1. Download our Official Android App: Forums for Android!

General Ebay motherboard flashed to MetroPcs. Flash back to Sprint?

Discussion in 'Android Devices' started by chuey_316, Jul 29, 2016.

  1. chuey_316

    chuey_316 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 29, 2016

    Jul 29, 2016
    3
    0
    15
    Male
    The motherboard in my S4 went bad, so I bought a replacement off ebay. Got it in and it works, but it has been flashed to MetroPcs, and I need to get it back to sprint. I've already odin'd a stock sprint mk2 rom, and when the phone boots up it has the sprint logo, but no service. When I looked in the settings under username it was still a metro address, but *2 does take me to sprint zone..

    How can I flash it back to sprint so I can activate it on my acct?
     

    Advertisement

    #1 chuey_316, Jul 29, 2016
    Last edited: Jul 29, 2016
  2. nu2andy

    nu2andy Android Enthusiast
    Rank:
     #144
    Points:
    108
    Posts:
    602
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    602
    95
    108
    Male
    Retired
    Porirua. New Zealand
    If it's a MetroPC dedicated logic board, you may have get it unlocked to enable the use of another carrier SIM.
    https://en.wikipedia.org/wiki/MetroPCS
    If you have procured a 2nd hand logic board and it's dedicated - you may get an unlock code free or at low cost. I've been through this process and got an unlock code free. It will still have the original carriers start display (my experience) but I can live with that as the phone rarely gets completely shut down.
     
  3. chuey_316

    chuey_316 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 29, 2016

    Jul 29, 2016
    3
    0
    15
    Male
    It's a sprint board that was flashed to metro. I have it back to sprint now, and have signal, but the meid# is wrong so I still cant activate it. Trying to find a way to write the correct meid now.
     
  4. nu2andy

    nu2andy Android Enthusiast
    Rank:
     #144
    Points:
    108
    Posts:
    602
    Joined:
    Jul 28, 2011

    Jul 28, 2011
    602
    95
    108
    Male
    Retired
    Porirua. New Zealand
    Dial *#06# for IMEI or *#12580*369# for software & hardware info.
     
  5. chuey_316

    chuey_316 Lurker
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    3
    Joined:
    Jul 29, 2016

    Jul 29, 2016
    3
    0
    15
    Male
    The IMEI was corrcect, but the MEID was corrupted, and was not matching. Was able to fix it using DFS. Phone's activated and back on the Sprint network.

    When I 1st turned it on, it was just error after error, unfortunately, x app/process has stopped. Rebooted into recovery, and wiped dated/cache, and it worked fine. This morning, I seen there was an update, so I rebooted to install it. went back to all the errors again, and had to boot into recovery a number of times before it would stop trying to update over and over. Figure I'll probably just have to odin the newest fw.

    I've rooted, modded, and ran custom fw on alot of phones, including S4's, but I've never had one give me the problems that this S4 has.
     

Share This Page

Loading...