1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Droid X Bootloader Issue

Discussion in 'Android Devices' started by Xeroskill, Jun 10, 2011.

  1. Xeroskill

    Xeroskill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    4
    0
    5
    Hi, I am trying to use the bootloader for my droid x, and im running into some issues. I was using it earlier, and now i can't get it to come back up correctly.

    I boot into it by pressing the volume keys, the camera button, and power button. Now what i am after is the menu that comes up after this step. I get the white text stating:

    Bootloader 30.04
    30.04
    Battery OK
    OK to program
    Connect USB
    Data Cable

    I was told that I had to hold the search key then press the power button to get to the screen where I can use files from my sd card. This used to work, but I cannot get the menu to pop up again.

    Could it be I'm pressing it wrong? I have tried to press it quickly, holding it down, everything. not sure what to do, but my phone is bricked unless i can get this menu back up.

    what should I do?
     

    Advertisement

  2. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    With the phone off press and hold the home and power buttons until the triangle with the exclamation point comes up, then press both volume buttons. Now use the volume buttons to scroll up or down and the power button is enter.
     
  3. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    With the phone off press and hold the home and power buttons until the triangle with the exclamation point comes up, then press both volume buttons. Now use the volume buttons to scroll up or down and the power button is enter.
     
  4. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    We don't delete posts in this forum. :D

    Moving this to root.

    Mod edit: Guys,

    I merged the posts to clean this up and organize it. (Guides can do this too, fyi) Thanks!
     
  5. Xeroskill

    Xeroskill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    4
    0
    5
    I tried that, instead of the menu/exclamation guy coming up, the screen just goes black.

    *edit*
    Not only does it go black it actually turns off completely. i seem to be stuck in a bad loop.
     
  6. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    Are you sure you're holding both buttons?
     
  7. Xeroskill

    Xeroskill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    4
    0
    5
    I have tried holding both buttons down the entire time. This ends up with the phone restarting itself every 20 seconds or so.

    I have also tried holding both buttons until i see the bootup logo (a red motorola logo) then i release just the power button while still holding the home button.the phone keeps rebooting also. or atleast just flashing the red logo
     
  8. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313

    He's already posted it again in the Support section.
     
  9. Xeroskill

    Xeroskill Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    4
    Joined:
    Jun 10, 2011

    Jun 10, 2011
    4
    0
    5
    Additional possibly helpful information:

    Clockwork recovery is what I am really after. (the menu where i can load backups/create backups, green text on black background)

    I have tried to boot into it, but i cannot get it to go.

    Prior to this I was on my way to updating the version of my android to Gingerbread 4.5.596 but I ran into an error during the update. I thought I could just restore a backup of my operating system and start over (re-download the files in case 1 got corrupted). I loaded the backup, succesfully (at-least that is what it told me) but it fails to boot.

    So i am trying to get back into clockwork recovery to fix my issue
     
  10. colchiro

    colchiro Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    323
    Posts:
    8,886
    Joined:
    Jun 4, 2010

    Jun 4, 2010
    8,886
    1,784
    323
    Male
    Web developer/IT
    Thanks. Merged threads. :D
     
  11. Airmaxx23

    Airmaxx23 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    3,142
    Joined:
    Jun 21, 2010

    Jun 21, 2010
    3,142
    1,039
    313
    Turn your phone off, plug it into a charger and turn it back on, you should now be in CWR. I just tried this to be sure and it worked fine.
     

Share This Page

Loading...