1. Download our Official Android App: Forums for Android!

Root echo while calling

Discussion in 'Android Devices' started by will65mcmanus, Jul 7, 2010.

  1. will65mcmanus

    will65mcmanus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    135
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    135
    4
    36
    since i updated to 2.1 (ive tried villain 10.3, 11.9, 12) i get a echo while calling people which is very annoying but i think its to do with my wifi any ideas.

    regards will
     

    Advertisement

  2. dogg0

    dogg0 Lurker
    Rank:
    None
    Points:
    5
    Posts:
    2
    Joined:
    Jul 8, 2010

    Jul 8, 2010
    2
    0
    5
    I had the same thing but I found if you turn down the volume of the speaker for the caller talking to you, it reduces/eliminates that problem. I think the speaker picks up the callers voice and creates an echo. It was really annoying for anyone who talked to me for a few weeks until I figured it out.
     
  3. will65mcmanus

    will65mcmanus Well-Known Member
    Thread Starter
    Rank:
    None
    Points:
    36
    Posts:
    135
    Joined:
    May 9, 2010

    May 9, 2010
    135
    4
    36
    but its my voice echoing
     
  4. Nav00

    Nav00 Newbie
    Rank:
    None
    Points:
    15
    Posts:
    13
    Joined:
    Feb 4, 2010

    Feb 4, 2010
    13
    0
    15
    its a common flaw with the Hero phone, someone at orange tried to explain it to me but it made no sense, it happens among phones whether they are rooted or not (my sisters had the problem even though her Hero is not rooted) but it does get sorted if you turn the volume down on occassions but apparently HTC and Carriers are aware of the problem

    sorry i couldnt really help your problem
     
  5. maddog497

    maddog497 Member
    Rank:
    None
    Points:
    16
    Posts:
    40
    Joined:
    Jul 6, 2010

    Jul 6, 2010
    40
    7
    16
    I used to have an echo on some of my calls, not all but some. After I rooted my hero I had to update my radio to get my phone to complete calls with one (1) in them. (I always place the one (1) on my contacts number to save being told it is a long distance call)

    After updating my radio, I haven't noticed any echo. It might be just coincidental.
     
Tags:

Share This Page

Loading...