1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Droid X GB update Fail

Discussion in 'Android Devices' started by dubya, Jun 1, 2011.

  1. dubya

    dubya Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Jan 29, 2010

    Jan 29, 2010
    15
    1
    16
    I was able to download the OTA GB update last night, but when I try to intall it I get an update failed message. Anyone know what the problem is, or how I can fix it.

    I was previously running .558 and SBF'd back to froyo. I have tried everything from a battery pull, to a complete factory reset.
     

    Advertisement

  2. cjcross22

    cjcross22 Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    253
    Joined:
    Jan 27, 2011

    Jan 27, 2011
    253
    47
    43
    What SBF did you use? Make sure you are on .340 and not .320.
     
  3. jlglynn

    jlglynn Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    1
    Joined:
    Jun 1, 2011

    Jun 1, 2011
    1
    0
    5
    I am having the same issue. I am stock Froyo, did a factory reset this morning actually. I've downloaded and tried to install the update 5 times already. It downloads and I tell it to install, the phone resets and about 1/3rd of the way through the install I get an exclimation point, restarts, then says update failed. No explanation or anything. Help?!:mad::thinking:
     
  4. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    any bloat frozen/renamed/removed?
     
  5. drkildrum

    drkildrum Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    36
    Joined:
    Mar 18, 2010

    Mar 18, 2010
    36
    1
    16
    west by god

    Where can I check? I did uninstall amazon, would that do it
     
  6. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US

    bingo that would cause it to fail
     
  7. Swiftman

    Swiftman Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    48
    2
    16
    Ohio
    I am in the same boat with a different little wrinkle: I unrooted using z4root, did a factory reset. I have downloaded and tried to install the update 3 times without success. It downloads and the install fails almost immediately.

    Here's the wierd part... when the phone resets, it resets to Clockwork Mod Recovery. I thought the factory reset uninstalled this?

    Any thoughts and/or help is appreciated?
     
  8. Amaroth

    Amaroth Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    380
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    380
    10
    38
    Hilo, HI
    I havent frozen or removed anything and i have no idea what it could be.
    I had stock froyo rooted and I unrooted using z4root.
    Still no luck at all..
     
  9. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    sounds like an SBF+Data Wipe is the way to go here...there is something causing a foul up with the update...and obviously some remnants of Clockwork playing games...

    you could do a data wipe/factory reset a couple more times in stock recovery to see if that works...i know of some people that have had to wipe a couple times before...
     
    Swiftman likes this.
  10. Amaroth

    Amaroth Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    380
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    380
    10
    38
    Hilo, HI
    I have no clue if this is the cause, and it would be stupid if it was.. but now that I think about it I have put my own custom ringtones in the phones internal memory.. thats all i can think of that I have changed in the phones memory. why does moto make things so difficult
     
  11. Metfanant

    Metfanant Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    2,450
    Joined:
    Sep 23, 2010

    Sep 23, 2010
    2,450
    412
    163
    any particular reason why you put them in there and didn't just leave them on the sdcard?...its pretty easy to set custom ringtones using music on the sdcard...

    if by putting them in internal memory that means they replaced some of the other ones...or i guess even just putting them there in general...yeah i could see that causing problems with the update...because its looking for a specific file structure, and not finding it..
     
  12. Swiftman

    Swiftman Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    48
    2
    16
    Ohio

    Will give the data wipe/factory reset a try (or two). Thanks.
     
  13. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US

    he means you need to do that in addition to doing a SBF
     
    Swiftman likes this.
  14. Swiftman

    Swiftman Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    48
    Joined:
    Jul 15, 2010

    Jul 15, 2010
    48
    2
    16
    Ohio
    Oh... where can I find instructions on how to properly SBF?
     
  15. trophynuts

    trophynuts Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    313
    Posts:
    5,630
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    5,630
    1,792
    313
    I work in a Tech related field. Have been in a tec
    SouthEastern US

    U D G
     
    Swiftman likes this.
  16. Turdbogls

    Turdbogls Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    103
    Posts:
    817
    Joined:
    Jul 22, 2010

    Jul 22, 2010
    817
    150
    103
    Designer/Drafter
    O-town Florida
    you are going to have to SBF. the files can be found on Mydroidworld.com in the DX forum.

    it is kinda tricky to get the correct files as some RSD files dont work for some windows OS versions and other do...but the 2.3.340 SBF file is the one you need.

    simply un-rooting with Z4 does not get rid of clockwork recovery. the SBF does.
     
  17. wags1992

    wags1992 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    101
    4
    36
    Auto technician
    I am having same issue. I can download the file and then when it installs it, it will go for a couple seconds and then stop and reboot and say install failed. I was rooted. I unrooted with visionary. then I followed Rooters guide to remove clockwork mod recovery. My phone does seem to be rooted and when I restart it doesn't boot into clockwork anymore. Not sure what I should do from here. Should I just install the SPF file or what? If so where can I get the file. Thanks
     
  18. wags1992

    wags1992 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    101
    Joined:
    May 3, 2010

    May 3, 2010
    101
    4
    36
    Auto technician
  19. rarechaga

    rarechaga Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    6
    Joined:
    Dec 1, 2010

    Dec 1, 2010
    6
    0
    5
    Had SBFed back, then rooted again using Z4Root. I then unrooted and tried to update to GB. No matter what I tried, it did not work until I SBFed and Factory reset again. I was able to install the update and am using GB as we speak!
     
  20. dubya

    dubya Newbie
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    15
    Joined:
    Jan 29, 2010

    Jan 29, 2010
    15
    1
    16
    The SBF links at mydroidworld are no longer working. Where can I find the full .340 SBF to download??
     
  21. Amaroth

    Amaroth Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    380
    Joined:
    Nov 5, 2009

    Nov 5, 2009
    380
    10
    38
    Hilo, HI
    I didnt replace any ringtones. I put them in the internal memory because whenever I got a text or call while I was plugged into usb mode it would just play a beeping sound that was on the internal memory no matter what i had it set to on the sdcard. It got to a point where it annoyed me so I put them there and my problem was gone.
     

Share This Page

Loading...