1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root Droid BAD Custom OS

Discussion in 'Android Devices' started by SmokemyPole88, Sep 29, 2010.

  1. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
    Hi I bought a Droid on eBay for $56. But it its running this custom firmware called Succulent Desire v7.0 that doesn't operate correctly.

    Can I delete SD 7.0 and Just be Able to run a stock 2.1 or 2.2 Android on the phone?

    If yes how do I go about doing this?

    I'm new to Android OS.
     

    Advertisement

  2. nightelvesreasy

    nightelvesreasy Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    58
    Posts:
    198
    Joined:
    Oct 24, 2009

    Oct 24, 2009
    198
    19
    58
    Minnesota
  3. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
  4. jdailey1981

    jdailey1981 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    386
    Joined:
    Feb 5, 2010

    I can't wait to get my droid today an root it.
     
  5. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
    If I was to reset the phone or update directly from it would this also get rid of this custom OS?
     
  6. kinfolk248

    kinfolk248 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    522
    Joined:
    Nov 10, 2009

    Nov 10, 2009
    522
    37
    68
    Jackson Mississippi
    if youre talking about doing a factory data reset then no, that will only delete user date such as apps, contacts, texts etc basically...it wont delete sdcard tho. to get rid of that rom youll need to do to the link provided above and flash stock or another rom...

    contacts will sync back to the phone if you have sync on also
     
  7. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
    ok so is the 2.1 sp recovery sbf the stock Android 2.1 or is froyo?
     
  8. Lock-N-Load

    Lock-N-Load Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    2,309
    Joined:
    Feb 8, 2010

    Feb 8, 2010
    2,309
    195
    143
    won the lottery
    WestSiiiide
    by default "froyo" is 2.2
     
  9. shadowdude777

    shadowdude777 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,842
    Joined:
    Nov 8, 2009

    Nov 8, 2009
    1,842
    122
    143
    Queens, New York
    Wow, are there any more of these!? I'd buy a cheap, working Droid with a buggy ROM any day.

    You can also just download ROM Manager through the Market and download stock Eclair or Froyo through there. But if the current ROM doesn't operate as in you can't even get a data connection, then the SBF method is the easiest way to go.
     
  10. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
    Well After Shipping it came out $64. But Still It was Cheap. The Droid works but has that Bad ROM and Bad ESN.

    But I was reading in the forums about RSD Lite. If I use RSD Lite to Install a Stock FROYO will this replace the buggy rom and delete all of data leaving it like a new droid?
     
  11. rdsok

    rdsok Android Enthusiast
    Rank:
     #425
    Points:
    53
    Posts:
    256
    Joined:
    Feb 24, 2010

    Feb 24, 2010
    256
    65
    53
    If you flash a different ROM, froyo or whatever... then it will be a clean/virgin installation of that ROM but that only address's the ROM only.

    The ESN issue, if any, will still exist because if the ESN is blacklisted, then it will still be blacklisted. I know of two reasons that a ESN gets blacklisted ( there may be others )... If a phone is reported as stolen or if the original owner doesn't fullfill their contract obligation from when they first got the phone.
     
  12. SmokemyPole88

    SmokemyPole88 Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    35
    Posts:
    100
    Joined:
    Jul 23, 2010

    Jul 23, 2010
    100
    0
    35
    ya the ESN isn't the issue.. I can get on PagePlus or Flash it Metro PCS..

    The rom was the issue but now that you say it will be a virgin again then its ok. Wait will I have to set up it like if it was a new phone thou?
     

Share This Page

Loading...