1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support Droid X - Stop moving my punctuation!

Discussion in 'Android Devices' started by CowboyAryk, Aug 27, 2010.

  1. CowboyAryk

    CowboyAryk Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    9
    0
    5
    Ok so i don't know if this is happening to anyone else, can't find anything even in a google search. Basically my beef win the phone is that if i press space and want a symbol that space away from the previous letter the phone will automatically move the punctuation next to the previous letter. All it does is switch the space and the symbol. This is really annoying if i want to oh let's say "qoute" something. Had to type the symbol and backspace to fix and then it doesn't auto correct. Any idea how to fix this? It bugs the crap outta me
     

    Advertisement

  2. caeb

    caeb Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    43
    Joined:
    May 25, 2010

    May 25, 2010
    43
    3
    16
    Yes I hate this too...and I have no clue how to fix it. It's annoying. The worst is with quotes. The " is always moved back to the last letter.

    I have no clue if this happens with Swype...I don't like that method.
     
  3. 2horses

    2horses Android Enthusiast
    Rank:
    None
    Points:
    68
    Posts:
    583
    Joined:
    May 11, 2010

    May 11, 2010
    583
    47
    68
    New Braunfels, TX
    I use a lot of dashes, and it won't allow a space before it, but will after. Odd.
     
  4. cousinscott

    cousinscott Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    20
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    20
    1
    16
    Have been noticing that since I got it 7/17...so yep, here too...thought it was just me...thanks for the thread!
     
  5. tannere

    tannere Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    72
    Joined:
    Aug 20, 2010

    Aug 20, 2010
    72
    6
    16
    Airline refueler
    TC, Minnesota
    I had first noticed this with the "$" symbol. I was typing "it costs $40" but it made it "it costs$ 40"
    I messaged Moto about this, they were stupid with the response. I stated very very clearly what the issue was. Their response was, "Symbols automatically put a space after it is typed out"
    Nothing was said on why it deletes the space you typed and the symbol gets put on the last letter typed.
    Side note.......I find it annoying you can't rename photos through the gallery. And if you do it through the "files" app on the phone, you have to make sure to put ".jpg" or ".3gp" after you rename it, then turn the phone off and back on. I know you can change it all through mass storage mode, but I dont always want to have to hook it up to my computer
     
  6. gmenfan83

    gmenfan83 Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    163
    Posts:
    1,409
    Joined:
    Jul 20, 2010

    I dont have this problem .....i am able to put any symbol or exclamation etc anywhere I choose ....this raises an eyebrow?
     
  7. CowboyAryk

    CowboyAryk Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    9
    Joined:
    Jun 13, 2010

    Jun 13, 2010
    9
    0
    5
    I think its the most annoying thing ever, and moto needs to get on this
     
  8. j_ryan

    j_ryan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    131
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    131
    10
    38
    Computer Repair
    East Tennessee
    2.2 fixed this problem for me.
     
  9. jp41

    jp41 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    8
    Joined:
    Jul 18, 2010

    Jul 18, 2010
    8
    1
    6
    Having the same issue and glad to hear 2.2 fixes the problem. Sucks with Twitter trying to type in # and @ symbols.
     
  10. aminaked

    aminaked Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    204
    Joined:
    Aug 11, 2010

    I ended up buying Better Keyboard
     
  11. funkbucket007

    funkbucket007 Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    18
    Posts:
    86
    Joined:
    Jun 12, 2010

    Jun 12, 2010
    86
    19
    18
    Male
    Firefighter
    Clarksville, Tennessee
    2.2 didn't fix for me. Installed an HTC_IME Custom Keyboard and am cooking with gas now.
     
  12. mahers

    mahers Android Expert
    Rank:
    None
    Points:
    143
    Posts:
    1,320
    Joined:
    Apr 2, 2010

    Apr 2, 2010
    1,320
    164
    143
    Male
    Product Manager
    Concord, CA
    I use Swiftkey Beta...doesn't have this issue.
     
  13. j_ryan

    j_ryan Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    38
    Posts:
    131
    Joined:
    Jun 10, 2010

    Jun 10, 2010
    131
    10
    38
    Computer Repair
    East Tennessee
    I retract my previous post. It seems like the issue is just intermitant now with 2.2. It's annoying, but nothing I can't deal with for a few weeks.
     

Share This Page

Loading...