1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Droid Hidden Commands

Discussion in 'Android Devices' started by zlich, Dec 3, 2009.

  1. zlich

    zlich Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    9
    0
    5
    I found some hidden programs for Moto Droid.

    Open Voice Dialer (Not Voice Search) and say

    1. Open APN
    opens APN settings

    2. Open SIM Card Lock
    opens sim card lock settings.

    3. Open Battery Info
    opens detail battery information


    share yours if you find any:D

    -zm
     

    Advertisement

  2. MisterEff

    MisterEff Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    366
    Joined:
    Nov 25, 2009

    Nov 25, 2009
    366
    9
    56
    Correct me if I am wrong, but the droid doesn't have a sim card...
     
  3. Gunner

    Gunner Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    78
    Posts:
    660
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    660
    89
    78
    You're correct, no SIM card. The Milestone (Euro Droid), which is a GSM phone, would have a SIM card.
     
  4. citytim

    citytim Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Dec 3, 2009

    Dec 3, 2009
    1
    0
    5
    thats great, love the battery one, but what is the APN settings all about? Anything good in there to tweak?
    When I opened it, the option 'Verizon' was there but no green dot next to it. I touched it to put a dot and it seems ok still.
     
  5. radikal

    radikal Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    63
    Posts:
    928
    Joined:
    Nov 7, 2009

    Nov 7, 2009
    928
    10
    63
    i cant do it. weird
     
  6. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243

    The "Open" command for voice dialer was designed to open all programs, navigate to stored addresses, and dial contacts (et al)...not a hidden feature, as much as its just doing what its supposed to.
     
  7. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,418
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,418
    303
    163
    engineer
    The South

    "open can of soup" doesn't seem to work correctly. Should I take my droid back? :)
     
  8. zlich

    zlich Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    9
    0
    5
    are you using voice dialer app? voice search app wont do it.
     
  9. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243

    I think the Dec 11th update will add AR accent recognition.

    :p
     
  10. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,418
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,418
    303
    163
    engineer
    The South

    I wish I had a southern accent, I'm a west coast person trapped in these parts :p
     
  11. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243
    Lol...it'll get ya soon enough. You get that weather "layer" workin? I'm wondering if something can be done with My Mobile Weather since it uses google maps and GPS.
     
  12. kokiangel

    kokiangel Android Expert
    Rank:
     #110
    Points:
    253
    Posts:
    1,169
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    1,169
    581
    253
    Female
    Banker
    Helena, Alabama
    Works fine with my southern accent. Except when I ask it to open a can of soup. Then it just starts smoking.
     
  13. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    179
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    179
    1
    56
    philly
    question for everyone using voice dialer. i know long-press on the search soft key is the voice search - is there a similar easy way to get to voice dialer or do i have to bite the bullet and make room on my homepage for an app shortcut? :)
     
  14. colnago

    colnago Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    243
    Posts:
    3,091
    Joined:
    Nov 17, 2009

    Nov 17, 2009
    3,091
    218
    243
    It works for people who "Roll Tide".
    ;)
     
  15. zlich

    zlich Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Nov 9, 2009

    Nov 9, 2009
    9
    0
    5
    sure does. BTW Roll Tide for tomorrow's game . bama vs florida. :)
     
  16. VeryApe

    VeryApe Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    118
    Joined:
    Nov 24, 2009

    Nov 24, 2009
    118
    3
    36
    Systems Administrator
    Lancaster, PA
    I still use the search softkey, and just say "call dad" and it will bring up a list that it thinks you want, and usually the person i say to call is in there, dad in this example.:)
     
  17. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    179
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    179
    1
    56
    philly
    thanks for the reply - this works great for the "Call" commands, but every time I try an "Open" command, it takes me to a google search (i tried Open APN as in the first post). i wish it was all just one voice command program, not two split in a semi-shared half :D
     
  18. syntrix

    syntrix Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,418
    Joined:
    Nov 6, 2009

    Nov 6, 2009
    2,418
    303
    163
    engineer
    The South
    use voice dialer, not voice search. **hint** icons on the lower plane :)
     
  19. chefboyardee

    chefboyardee Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    56
    Posts:
    179
    Joined:
    Nov 12, 2009

    Nov 12, 2009
    179
    1
    56
    philly
    yeah - that was my main question, i know i should be using voice dialer to get "Open" and such to work, but i don't know any real shortcut to it short of pulling open the drawer, or putting an icon on my desktop.

    i was hoping there was a trick i was missing similar to the "long press the search button" but it looks like i'm going to have to put a shortcut somewhere. not a problem but i finally got my dxTop set up the way i like and now i have to find room for another shortcut :)
     

Share This Page

Loading...