't turn it off. The only way to turn it off is to stop plugging it in. When I plug it in, it immediately shows the Motorola screen. Pressing the power button does nothing, it seems. If I press it, during plug in, WITH or WITHOUT battery, the Motorola screen is still there.

    And also, I do not see a red light anyway on the phone when it's plugged in.
     
  4. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    483
    Posts:
    6,693
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,693
    1,926
    483
    Actually, when you plug in when the device is powered on, it always shows the Motorola Dual Core screen for a little while, then it briefly shows the current battery charge level. I've never tried it with the battery drained - it may keep it there until it senses a charge.

    Again, let it sit for at least an hour or so and then see what happens when you try to power on.
     
    weka likes this.
  5. weka

    weka Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    7
    0
    5
    Should I let it sit there with our without the battery? I assume with the battery.
     
  6. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    483
    Posts:
    6,693
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,693
    1,926
    483
    Yes, with the battery.
     
    weka likes this.
  7. weka

    weka Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    7
    Joined:
    Feb 16, 2012

    Feb 16, 2012
    7
    0
    5
    Looks like charging it did the work! I turned it on and all is well! Thanks!
     
  8. doogald

    doogald Android Expert
    Rank:
     #57
    Points:
    483
    Posts:
    6,693
    Joined:
    Jan 7, 2010

    Jan 7, 2010
    6,693
    1,926
    483
    Great! Thanks for letting us know.
     

Share This Page

Loading...