1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Support earphone jack volume too low

Discussion in 'Android Devices' started by thaiboxer04, Jun 14, 2010.

  1. thaiboxer04

    thaiboxer04 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    2
    1
    6
    Hi everyone. I was just curious if anyone else has noticed that the earphone audio is very low. I am very impressed with the speakerphone for music so I assumed that headphones would sound great also. My TP2 had an audio boster that worked very well but I cant find an app to do the same on the EVO. I downloaded a player with an EQ built in and the quality sounded great but did nothing for the low volume. Has anyone else dealt with this issue? I appreciate any help, thanks.
     

    Advertisement

  2. sitlet

    Rank:
    None
    Points:
    213
    Posts:
    5,867
    Joined:
    Apr 11, 2010

    Apr 11, 2010
    5,867
    633
    213
    Mine is pretty good. It gets fairly loud, not loud enough to blow my ears, but loud enough to hear in a noisy environment. If you are not happy with it, take it to a sprint store and test out one of their evo's, and compare the volume.
     
  3. cmanbrazil

    cmanbrazil Well-Known Member
    Rank:
    None
    Points:
    43
    Posts:
    210
    Joined:
    May 10, 2010

    May 10, 2010
    210
    37
    43
    maybe the plug is not pushed in all of the way. I had this problem because the fit was tight. It really is pretty loud
     
  4. thaiboxer04

    thaiboxer04 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    6
    Posts:
    2
    Joined:
    Jun 14, 2010

    Jun 14, 2010
    2
    1
    6
    Thanks for all the suggestions. I originally thought the jack wasnt pushed in all the way so i forced pretty hard and it wouldnt budge anymore. I think i will go compare with one at the sprint store and see if it is just my unit. I knew it shouldnt be blaring loud but mine is defenitely quiet enough that i was shocked that there werent multiple threads everywhere about it so chances are its a problem with my particular unit i guess. Thanks again for the quick responses everyone :)
     
    zardoz likes this.
Tags:

Share This Page

Loading...